Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adela Banášová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. (Česká televize)

Recenze (65)

kajas 

všechny recenze uživatele

"Já připomínám, že sledujete předávání cen pro film Masaryk... teda, Českého lva." Ačkoli jsem hodně proti postupu tvůrců Masaryka a lvíčky bych jim minimálně pro letošek odepřela, jinak nemám téměř žádnou připomínku. Adelčiny slovenštiny jsem se zpočátku docela bála, ale velkého úkolu se zhostila na výbornou (a lépe než Výborná, haha). Předávání krásně odsýpalo, hudební doprovod dvou sympatických Ondrů vynikající, zkrátka ceremoniál na úrovni. Abych to shrnula, nejlepší televizní přenos za hodně dlouhou dobu. (A z oceněných jsem měla největší radost za Kláru Melíškovou, její výkon mě zaujal... a moc jí to slušelo ;)). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se na začátku ujala slova Adélka, říkal jsem si, to si snad dělaj prdel, největší česká kulturní událost moderovaná slovensky ? Mé nasrání umocnila i první dvacetiminutovka, kdy Adélka ze sebe chrlila slova jak kulomet, to bylo příšerný, jenže situace se začala zcela obracet. Hned první dvě ocenění mně udělala velkou radost. Olda a Klárka jsou u nás naprosto a totálně nedoceněný herci, takže jim leva přeju úplně na max a právě od tohoto ocenění se mě začala pomalu, ale velmi jistě líbít víc a víc i moderátorka večera. Adélka přestala drmolit, dělala mezi slovy pauzy a šla z ní čím dál tím větší jistota, pohoda a vtip. Je to poprvé v historii, že Český lev byl lepší televzní zážítek než jeho starší americký kolega a to o mnoho a myslím si, že hlavní zásluhu na tom má právě Adélka, která mě za dvě hodiny dokázala naprosto obrátit názor a budu doufat, že i příští rok bude leva uvádět právě ona, protože ať přemýšlím jak přemýšlím u nás lepšího moderátora nemáme. Druhý velký plus pro leva je, že do něj zaplať bůh nebyla zatažena zasraná politika. Z oceněných mě udělala radost cena pro pani Evu Zaoralovou a Jirku Bartošku, ale úplně nejvíc a z toho fakt mám kurva radost je cena pro Michalinu!!! protože její herecký výkon v Olze byl úplně jiná liga než zbytek, který sice byl kvalitní, ale Michalina je absolutní herecká bohyně našeho filmu za rok 2016. No a Masaryk a jeho žně ? Patřím mezi to málo lidí, který si pohlídalo předpremiéru v nejhorším kině ČR Lucerně (sorry vybírat vstupný a poslouchat při filmu koncert z dolejšího klubu je neuvěřitelný sprostota kina Lucerny ) a můžu říct, že Masaryk je super profi filmařina, ale nelíbí se mě ten kalkul s levem a osobně bych kategorii režie - film podělil mezi Masaryka a Olgu Hepner. Letošní Český lev byl po všech stránkách nejvydařenější co jsem v posledních mnoha letech viděl až na ten hranol jako cenu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Highlights: Kaiserova cena ke Kaiserovi: „Stejně chcípneš!“ - Anna Geislerová k přítomným chlapům: „Dám všem!“ - Banášová o sošce: „Myslela jsem, že to je cena český lev, ale tohle je jehlan.“ K tomu hromada nudné pink pink hudby, keců, děkování a trapasu, protože ten tolik oceňovaný a oceněný film měl premiéru až pět dní po Lvech. Ceny české kritiky tenhle film nehodnotily, protože rozumně v pravidlech mají, že film musí být nasazen v široké síti kin, ne na pár dní v jednom obskurním kině v Praze...A to nemluvím o nominacích, kde na cenu ČESKÝ lev byli nominováni Poláci, Angličané, Litevec a mnozí další "Češi". Prohnilý a prašivý český lev v kostce. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Galavečer moderuje Slovenka, mezi nominovanými nechybí Britové, Poláci, Slováci, Němci, Španělé, Jugoslávci (Slovinci, Srbové) a Rusové. Vskutku ČESKÝ lev.xD Co se týče pořadu jako takového, až na Kaiserův výstup (eee?) si udržel NEnováckou úroveň, což je určitě plus. Na druhou stranu je už drahně let nudný (tj. bez nápadu). A propos, to s tím "Masarykem" byla dobrá ochcávačka.;-) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Mě to bavilo. Pokud pominu, že film Masaryk slízl smetanu v drtivé většině kategoriích a už při nominacích bylo jasné, že to vyhraje, nedá se 24. Českému lvu nic zásadního vytknout. Co mi zejména utkvělo v paměti: Morální, leč zajímavý proslov pana Vetchého, vtipné poděkování za cenu pana Kaisera a trapný proslov paní Geislerové. Dále ocenění pro paní Zaoralovou a pana Bartošku kvituji, stejně tak oceňuji moderátorské schopnosti paní Banášové. Zvládla to s přehledem a vtipem. Tedy...příjemný sobotní večer ve společnosti ČT. 80% ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama