Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera pražských operních pěvců studovala konzervatoř a v roce 1930 přijala nabídku Voskovce a Wericha do angažmá v Osvobozeném divadle a zároveň i umělecké jméno. Po osobních i uměleckých kotrmelcích, zcela ve stylu její písně Život je jen náhoda, si jako třetího manžela vzala hudebníka R. A. Dvorského a zůstala s ním do jeho smrti. Od roku 1932 natočila Hana Vítová mnoho filmů, od slavné komedie Peníze nebo život po dokonalou parodii Pytlákova schovanka. Naposledy hrála v roce 1965 v německém filmu Dům v Kaprové ulici, který se odehrává v Praze a objevuje se v něm spousta dalších českých herců. Po roce 1945 vystupovala v kabaretech a na estrádách se svým manželem, nazpívala hodně písní, ale konec jejího života byl smutný a neslavný. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je krásné vědět a vidět, že úcta a něha mají stále v našem životě své místo. Prvorepublikovost se po listopadu stala naší většinovou páteřní tradicí. A Hana Vítová patří k těm nejkrásnějším démantům její doby. Tragédie Mnichova a únorových událostí na tom nemohou nic změnit. Jediný, kdo byl okraden, je český a československý filmový a televizní divák. A pochopitelně tito umělci, jimž byla nesmyslně ukrácena jejich seberealizace. Měli bychom si přestat ubližovat. Je načase. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blábolivá vyprávěnka, která prostřednictvím irelevantních komentářů vytváří poněkud schematický náhled na jednu z nejslavnějších prvorepublikových filmových hvězd. Osobnost Hany Vítové by si zasloužila mnohem fundovanější a hlubší reflexi. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný dokument o smutném životě jedné z největších prvorepublikových hvězd. V životě se dočkala jen páru významných rolí, po Únoru 1948 už pro ni role nebyly. Věnovala se rodině a živila se zpěvem a překlady, ovládala několik světových jazyků. Ale ani rodina jí štěstí nakonec nepřinesla a posledních dvacet let života by možná i oželela. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý a příjemný dokument mapující život nadané herečky, která se bohužel po druhé světové válce nuceně vytratila z filmu a zůstalo jí pouze kočovné divadlo a revue pro horníky a další pracující lid. Netradičnost dokumentu spočívá v absenci jakýchkoli rodinných příslušníků. Její dítě i manželé totiž už v době natáčení dokumentu nežili. Jedině snad pan Jan Pixa, její rodinný přítel, mohl poreferovat jako svědek něco z jejího života. Na paní Vítovou vzpomínají Ondřej Suchý, Jiří Suchý (do něho byla nešťastně zamilovaná Vítové dcera a i díky tomu skočila z okna a zabila se), filmoví historici Pavel Taussig, Vladimír Just a vojenský historik Eduard Stehlík, dále Aleš Cibulka, Gustav Oplustil, Josef Pospíšil a Helena Voldánová. Hudební režie: Jiří Bura ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je tohle krása první republiky, nejspíš proto že to není jen prázdná schránka...Hezky o paní Vítové hovořeno, ustát sebevraždu mladičké, jediné dcery chce velkou statečnost... ()

Reklama

Reklama