Reklama

Reklama

Sedmá Sindibádova cesta

  • Česko Sedmá Sindibádova plavba (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Sindibád, legendárny námorník a princ z Bagdadu, vypláva smerom k záhadnému ostrovu Collosa s nádejou, že tu získa vajce obrovského dravého vtáka. Toto vajce by mohlo pomôcť princeznej Parise, zmenšenej do veľkosti palca malým zlým kúzelníkom Sokurahom Torin Tchatcher), získať opäť normálnu veľkosť. Parise na ostrove oslobodí z magickej lampy Džina a spoločne s ním a Sindibádom bojujú proti Kyklopom, dvojhlavému dravcovi, ohnivému drakovi a kostre, oživenej Sokurahom. Aby Parisa mohla byť opäť zväčšená, musí poraziť všetky príšery. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Lima 

všechny recenze uživatele

No na čtyři* to možná není, to by musel být Nathan Juran mnohem šikovnější režisér, ale Haryhausenova (např. Souboj titánů) stop-motion animace a jeho rozpohybované loutky - modrá čtyřruká medúza, kyklop, dvojhlavý obří orel, kostlivec válečník a drak - jsou tak úžasné, že nemohu jinak. Interakce loutek s živou akcí je fenomenální, ať jde o boj kyklopa s námořníky, či naprosto fantastická synchronizace pohybů mezi kostlivcem a Sindibádem při šavlovačce. Co je také na Harryhausenových loutkách úžasné, je převedení celé škály pocitů do jejich tváří, zejména kyklopa ve scéně, kdy dočasně oslepne. Jakoby Harryhusenovy postavičky byly živé. Tenhle film měl ve své době velký úspěch a Harryhausen se stal natolik slavnou personou, že jeho jméno prodávalo film stejně jako jména slavných herců. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tady se Ray Harryhausen bezesporu předvedl - jeho "loutková" metoda byla ve své době každopádně velkým krokem kupředu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu určitě úžasné, po trikové stránce se speciálními efekty novátorské (za to však vděčíme geniálnímu Rayovi Harryhausenovi). Zastaralým dojmem ale tento film mimo jiné s krásnou Herrmannovou hudbou nepůsobí ani dnes a to přesně po padesáti letech. Nikdy nezapomenu na Kyklopa lidojeda opékajícího Sindibádovi námořníky, obrovského dravého orla, válečného oživlého kostlivce nebo ohnivého draka, ale také na krásnou zmenšenou princesnu Parisu. Pěkná dobrodružná pohádka ze starých dob, první Sindibad a zřejmě i nejlepší. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Caro Harryhausenovej prace sa skriva v tom, ze vsetky tie uzasne stvorenie ktore vytvoril su akesi hmatatelne-zive. Docielit nieco podobne cgi animaciou hadam ani nieje mozne - prave preto zostanu vsetky jeho diela navzdy unikatme. Samotny film je ukazka krasneho staromodneho dobrodruzneho pribehu o hrdinovi a zlosynovi - a to spolu s Harryhausenovym umenim vytvara neopakovatelny, prijemny zazitok, v ktorom nezavazi len nostalgia, ale aj skutocna filmova zabava. Pre niekoho su tieto filmy uz za zenitom, pre niekoho su nadhernym zazitkom. Ja patrim k tej druhej skupine. (9/10) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Říct o kouzelníkovi, vzhledem k jeho pleši, že byl všivák, by bylo velmi kruté vůči těm ubohým vším. To, co udělal, nebyla taktická lest, to byla prostě hnusárna. Bez padoušského padoucha by ale pohádka neměla to kouzlo, protože další protivníci našich gerojů byli buď tupí humanoidi (nemyslím krátkodobě vzbouřené námořníky, ale opravdu ty Kyklopy) nebo zvířata. A útočící zvíře, ať to je černobylský dvouhlavý pták nebo drak (a že tady to byl Pan Drak), jsou pořád jen zvířata, lidské podlosti by se u nich jeden nedočkal. Ne, že by na to jeden čekat chtěl. Sindibád je podle očekávání mužný hrdina, jemuž diváci, bez rozdílu věku, barvy, pohlaví, tykadel, chapadel, teploty krve a délky zimního spánku, drží všechny palce, které mají. Princezna Parisa je bez diskuse princeznou, které by se chtěla podobat mnohá malá holčička a kdo ví, třeba i chlapeček. Pokud by nechtěl být Džinem, než by se v dospělosti ginem začal konzervovat. Děkuji uživateli darkrobyk, že mi tuhle úžasnou pohádku z doby, kdy prabáby našich pradědů byly ještě dětmi, naservíroval až pod nos. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špatné herecké výkony, skvělé Harryhausenovy triky, nudná režie, perfektní Herrmannova hudba, příběh jakžtakž odsýpající, krátká stopáž... Tři a půl hvězdy. Ze všech tří filmů o Sindibádovi, jimž Ray Harryhausen svojí imaginací přispěl, je tenhle přesto druhý nejpovedenější. Obzvlášť obdivuhodná je postava kyklopa - a nejen proto, že (ačkoliv jde o animovanou loutku) "hraje" lépe než všichni herci. Kyklop si pro sebe krade i nejlepší scény filmu, například závěrečný souboj s parádním drakem nebo rožnění námořníka, které mě vždycky pobaví.__P.S. Džina bych nakopl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nepřekonatelné zpracování ze všech příběhů kapitána Sindibáda. Nebudu nic zastírat na téhle dobrodružné pohádce jsem rostl a i dnes ji stále zbožňuji. Co určitě nejvíc ohromí je doba vzniku. Ray Haryhausen dokázal z praktickými efekty neskutečné věci na tu dobu a díky tomu si můžeme do sytosti užít souboj Kyklopa s drakem, šermovačku s kostlivcem, čí útok obřího ptáka chránícího své hnízdo. To pak filmu odpustíte všechno včetně tohle místy lehce roztomile infantilního děje, ale co už je to sakra pohádka nikoliv lék na rakovinu ani deseti Oskary ceněná artovka pro ufouny. Je tu kurva kus nostalgie. Pod 5* prostě nejde jít.95% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Reklama genialitu Ray Harryhausena a Bernarda Herrmana. Skoda, ze to nemalo lepsieho rezisera a charizmatickejsieho herca v hlavnej ulohe. Inak by to bolo dokonale. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kouzelný příběh o Sindibádovi příliš nestárne také díky poctivé práci trikového mága R.Harryhausena. Pro mne zůstává stále nejlepší: čtyřruká hadí žena, souboj s kostlivcem a DRAK, přesněji souboj draka s Kyklopem, kde drak přirozeně zvítězí. Kouzelník je sice padouch, jenže Sindibádovi nezbývá, než aby ho dovezl na prokletý ostrov, a pomohl mu tak získat zpět kouzelnou lampu. Odměnou má být pro Sindibáda zlomení kletby, která padla na jeho snoubenku, krásnou princeznu Parisu. Viděno po šesté... ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Sindibád je hrdina mého dětství a filmy s ním jsem viděl nespočetněkrát. Tenhle díl byl můj nejoblíbenější... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco solídne trikové efekty, ktoré sú v pohode porovnateľné napr. s takým Súboj Titanov (1981), ktorý je o viac ako 20 rokov mladší. A príbeh samotný tiež nebol zlý, so zlom a dobrom jasne vyhraneným, výraznými postavičkami, skvelými hercami a chuťou morského dobrodružstva som sa nenudil ani chvíľu. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa na vec pozrieme objektívne, tak jediným kvalitatívnym rozdielom medzi súčasnými CGI rozprávkami a históriou typu Sindibáda je autorstvo trikov. Vieme, že sme vo filme, kde mal triky na starosti Harryhausen a že mal z toho radosť. Tie príbehy sú stále rovnaké kraviny s prehrávajúcimi hercami, málo pravdepodobným dejom (logika nefunguje ani v rámci rozprávkového sveta), ale dnes sú triky absolútne zameniteľné a nemajú pečať originality. Siedma cesta je číra nostalgia s kultovými zábermi kyklopa, vtáka a kostry, ktoré všetci poznajú. Je to podobné ako s Meliesom, hviezdičkovo nehodnotiteľné, ale tá nostalgia zohráva významnú úlohu. Som zvedavý, ako sa na dnešnú entertainment fantasy kinematografiu budú pozerať naši vnukovia. Bude im pripadať ako z dôb, keď film mal ešte srdce? Ja si myslím že nie, ale nechajme sa prekvapiť. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka z 50. let o slavném námořníku Sindibádovi. Podobně jako v Jásonovi a Argonautech nebo v Souboji titánů tu jsou na svou dobu skvělé efekty. Sledujeme Sindibádovu cestu na ostrov Kyklopů, aby s pomocí zlého kouzelníka zachránil svou princeznu. Po cestě se samozřejmě musí vypořádat s řadou nástrah. Hlavně scéna s drakem a Kyklopem je dost povedená. "Nepijte tu vodu!" ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočené. Barvy a kulisy byly famozní a tvůrci si s tím vážně vyhrály. Efekty potažmo miniatury byly dobře rozpohybované a kostry vypadaly neuvěřitelně. Ale proč jsem jenom tak často koukal na hodinky a čekal až to skončí? Upřímě jsem se docela nudil a některé scény byly zbytečně zdlouhavé. Lehké zklamání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nostalgická pecka, kterou si sice skoro nepamatuju ale vím, že jsem to jako dítě viděl snad stokrát a ten kyklop mě vždycky děsil. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu velmi slušná animace netvorů. Sindibád vyválčil pěkné 4 hvězdy, opravdu i po těch 50 letech to má furt své kouzlo :-)). ()

Reklama

Reklama