Reklama

Reklama

Attack of the 50 Foot Woman

  • USA Attack of the 50 Ft. Woman
Trailer

Obsahy(1)

Nancy je slávna multimilionárka, žijúca na vidieku so svojím milovaným manželom Harrym. Je však nešťastná, pretože Harry je s ňou iba pre peniaze a po večeroch záletuje v miestnych baroch. Ale Nancy sa dočká dňa, keď bude Harry len jej. Raz totiž na poľnej ceste narazí na veľkú bielu mimozemskú bublinu, z ktorej vystúpi "e.t.-obor" a obdaruje ju nadživotnými schopnosťami. (POMO)

(více)

Recenze (41)

POMO 

všechny recenze uživatele

Monster movie, krížený s manželskou drámou? Prečo nie?! Attack of the 50 Foot Woman je natoľko uletený sci-fi brak, že nikdy neviete, čo sa bude diať o päť minút. A to je jeho najväčšie plus. Teda spolu s komickosťou, dosiahnutou tupými dialógmi a oficiálne najhoršími špeciálnymi efektami všetkých čias. Pokiaľ máte radi tento žáner, nemôžte prehlúpiť A pokiaľ ste zhodou okolností aj naštvaná feministka, zažijete vzkriesenie! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Za Atlantikem poměrně kultovka (vzpomínáte na scénu z baru U mazaného králíčka v Pulp Fiction?...na stěně tam visí plakát k tomuhle filmu, ale to jen tak na okraj :o) ), jež svůj kultovní status nabyla především díky opravdu strašným trikům, které jsou na tom také jediné to zábavné. Zpětné projekce jsou neskutečně odfláklé, postava obra-mimozemšťana dokonce prosvítá s okolím, což zřejmě nebyl záměr tvůrců. Při závěrečné trestné výpravě za manželem je ta samá část záběru chůze obryně použita několikrát po sobě, někdy je zrcadlově obrácena a použita s jiným pozadím. S proporcema si tvůrci už nedělali vůbec žádnou hlavu. Zábavné jsou taky detaily ruky - veliké polystyrenové (či co to bylo za materiál) makety, o které by si myslel, že patří člověku, snad jenom šimpanz s dvaceti dioptriemi. Ty triky jsou fakt hodně špatný i na svoji dobu, spíš vypadají jako nějaká recese a nějak mi nejde na rozum, že ten samý režisér v ten samý rok natočil kritkou ceněnou Sedmou Sindibádovu cestu. Pro zajímavost - je možný, že se Juran za výsledek styděl, protož je pod tímto filmem podepsám jiným jménem....Jo a ještě jedna věc mně pobavila - na začátku reportér ukazuje na globusu, kde byl viděn záhadný létající objekt. Mluví o Aucklandu a ukazuje na jižní Afriku. No jo, to jsou ti američani, dál než za svoje humna nevidí :o)) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Vesmírný obr se svým zvětšovacím paprskem přichází! Poušť, poušť a zase jen ta poušť! Zatraceně sexy hrdinka v zatraceně sexy oblečku (že by pin-up girl?) a její oddaný komorník! Příbytek vyšší třídy vybavený všehovšudy stolem a dvěma židlemi! Tarantino! Nádherné tělo! Strach! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Geniální název a plakát to fakt nezachrání. Je to totiž Ed Woodovina největšího stupně. Děj se točí okolo podváděné ženské, která se změní v obryni pomocí radiace. Padesátková fascinace modernímy technologiemi "našeho supersonic age" jak tam praví renomovaný psycholog Dr. Cushing je sice dnes roztomilá. Blbý film, je ale prostě jen blbý film. Alespoň to trvá jen hodinu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

See a female colossus... her mountainous torso, skyscraper limbs, giant desires! Nešťastná milionářka Nancy se takhle jednoho večera vrací domů, zatímco její manžel Harry to zase s nějakou zatáhnul v hospodě, když narazí na obří bílou kouli (říkají tomu satelit) s obřím mimozemšťanem uvnitř! Uteče, nicméně nikdo jí vzhledem k alkoholické minulosti nevěří, manžel s ní dál vychcává, až do té doby než jí onen mimozemský plešoun vezme a zněkolikanásobí její velikost. Pak se všem stáhnou prdele, ale to už je pozdě... Mohla to být pořádná prdel, kdyby to tak nenatáhli na úkor té akční části. Nancy se totiž zvětší až skoro ke konci filmu a nějaké pořádné monster záběry prakticky nečekejte. Triky vypadají nějak podezřele holograficky, případně to vyřeší velikou, ale naprosto uměle vypadající sádrovou rukou. A zařvou jen dva nebo tři lidi. Prostě pokud si chcete užít přerostlou sexy ženskou, mrkněte spíš na konec Dude, Where's My Car?... tenhle film vás po téhle stránce těžko uspokojí, ale koukat se na to dá. Hlavně když dostane toho bastarda Harryho... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu sice je asi nejlepší jeho plakát, ale i tak jsem se docela příjemně bavil. Nikomu jinému než fanouškům starých sci-fi ale nedoporučuji, mohli byste zažít šok z šíleného mixu partnerského dramatu a monstr filmu, stejně tak z ultrašpatných triků. Na druhou stranu Attack... má slušné tempo a na nudu opravdu není čas. Guilty pleasure jak má být! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Triky jsou fakt špatné, ale na druhou stranu hodně zábavné... jako ostatně celý film. BTW osmý nejlepší filmový plakát vůbec dle Premiere. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto pochopil ako má vyzerať správna sonda zo zničeného ženského srdca :) Zďaleka nie taká blbosť ako by sa mohlo zdať podľa názvu. Prvú polovicu je to totiž prekvapivo vážna vzťahovka a až v poslednom akte sa rozbehne to pravé mäso. To však mohlo byť trochu prepečenejšie, šťavňatejšie a lahôdkovejšie. Ale za pozretie to stojí. Aj vďaka krátkej stopáži a nepredvídateľnosti to rozhodne nie je nuda. 6/10 ()

burina odpad!

všechny recenze uživatele

Skutočné filmové peklo. Ako potrestať neverného manžela? Nechať sa zmutovať emzákmi do gigantickej veľkosti a potom si ho pekne vybrať cez strechu baru, rovno z náručia milenky. :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ultra nízkorozpočtové sci-fi s mizernými efektmi, jedným z najkultovejších plagátov ale aj osviežujúcim námetom s dobre načrtnutými postavami (bohatá žena vs. neverný manžel). Zábery na gignatickú Nancy, ktorá ničí všetko okolo, sú absolútne famózne. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

No nečakal som moc, iba priemer, ale po zhliadnutí musím skonštatovať, že som ho poriadne precenil. 50 stôp vysoká ženská sa objaví až v závere filmu, to som aj očakával, ale tie efekty sú aj na tú dobu (koniec 50tych rokov), na dosť slabej úrovni. Jednu hviezdičku som dal za nápad z ktorého mohli tvorcovia vyťažiť oveľa viac. To sa však nestalo a tak skončil film 50 stôp v mínuse. Echt béčko, dnes už s kultovým štatútom. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velice prostoduché béčko, které prvky science fiction jen tak mimochodem oplétá kolem jalové zápletky o zámožné ženě, jíž by se její morálně pokleslý manžel nejraději zbavil. Tedy vlastně jen velmi extrémní ukázka toho, kam až může zajít manželská krize, když se do toho vloží mimozemšťané. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je v tomto monster-movie upřednostněno rodinné drama před akční částí... Přece jenom, dívat se 80 % filmu, jak lehce psychicky nestabilní milionářku podvádí její manžel, není úplně to pravé... Co se týče triků, tak vzhledem k roku výroby, člověk ani nemůže čekat nějaké dech-beroucí triky (ty holografické by mi ani tak nevadily), ale obrovská sádrová ruka byla přece jenom trochu moc... Ani počet mrtvý není příliš vysoký (přece jenom, vše zajímavé se stane v posledních 10-ti minutách), ale člověk se při sledování tohoto kusu nemůže ubránit lehkému pocitu nostalgie... Zvláště, když si vzpomene na naprosto nezvládnutý komediální remake s Daryl Hannah, který byl minimálně o třídu horší... Pokud máte rádi klasické sci-fi 50-tých let, s tímhle snímkem chybu rozhodně neuděláte... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Červená hrozba prostredníctvom satelitu opäť prichádza aj s radiáciou, ale radšej zabudnime na alegóriu studenej vojny a venujme sa pri sledovaní tohto filmu vzbure žien proti mužskému svetu. Na pomoc prichádza obrovský mimozemšťan, ktorého úloha sa v príbehu tak nejak časom stratí a sústredí sa na Nancy a jej nové proporcie. To sa jej to potom mstí záletnému a alkoholu holdujúcemu mužovi. Je to omnoho viac komédia, ako horor, ale pre mnohých mužov asi bude predstava mstiacej sa, 5x vyššej ženy oproti normálu, čistý horor. Plagát klame, nachádzame sa iba v prírode a v zopár strohých interiéroch. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné béčko které ve své době udělalo celkem rozruch. Dneska samozřejmě je spíše lehce úsměvné. Ale já se bavil více než u remaku z 90 let. Navíc Juran má s podobnýma filmama zkušenosti a navíc natočil jeden z mých nejoblíbenějších filmů z 50 let 20 Million Miles to Earth. Takže jsem neměl důvod mu nevěřit. A taky se stalo. Pro mě to byl dobrý film, sice je pravda že někdo nezkousne prvních 35 minut, kdy se obří žena neobjeví to předtím jsou scény jak si každej myslí že se zbláznila když říkala že viděla v poušti ufo. Druhý problém je asi až moc umělá ruka která na konci všude sahá. Ale i tak je to neskutečná zábava por lovce béček. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil na jednu z nejkrásnějších hereček 50. let Allison Hayesovou, navíc mnohonásobně zvětšenou (tím víc krásy, že jo). Ale místo toho jsem dostal drama o rozpadu vztahu dvou lidí, jednoho srandovního obřího mimozemšťana a zvětšenou krásku až v posledních deseti minutách. A jako by nestačilo, že detail na obří ruku prozrazuje výrobek ze sádry, s Miss District of Columbia 1949 se nevím proč zvětšilo i její skromné oblečení. Bohužel celý ten film byl takový odfláklý, monster část okleštěná na demolici jediné hospody, kde zrovna pobývá záletný manžel, a jinak nikde nic, děj nikde, místní policajt strašně ruší jako komická figurka, mizerný triky a bílá koule z vesmíru. Hm. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Aby byl pokoj od všech feministek, tak se po obřím muži musel natočit samozřejmě i film o obří ženě. Do hlavní role byla obsazená pohledná Allison Hayes, která byla taky nakonec tím jediným na co se tu dalo pořádně dívat. Škoda že umřela relativně mladá. Hodně pocukrovaný scénář nám zpočátku nenabídne nic jiného než manželskou krizi, bílou kouli a nezáživný děj. Nemám rád zbytečné natahování a tak jsem u toho místy i usínal. Bohužel jsem stejně nepřišel o atrakci největší a to umělou ruku a směšné triky. Vymlouvat se na dobu vzniku je bezpředmětné, protože znám i několik mnohem kvalitnějších starších snímků. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Na tomhle slabším, ale i díky stopáži pořád dobře koukatelným old monster bijáku bylo nejfantastičtější a pro mě jako statného 55 kg samce nejděsivější, že ta paní musela mít poštiho vetšího než moje hlava a bradavky jak nejty od Titanicu :-O. [4.5/10 červen 2010] ()

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama