Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sci-fi drama odehrávající se v blízké budoucnosti zužované nedostatkem vody a vysokými cenami pohonných hmot. Jak si lze v těchto podmínkách přilepšit? Blood Drive. Smrtelný závod o několik miliónů dolarů pořádaný skupinou šílených individuí vyžívajících se v nechutnostech. K těmto individuím se nešťastnou náhodou dostane obyčejný policista Arthur (Alan Ritchson), který je donucen závodit společně s oblíbenou aktérkou závodu Grace (Christina Ochoa). Podaří se jim společně zvítězit v závodě aut, která jsou poháněna lidskou krví? (CarLoSiiin)

(více)

Recenze (40)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ta nejvíc sexy modrooká bruneta s lízátkem a teleskopickou řadící pákou, hezounovitý policajt jako od Mattela snažící se dělat všechno podle příručky a jeden z nejgeniálnějších a nejgrotesknějších padouchů Julian Slink. No a kromě jinýho jsou tu zombíci, roboti, šílený amazonky a spousta dalších věcí, který by člověka ani nenapadly. A tím vším se táhne jako nit krvavej závod plnej nabušnejch kár, proti nimž je Upír z Feratu jen neškodná tříkolka. Grindhouse ve svý nejryzejší podobě a pevně doufám, že odsouhlasení druhý řady bude jen formalita. 90% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Blood Drive je pretek s hlavnou cenou desať miliónov dolárov a večnou slávou pre víťaza, ktorý sa stane novým Primom. Grace D'Argento (Christina Ochoa) je odhodlaná pretekárka, pre ktorú je najväčšou motiváciou to, že ak vyhrá, môže pomôcť svojej sestre, ktorá sa lieči v psychiatrickej liečebni. Celý pretek však má jeden háčik. Autá všetkých účastníkov sú poháňané krvou. To je dôvodom, prečo sa jeden z posledných neskorumpovaných policajtov v LA Arthur Bailey (Alan Ritchson) rozhodne pretek zastaviť. To sa mu nepodarí a nešťastnou náhodou sa stane spoločníkom Grace na jej ceste za víťazstvom. V ceste im však stoja desiatky nevraživých súperov, nástrahy spustošeného sveta, organizácia Heart Enterprises a vedúci závodu Julian Slink (Colin Cunningham). Najväčším problémom pre dvojicu je však to, že ich auto potrebuje palivo, ktoré možno získať jedine zavraždením nevinných divákov. - Keby mi niekto pred pár dňami povedal, že v Syfy dokážu vytvoriť seriál s normálnou dejovou linkou, sympatickými postavami a bez žralokov alebo iných digitálnych kreatúr, asi by som ho chytil za držku, ale opak je pravdou a keďže je tento rok nových hororových seriálov velmi málo, Blood Drive medzi nimi jednoznačne vedie a stáva sa tým najlepším, čo zatial na seriálovej hororovej scéne tento rok vzniklo. Potešia neopozerané herecké obsadenie, sympatické ústredné duo s perfektnou chémiou, nespočet zvráteností a dynamický dej plný prekvapení. Na to, že to vzniklo tam, kde to vzniklo, to má naozaj dobre zvládnutý scenár a aj keď je téma dosť šialená, drží sa to v rovine, ktorá bude podla mňa baviť aj ludí, ktorí takéto psycho záležitosti často nevyhladávajú. Pre mňa osobne bola najlepším dielom druhá epizóda, ktorá je ultimátnym masakrom a takto nejak by mal podla mňa vyzerať najnovší príspevok do série The Texas Chain Saw Massacre, ktorý sa objaví o pár týždňov. S týmto seriálom som velmi spokojný, aj keď sa občas samozrejme nájdu chyby, ktorým sa v seriáloch s trinástimi epizódami nedá vyhnúť, a myslím si, že keby bolo epizód desať, fungovalo by to ešte lepšie. Podla mňa je to asi aj najlepšia vec od tohto štúdia, takže tá červená farba je tu právom a som zvedavý, či vznikne aj druhá séria, pretože koniec je dosť rozporuplný. + herec z The Magicians + herec z Mirrors + herec z Tremors 5: Bloodlines ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriálový Mad Max zní jako splněný sen nejednoho fanouška. Bohužel zpracování je v tomhle případě bídné a seriál nebaví prakticky v ničem, od laciné výpravy přes amatérské herectví až po nicotnou atmosféru. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Takové povedené "guilty pleasure". Ujeté (někdy až moc), šokující, zvrácené a neuvěřitelně drsné. Ač jsem myslel, že jsem z podobných děl už vyrostl, tak se mi to zatraceně líbilo, tedy až na jeden díl (Chopsocky Special) jsem si to náležitě užil. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je totální úlet s pěkně přehnanými krvavými akcemi, který je si na nic nehraje a je v něm spousta vtipných scén. Hlavní představitelé jsou vybráni dobře (hlavně ústřední dvojice). Některé díly jsou slabší, ale jako celek to funguje slušně. Je to i pěkně uzavřené. Za mě 80% :) ()

ledzepfan odpad!

všechny recenze uživatele

Blbější než fejkovej grindhouse už je snad jen fejkovej grindhouse který svou rádobycoolovostí maskuje filmařskou neschopnost. Blood Drive je jen pozérský konstrukt bez duše který si ale sám o sobě nejspíše myslí, že je projektem revolučním, posouvajícím hranice televizní produkce. Hahahááá-tak to ani hovno.... Příběh o ničem. Protivně se pitvořící Cunningham (který si určitě myslí, že hraje na Oscara) je akorát na facku........ Prostě je to protivná nuda bez koulí a srdce.. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že hlavní dvojice Artur a Grace jsou tak nesympatičtí a mezi sebou jim to neladilo a po celou dobu sledování seriálu mě jejich postavy vůbec nepřirostly k srdci. Všechno tak zachraňoval hlavní záporák Slink, na kterýho jsem se vyloženě těšil a jeho bezpáteřní hovadská povaha mě v každém dílu neskutečně bavila. Výbornej Colin Cunningham. A také Karma, sestra Grace, která je neuvěřitelná šťabajzna. Dějově jde o mix Mad Maxe, Running mana nebo Death race. Díly jsou mezi sebou dost nevyvážené, některé slabší, ale na jedno shlédnutí pohoda. Takovej béčkovej grindhousík, kterej neurazí, ale vyloženě ani nějak zvlášť neohromí. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Takový mix Mad Maxe a Upíra z Feratu říznutý Grindhouseovskou béčkovostí. Ve finále mnohem zábavnější seroš než většina těch, co nám servíruje Netflix a podobní... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

prdel jako svine..slink a jeho pohovor nema chybu..jinak ty gagy atd..tohle chybelo.. :D je to dobra sranda..obcas slabsi ale furt to slape.. uz sem na to asi prisel kcemu to je - vyrabi to klobouky.. :D porad ztoho chciju :D ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč mě to baví. Béčkové horory rád nemám a gore tím tuplem ne. Pomáhají zajímavé postavy a až rozmařile komplexní svět, který sice nedává smysl ani v jednotlivostech, ani v celku, ale je tak krásně ujetý, že vždycky překvapí. A pochopitelně pomáhá, že se seriál nebere ani trochu vážně. Občas probleskne stěžejní zápletka, a vždy když se tak stane, tak braková atmosféra vyplivne trochu reality a osudovosti. Ani tohle kupodivu neruší. Asi jako všichni musím vyzdvihnout démonickéko Colina Cunninghama a přidám k němu i neméně skvělou Maramu Corlett. Na tomhle se muselo spoustu fanoušků žánru neskutečně vyřádit. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Přesně jak sám název říká Krvavá (zábavná) jízda ve které exceluje Colin Cunningham jako Slink kterého podporuje nádherná a sexy Christina Ochoa. Zajímavý děj spousta krve prostě zábava jak se patří. 1série. 5/5 --- IMDB 9/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Váhal by som nad tromi hviezdami a čakal na ďalšiu sériu kvôli vyššiemu hodnoteniu, ale keďže tej sa nedočkám, tak za odvahu a za to, že takýto počin zvládlo SyFy, tak si to štvorku zaslúži. Totálny grindhouse úlet, totálne psycho, totálne úchylné, totálne zábavné. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla teda fakt ujetá jízda. Když Syfy oznámilo, že udělá seriál ve stylu starých grindhouse bijáků, tak jsem byl v pozoru a velmi mě zajímalo, co z toho vypadne. Hlavní hvězda Alan Ritchson, který pro mě asi vždy zůstane Thad Castle, tady hraje drsnýho sympoše, k sobě dostane sexy kočku, která je stejně drsná a společně jedou závod plný smrti. K tomu perfektně ujetý Slink v podání Colina Cunninghama, kterého si naposledy pamatuji jako Popa z Falling Skies, který mění strany podle potřeby. I ostatní postavy jsou velice zajímavé. Seriál je dost brutální, sprostý a občas i nějaký ten sex nebo nahota se najde ( ten je teda cenzurován černým obdelníčkem). Vše je naprosto přehnané a ujeté jako už v grindhouse filmech bývá zvykem. Docela se divím, že to vůbec na takové slušné televizi jako je Syfy mohlo běžet. Možná nějaká dospělejší stanice (Showtime, HBO) by tomu dala trochu víc šmrncu, ale i tak to bylo hodně ujeté. Akce, humor, násilý, závody v autech... v seriálu je všeho tak akorát, pěkně promíchané a člověk se nestíhá nudit. Jediné, co zamrzí, je zrušení po prvé sérii, pokračování na vězeňském ostrově jak naznačil konec by mohlo být zajímavé. Škoda no. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Svět, ve kterém se Blood Drive odehrává, je z některých úhlů pohledu až neuvěřitelně vypiplaný (ty geniální reklamy!), z jiných zase cíleně nedotažený (některé věci se prostě dějí bez jakéhokoliv vysvětlení a logiky), ale hlavně je doslova narvaný nejrůznějšími bizarnostmi a šílenostmi, podávanými s takovou dávkou nekorektnosti, nadsázky a uvědomělého sebeshazování a v takové kadenci, že (pokud přistoupíte na pravidla hry) se při sledování bavíte víceméně nonstop, ale přitom, když se přepne do vážnějšího módu, nevyznívají dané scény sebeparodicky. Ústřední dvojice postav, Arthur a Grace, pak nejsou nijak mnohorozměrní, ale jsou to sympaťáci, kterým se dá fandit; supporting charaktery tvoří neodolatelně ujeté panoptikum (moji favoriti byli Domi a Cliff, ale parádní jsou i Rib Bone, Gentleman, Clowndick a další) a naprostým tahounem je s neskutečným nadšením hrající Colin Cunnigham v roli Juliana Slinka, který je nejdůležitější tváří Blood Drive jak v rámci příběhu, tak i z pohledu diváka. Blood Drive je jednoduše ultimátní pocta osmdesátkovému grindhousu a pokleslým filmovým žánrům obecně (každý díl jinému. např. kanibalové, monstra, amazonky, kyborgové, asian movies, buddy cop movies, etc.). A to i přesto, že ústřední dějová linie moc kreativity a propracovanosti nepobrala (ale nemyslete si, tenhle seriál toto o sobě ví a neustále vám bude se sarkastickým pousmáním dávat najevo, že je to tak schválně v rámci udržení brakové poetiky). EDIT: Po druhém shlédnutí kompletní série jsem z Blood Drive nadšen ještě o něco více, protože lépe vyznívá jeho podvratnost, sebeironie, hrátky s klišé a žánrovými stereotypy a celkově jakási "uvědomělost", kterou geniálně podporuje formát "seriálu v seriálu" se Slinkem jako tmelícím prvkem. Vážně škoda, že tohle uspělo jen u okrajového spektra diváků, a další řady se nenatočily. I když...vlastně to i docela chápu. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure toho najvyššieho kalibru. Je to krvavá, zábavná a i keď sa to na prvý pohľad nezdá cez všetky tie brakové tematiky prevzaté z 80-tkových hororov, tak aj vcelku inteligentná jazda. Colin Cunningham hrá svoju postavu pološialeného moderátora božsky a ak by niekedy mal niekto nájsť herca pre stvárnenie nejakej vyšinutej anime postavy v hranej podobe, tak by som sa v prvom rade obrátil na neho. Veľká škoda, že stanica neobnovila seriál pre druhú sériu, ale popravde som stále prekvapený, že niečo takéto v prvom rade boli ochotní produkovať, takže veľké plus za odvahu a kreativitu autorov. P.S. Najlepšia použitá cenzúra ever. 13/13 - 95% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Škoda něco psát, tohle se prostě musí vidět. Rodriguez a jeho "grindhouse movies" dostávají tak trošku na prdel. Christina Ochoa je ukrutně sexy, Marama Corlett a hlavně Colin Cunningham výborní - hlavně Julian Slink, to je ultimátně kultovní postava. Nemám slov, už jsem myslel, že mě na televizní obrazovce nedokáže nic překvapit ... 90% ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Povedená krvavá jízda inspirovaná béčkovými grindhousy. Skvělé herecké výkony, příjemně překvapila poměrně neznámá Christina Ochoa a nejlepší byl snad Colin Cunningham jako šílený Slink. Chápu, že mohly někomu vadit psycho epizody (The Chopsocky Special, Scar Tissue), pro mě to naopak bylo slušné zpestření. Blood Drive se opravdu vydařilo, rozhodně skvělé oživení v záplavě současných mainstreamových seriálů. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám skončilo nejspíše televizní překvapení roku. A překvapení to bylo vskutku příjemné. Očekával jsem nekompromisní grindhouse svět a to jsem také dostal, ale plus se k tomu přihodil jednoduchý leč fungující kontinuální děj. Svět je vskutku zábavný a sledovat, co si tvůrci připravili pro další epizodu, je nejlepší část zážitku. Samozřejmě musím, stejně jako ostatní, vypíchnout Colina Cunninghama, který ve své roli vyloženě exceluje. Plus zde máme pekelně sexy Christinu Ochou, který sice moc hereckého umu nepobrala, ale i přesto se na ní sakramentsky dobře kouká. Jsem rád, že stanice Syfy po dlouhé době vytáhla nějaký fajn seriál. Od Battlestar Galacticy tu od nich asi lepší kousek nebyl. 1. série= 85% ()

Reklama

Reklama