Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V 16. století zasáhne Sevillu mor. Během této hrůzné epidemie je nalezeno několik těl zavražděných lidí, což se považuje za předzvěst konce světa. (Viasat)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nejak sklamanie. Seriálu akoby chýbala nosná línia, niečo čo to bude ťahať ďalej. Nezaujímavé postavy, atmosféru minulosti je tu cítiť len na háboch a že sem tam niekto zakašle, akože má mor. Seriál je strašne tmavý, veľa sa odohráva v noci alebo kdesi v katakombách. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja proti českému dabingu nič nemám. Ocenila som ho, lebo pri malom dieťati som rada, keď si vôbec niečo pozriem, a nie ešte s titulkami. Morová rana je nádherne autentická, špinavá a krutá. Bohužiaľ obsahuje aj priveľa scén v tme, čo mi spôsobovalo problémy, lebo som nemohla pozerať v noci. Možno aj kvôli tomu sa mi najmä zo začiatku ťažko rozoznávalo to množstvo postáv. Ale téma moru je moja obľúbená, celkovo ma seriál bavil a štvrtá hviezda je jednoznačne za tú hutnú špinavú atmosféru. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám za sebou několik kvalitních španělských mysteriózních seriálů a navíc středověká epidemie moru je mé oblíbené a vyhledávané historické téma, doufal jsem, že skloubení těchto aspektů by mohlo být zajímavé. Bohužel jsem se velmi mýlil. Už samotný název seriálu je jeden veliký podvod! Morová nákaza je zde pouze druhotnou, ne-li ještě zanedbatelnější záležitostí. Hlavní děj se totiž točí kolem chlapa, který byl najat inkvizicí, aby odhalil pachatele několika vražd v jakémsi tajném společenství kacířů. K tomu navíc dělá chůvu synovi jednoho kamaráda, jenž patřil rovněž k těm zavražděným. Scén přímo souvisejících s epidemií bylo v seriálu pramálo, většinou jen když se hlavní hrdina procházel po městě mezi chudinou a vyzvídal informace, natrefil na pár ubožáků stižených morem, toť vše. Vůbec se mi nelíbí, že naprostá většina scén se odehrává v noci nebo v tmavých katakombách. Stejně nezáživné jako Tajemná Calenda, velmi slabé 2  * a to jsem ještě shovívavý. 30% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vrhnul jsem se do tohoto seriálu s nadšením, ale nakonec jsem to po čtyřech dílech zabalil. Téma seriálu je perfektní, atmosféra úžasná, herecké výkony zajímavé... ale prostě se to vleče a ty jednotlivé případy nejsou příliš zajímavé. A taky tam je asi tak milion postav, které absolutně nerozeznám a ani nevím, kdo je hlavní postava. Tak proč ty čtyři hvězdy, ptáte se? Inu, protože je to kvalitní seriál, ale patrně až příliš artový, který prostě není pro mně. Ale rozhodně mně nezklamal, protože jsem od něj zase tolik nečekal. 70%. ()

Galerie (95)

Reklama

Reklama