Reklama

Reklama

Jawbone

  • Velká Británie The Ballad of Jimmy McCabe (pracovní název)

Obsahy(1)

Bývalý boxerský talent Jimmy McCabe (Johnny Harris) prepadol alkoholu a dotkol sa až samotného dna svojej existencie. Tento kedysi veľmi slušný chlap sa zo dňa na deň stal bezdomovcom a bez haliera vo vrecku ho môže zachrániť už len jediné miesto na svete - boxerský klub, kde kedysi trénoval a ktorý stále patrí jeho priateľovi a trénerovi Billymu (Ray Winstone). S dychom páchnucim po vodke, kruhmi pod očami a strhanou tvárou prichádza posledný raz požiadať o šancu opäť sa postaviť na nohy a poraziť jediného súpera, s ktorým vedie nekonečný zápas - svojho vnútorneho démona. (sochoking)

(více)

Recenze (8)

Andrew88cz 

všechny recenze uživatele

Na to jak je film pojat, tak je stopáž opravdu krátká a klidně by ještě hodinu film snesl...samozřejmě s tím, že by se tam taky něco podstatného dělo. Od začátku odhalujeme jak se hlavní postava dostává do srač.k, ze kterých se má dostat nelegálním zápasem a když už má konečně dojít k nějaké akci, tak máme 70. minutu, začíná zápas, který sám o sobě nemá moc velký náboj a následuje konec filmu... Slabota, z komentářů co tady čtu, kde lidi píší, že je to podhodnoceny... Za mě tedy ne,slabší 3 hvězdy. (5/10) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobrých boxerských dramat není nikdy dost a Jawbone jedním takovým určitě je. Základní linka jednoduchá, což je ale základním rysem prakticky všech zápasnických filmů, takže i tady se hlavní hrdina musí odlepit ode dna, aby mohl nastoupit k tomu zásadnímu duelu. Nicméně snad jen Britové tomu dokážou sociální podobný sociální podtext podpořený tradiční anglickou ponurou atmosférou. Plusem je i to, že tady box působí jako box, což podporuje i výborná kamera. Ani hercům se nedá vytknout vůbec nic. Johnny Harris byl výborný, Ray Winstone mě nezklame nikdy a jsem rád, že větší prostor dostal i Michael Smiley. Doufám, že procenta půjdou ještě nahoru, protože tenhle film si červená čísla zaslouží. 85% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Originální příběh spojený s tradičním boxerským vyprávěním. Některé okamžiky se dotýkají syrovosti života. Hezká choreografie zápasu. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Jawbone je ponuré, pomalu plynoucí komorní drama o tom, že alkoholismus je nemoc, kterou nevyléčíte silou, ale terapií v protialkoholické skupině. S boxem to v podstatě nic společného ani nemá, a když už se tam boxuje, tak to vypadá spíš tak, jako když se fackujou dvě hysterický báby v sámošce o poslední máslo ve slevě. Naštěstí je to snímáno jen jednou poloamatérskou kamerou, takže toho bohudík moc není vidět. Film není podbarven ani žádnou výraznou hudbou, aby to náhodou v divákovi nebudilo nějaké falešné emoce. Také scénář je v podstatě o ničem, takový vám napíše každý průměrný alkoholik dřív, než do sebe vyklopí láhev vodky. Nebo vám snad připadá jako nosné téma pohled na zkrachovalce, kterej chlastá, ani nevíme, proč vlastně, a jelikož mu to po čtyřicítce už nedělá dobře, tak toho chce nechat? A jelikož neumí nic jiného, než boxovat, což vlastně taky neumí, jen kdysi v šestnácti vyhrál nějakejch pár zápasů, když ještě pil limonádu, tak se pokouší o návrat do ringu, což je totální nesmysl, protože ve svém věku už by tam neobstál, ani kdyby si tu vodku ředil džusem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma, síce z prostredia boxu, avšak so silným sociálnym zafarbením. Chlapík bol kedysi výborný boxer, avšak teraz, nevedno prečo, zápasí so svojimi vnútornými démonami. Chlastá a každý deň je na kašu. Dá sa povedať, že dosiahol na úplnné dno svojej existencie. Späť na nohy by mu pomohol opäť tréning a aspoň jeden zápas v ringu. Tejto snímke vládne okrem perfektných hereckých výkonov tria Harris, Winstone a Smiley i výrazne namakaná kamera a výborný scenár. Ten si sám 'na mieru ušil' predstaviteľ hlavnej role- Johnny Harris. Záverečná scénka na stretnutí AA rozhodla o tom, že idem s hodnotením na plnú paľbu. 90% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama