Reklama

Reklama

Jawbone

  • Velká Británie The Ballad of Jimmy McCabe (pracovní název)

Obsahy(1)

Bývalý boxerský talent Jimmy McCabe (Johnny Harris) prepadol alkoholu a dotkol sa až samotného dna svojej existencie. Tento kedysi veľmi slušný chlap sa zo dňa na deň stal bezdomovcom a bez haliera vo vrecku ho môže zachrániť už len jediné miesto na svete - boxerský klub, kde kedysi trénoval a ktorý stále patrí jeho priateľovi a trénerovi Billymu (Ray Winstone). S dychom páchnucim po vodke, kruhmi pod očami a strhanou tvárou prichádza posledný raz požiadať o šancu opäť sa postaviť na nohy a poraziť jediného súpera, s ktorým vedie nekonečný zápas - svojho vnútorneho démona. (sochoking)

(více)

Recenze (8)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma, síce z prostredia boxu, avšak so silným sociálnym zafarbením. Chlapík bol kedysi výborný boxer, avšak teraz, nevedno prečo, zápasí so svojimi vnútornými démonami. Chlastá a každý deň je na kašu. Dá sa povedať, že dosiahol na úplnné dno svojej existencie. Späť na nohy by mu pomohol opäť tréning a aspoň jeden zápas v ringu. Tejto snímke vládne okrem perfektných hereckých výkonov tria Harris, Winstone a Smiley i výrazne namakaná kamera a výborný scenár. Ten si sám 'na mieru ušil' predstaviteľ hlavnej role- Johnny Harris. Záverečná scénka na stretnutí AA rozhodla o tom, že idem s hodnotením na plnú paľbu. 90% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Originální příběh spojený s tradičním boxerským vyprávěním. Některé okamžiky se dotýkají syrovosti života. Hezká choreografie zápasu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobrých boxerských dramat není nikdy dost a Jawbone jedním takovým určitě je. Základní linka jednoduchá, což je ale základním rysem prakticky všech zápasnických filmů, takže i tady se hlavní hrdina musí odlepit ode dna, aby mohl nastoupit k tomu zásadnímu duelu. Nicméně snad jen Britové tomu dokážou sociální podobný sociální podtext podpořený tradiční anglickou ponurou atmosférou. Plusem je i to, že tady box působí jako box, což podporuje i výborná kamera. Ani hercům se nedá vytknout vůbec nic. Johnny Harris byl výborný, Ray Winstone mě nezklame nikdy a jsem rád, že větší prostor dostal i Michael Smiley. Doufám, že procenta půjdou ještě nahoru, protože tenhle film si červená čísla zaslouží. 85% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Sice lehce zaměnitelné drama o bývalém boxerovi, nyní alkoholikovi, který dostane od života poslední ránu a snaží se změnit. Natěstí britům ty sociální dramata jdou a herecky je to taky solidní. Takový Winston je i na ploše pár minut geniální. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Jawbone je ponuré, pomalu plynoucí komorní drama o tom, že alkoholismus je nemoc, kterou nevyléčíte silou, ale terapií v protialkoholické skupině. S boxem to v podstatě nic společného ani nemá, a když už se tam boxuje, tak to vypadá spíš tak, jako když se fackujou dvě hysterický báby v sámošce o poslední máslo ve slevě. Naštěstí je to snímáno jen jednou poloamatérskou kamerou, takže toho bohudík moc není vidět. Film není podbarven ani žádnou výraznou hudbou, aby to náhodou v divákovi nebudilo nějaké falešné emoce. Také scénář je v podstatě o ničem, takový vám napíše každý průměrný alkoholik dřív, než do sebe vyklopí láhev vodky. Nebo vám snad připadá jako nosné téma pohled na zkrachovalce, kterej chlastá, ani nevíme, proč vlastně, a jelikož mu to po čtyřicítce už nedělá dobře, tak toho chce nechat? A jelikož neumí nic jiného, než boxovat, což vlastně taky neumí, jen kdysi v šestnácti vyhrál nějakejch pár zápasů, když ještě pil limonádu, tak se pokouší o návrat do ringu, což je totální nesmysl, protože ve svém věku už by tam neobstál, ani kdyby si tu vodku ředil džusem. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Vau, ťažko sa mi verí, že to tu má len tak malé hodnotenie. Vynikajúca drama a rozhodne jeden z najmocnejších filmov, čo som videl za rok 2017. Dialógy a kamera sú perfektné. Vlastne celkovo mi to prišlo perfektné. Fakt nechápem, že to tu ma tak málo %. ()

Andrew88cz 

všechny recenze uživatele

Na to jak je film pojat, tak je stopáž opravdu krátká a klidně by ještě hodinu film snesl...samozřejmě s tím, že by se tam taky něco podstatného dělo. Od začátku odhalujeme jak se hlavní postava dostává do srač.k, ze kterých se má dostat nelegálním zápasem a když už má konečně dojít k nějaké akci, tak máme 70. minutu, začíná zápas, který sám o sobě nemá moc velký náboj a následuje konec filmu... Slabota, z komentářů co tady čtu, kde lidi píší, že je to podhodnoceny... Za mě tedy ne,slabší 3 hvězdy. (5/10) ()

Reklama

Reklama