Reklama

Reklama

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní historické drama od Universalu jakoby vypadlo z dílny anglického Hammeru. Skvostný začátek - temný hrad, hřbitov, noc, vytí vlka a neméně skvostný závěr v kobce, kdy venku zuří bouře a smrt se chystá na své žně, mají mezi sebou dobrodružný příběh s prvky romantismu a jen trochu hororu. Sir Ronald Burton se v převlečení za smyšleného Richarda Becketta vydává na tajemný hrad, aby zjistil, co se stalo s jeho dvěma přáteli. Hrabě Karl von Bruno vládne nejen hradu, ale celému okolí železnou rukou a Burton je přesvědčen, že stojí za smrtí jeho přátel. To ještě netuší, že se nebezpečně zakouká do Brunovy půvabné ženy Elgy. Na hradě rovněž pobývá tajemný doktor Meissen (Karloff), u kterého není jisté, na čí straně stojí... Příjemná černobílá jednohubka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný konec nevynahradí těch 60 minut nudy. Nečekejte moc horor spíše historický mysteriozní film který mě bohužel dost často nudil. Konec s jedem a celkově ta pomsta byla parádní a udržela mě do konce, ale to předtím je opravdu podle mého o ničem. Karloff tu potěšil ale zbytek osazenstva se moc nepředřelo a to nemluvím o strašném hereckém výkonu toho hraběte. Není to nic extra ale zase to není nic moc hrozného já jsem čekal o něco víc. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná historická detektivka o pátrání na tajemném hradě. Hororu se to moc nedotklo, spíš jen v napínavém závěru, ale to nevadilo, protože postavy byly sympatické (přičemž bych vyzvedl dva - hezoučkou Ritu Cordayovou a sebejistého Von Bruna), příběh prostinký, ale rychle utíkal, a člověk si tak nějak mohl zavzpomínat na slavné universalácké období a temná sídla plná kobek, mučíren a tajných chodeb. Na druhou stranu: děj je opravdu extrémně jednoduchý, rozuzlení pitomé a některé delší scény zbytečné (celý ten hon na leoparda byl spíš jenom vycpávka pro celovečerní stopáž), postavy nejen sympatické, ale i schematické... ale jak říkám, navzdory těmto nedostatkům jsem se příjemně bavil. A na závěr jen jednu perličku: pokud se nějaký ples koná za vlády habsburského císaře Karla VI., těžko na něm mohou hrát Mozarta, že...? :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušně natočená skoro krimi, skoro historická, o chlápkovi, který pátrá u tajemného hraběte na jeho zámku po osudu svých přátel, kteří záhadně zmizeli. Už netradiční začátek docela upoutá a samotné pátrání je vedené v uměřené rovině (bál jsem se různých wallaceovských momentů nebo určitého druhu tajtrlíkování), a i když je nakonec zápletka v podstatě jednoduchá, drželo mě to do konce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by mal príbeh o niečo akčnejší drajv, mohlo by ísť o legendu. Pretože technická stránka, tu naozaj veľa zachraňuje. Audiovizuálny mód tohto filmu, je vskutku ( na svoju dobu a vzhľadom na rozpočet ) grandiózny a je to pravé orechové pre všetkých priaznivcov čiernobielych mysterióznych snímkov, v tomto prípade zaobaleného do historického dizajnu. Takže škoda len absencie dravšieho prevedenia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento padesátkový universalovský horor se odehrává v první polovině 18. století za vlády císaře Karla VI. v Rakousku, kam přijíždí anglický šlechtic, aby na Černém zámku sadistického hraběte von Bruna pátral po zmizení svých dvou přátel. Místama to mělo docela dobrou typicky universalovskou atmosféru, potěší i Boris Karloff a Lon Chaney v menších rolích, ale celkově se jedná spíše o průměrný horor. ()

Reklama

Reklama