Reklama

Reklama

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (7)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by mal príbeh o niečo akčnejší drajv, mohlo by ísť o legendu. Pretože technická stránka, tu naozaj veľa zachraňuje. Audiovizuálny mód tohto filmu, je vskutku ( na svoju dobu a vzhľadom na rozpočet ) grandiózny a je to pravé orechové pre všetkých priaznivcov čiernobielych mysterióznych snímkov, v tomto prípade zaobaleného do historického dizajnu. Takže škoda len absencie dravšieho prevedenia. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná historická detektivka o pátrání na tajemném hradě. Hororu se to moc nedotklo, spíš jen v napínavém závěru, ale to nevadilo, protože postavy byly sympatické (přičemž bych vyzvedl dva - hezoučkou Ritu Cordayovou a sebejistého Von Bruna), příběh prostinký, ale rychle utíkal, a člověk si tak nějak mohl zavzpomínat na slavné universalácké období a temná sídla plná kobek, mučíren a tajných chodeb. Na druhou stranu: děj je opravdu extrémně jednoduchý, rozuzlení pitomé a některé delší scény zbytečné (celý ten hon na leoparda byl spíš jenom vycpávka pro celovečerní stopáž), postavy nejen sympatické, ale i schematické... ale jak říkám, navzdory těmto nedostatkům jsem se příjemně bavil. A na závěr jen jednu perličku: pokud se nějaký ples koná za vlády habsburského císaře Karla VI., těžko na něm mohou hrát Mozarta, že...? :-) ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento padesátkový universalovský horor se odehrává v první polovině 18. století za vlády císaře Karla VI. v Rakousku, kam přijíždí anglický šlechtic, aby na Černém zámku sadistického hraběte von Bruna pátral po zmizení svých dvou přátel. Místama to mělo docela dobrou typicky universalovskou atmosféru, potěší i Boris Karloff a Lon Chaney v menších rolích, ale celkově se jedná spíše o průměrný horor. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní historické drama od Universalu jakoby vypadlo z dílny anglického Hammeru. Skvostný začátek - temný hrad, hřbitov, noc, vytí vlka a neméně skvostný závěr v kobce, kdy venku zuří bouře a smrt se chystá na své žně, mají mezi sebou dobrodružný příběh s prvky romantismu a jen trochu hororu. Sir Ronald Burton se v převlečení za smyšleného Richarda Becketta vydává na tajemný hrad, aby zjistil, co se stalo s jeho dvěma přáteli. Hrabě Karl von Bruno vládne nejen hradu, ale celému okolí železnou rukou a Burton je přesvědčen, že stojí za smrtí jeho přátel. To ještě netuší, že se nebezpečně zakouká do Brunovy půvabné ženy Elgy. Na hradě rovněž pobývá tajemný doktor Meissen (Karloff), u kterého není jisté, na čí straně stojí... Příjemná černobílá jednohubka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušně natočená skoro krimi, skoro historická, o chlápkovi, který pátrá u tajemného hraběte na jeho zámku po osudu svých přátel, kteří záhadně zmizeli. Už netradiční začátek docela upoutá a samotné pátrání je vedené v uměřené rovině (bál jsem se různých wallaceovských momentů nebo určitého druhu tajtrlíkování), a i když je nakonec zápletka v podstatě jednoduchá, drželo mě to do konce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Děj se odehrává za vlády císaře Karla VI., tedy v letech 1711-1740, ovšem na plese společnost tančí na skladbu "Malá noční hudba" od W. A. Mozarta, který se však narodil až v roce 1756. (Oktavianus)

Reklama

Reklama