Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Recenze (223)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajn pointa, ale vedou k ní stokrát viděná hororová klišé narvaná blbými lekačkami. Čekal jsem víc po těch ohlasech. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tři povídky, jeden spojující hrdina, občas solidní husina a hlavně na horor neskutečný koncept, který celý tenhle projekt vykopl o úroveň výš. Hlavní postava tak nějak samozřejmě potírá veškeré nadpřirozeno a jak říká postava Martina Freemana (mimochodem tenhle herec tady hraje absolutně bravůrně) "...pravdu byste neviděl, ani kdyby vás udeřila mezi oči." Pro milovníky chytrých příběhů a šokujících konců můžu tuto duchařinu jedině než doporučit. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem starý dobrý anglický horor o záhrobí, dostalo se mi průměrného vyprávění o profesorovi, který tak dlouho vyvracel existenci duchů, poltergeistů a paranormálních jevů vůbec, až na svoji aroganci doplatil. Nebýt konce (ne, není zcela jako Ti druzí, ale originální úplně rovněž ne), který dal celému filmu jiný rozměr, šel bych s hodnocením dolů. Z mikropříběhů se mi nejvíce líbil prostřední - mysteriozní les, kde přebývá něco děsivého (tedy čekal jsem, že les ožije komplet, ale i tak jsem byl spokojen). Herecky nejlepší M. Freeman, jehož jízlivý úsměv nevěstil nic dobrého, byť zrovna jeho příběh je spíše k pousmání. Trapné lekačky, co mi v kině málem způsobily hluchotu, film zbytečně sráží dolů. Oč je děsivější, když se nějaký přízrak objeví v tichosti (a jeden takový tam je), než když je při tom kanonáda. Ostatně duchové jsou bytosti eterické, tak jak by mohl jejich zjevení doprovázet takový randál, to nechápu. Do televize ano, pro kino zbytečné. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Historky jsou jakž takž dobré, všechny tři, jenže pak vyjde na povrch zvrat a tak nějak to ztratilo kouzlo, i když mě bylo už v průběhu divné, že vlastně nijak zvlášť se ty příhody neobjasňují. A hlavní vyšetřovatel mi k srdci vůbec nepřirostl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Pustite sa do toho! Ghost Stories nám ponúka nevšedný a pútavý príbeh, ktorý je dobre vyrozprávaný, má spád a behom deväťdesiatich-ôsmych minút sa ani na chvíľu nenudíme. Tvorcovia vytvorili mysteriózny horor, ktorý zaujme už v prvej minúte a nepustí až do konca. Aj keď má film pomerne pomalý rozjazd a za začiatku je skôr rozprávací, tak zhruba v druhej tretine začne všetko dosť rýchlo eskalovať a od tej doby ako by sme sa ocitli na horskej dráhe. Dyson a Nyman nás držia v neustálom strachu a očakávaní, čo bude ďalej. A tematicky i efektovo poteší milovníkov nadprirodzenia aj hororov. Popri kvalitných hereckých výkonoch, je tiež potreba vyzdvihnúť originálne a dobre vypracované hororové masky a kostýmy. Tie spolu s autentickým prostredím dobre nadväzujú a podčiarkujú celkovú atmosféru snímky, ktorú sa tvorcom darí udržiavať po celú dobu. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

V sále sedělo tak 20 lidí a já jsem po skončení hororu třikrát nesměle tlesknul do hrobového ticha. Proč takové mdlé reakce? Viním pointu linoucí se posledními deseti minutami. Ta se moc nepovedla, ale v mých očích to stejně nenuluje tuhle povedenou hororovou antologii. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo. Jednotlivé povídky absolutně o ničem, a když vyjde nepřekvapivě najevo, že mají tvořit rámec něčeho většího a ambiciózního, bezradnost vyprávění je dotažena na maximum. Hororově slabé jak britský čajíček, jako drama fádní a v podstatě neuchopitelné, protože atrakce v závěru zastiňují logické vyvrcholení. Martin Freeman po dlouhé době v něčem skrz na skrz nezajímavém... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories jsou adaptací divadelní hry, ve které hrají celkem čtyři herci. Stejní tvůrci Jeremy Dyson a Andy Nyman se ujmuli i této filmové adaptace jenž se skládá především z vyprávění tří příběhů. Příběhy nám ale nejsou vyprávěny ale jsou viděny jak se přesně stali. Tyto části jsou odvyprávěné dobře a za málo peněz u nich vznikla povedená atmosféra. Ty příběhy sice nepůsobí skvělé ale fungují alespoň atmosférou samotnou. A ještě tím, že jsou tak nenápadně propojené a do sebe zapadající. Celou dobu jsem byl vlastně napjat a doufal jsem v nějaký konec který mě posadí na zadek, doufal jsem v totální mindfuck který mi vytmaví hlavu jako kdysi u Šestého smyslu. A on přišel... a brutálně mě zklamal. Nebudu se rozepisovat o tom co se na konci filmu stane ale je to prostě celkem ošklivá tečka nad rámec fungujícího horroru. V závěru totiž nedojde na žádný vztyčený prostředníček filmového klišé, nýbrž na nejvíce očekávanou možnost která vás ale nenapadne, protože si řeknete: Přece to takhle neskončí? A ono skončí. Za málo peněz vznikla docela slušně odvedená práce. protože atmosféra funguje, herci jsou slušní a především to celé tak nějak ladí do sebe. Až na ten konec. Mírný palec nahoru! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Skvelá atmosféra, ale zase nie príliš desivá. Martin Freeman bol so svojou postavou vynikajúci, no neviem sa rozhodnúť, či sa mi záver páčil, alebo dojmy z filmu stiahol dole. Skôr to bude druhá možnosť. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Všechny tři případy jsou skvělé a způsobí nejedno mrazení v zádech, nicméně by jim neuvěřitelně prospělo detailnější zpracování a delší vyprávěcí čas, protože potenciál měly obrovský, ale bohužel ne stoprocentně využitý. To je v podstatě asi jediné minus tohohle jinak povedeného britského horůrku, který má slušnou atmosféru, obsazení a ač působí chvílemi jako slušné psycho, závěrečná pointa tomu dá smysl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok pomerne slabý a spracovaný pre mňa nesympaticky. Nemám nič ak dej vyznieva z polovice ako dokument, len ma to musí zaujať svojou myšlienkou. V tomto prípade síce myšlienka bola, avšak podaná hrozne chaotickým spôsobom, chýbala tomu ľahkosť a trochu priamočiarejšie podanie. Čo sa týka tých samotných troch poviedok, páčila sa mi hlavne druhá a tretia, aj keď teda po hororovej stránke to žiadna sláva nebola. Vyslovene sa tu hralo iba na pár zaujímavejších momentov. Ten koniec bol síce svojim rozuzlením zaujímavý, no zbytočne prekombinovaný, akoby si niekto chcel silou mocou vynútiť lepší šokový efekt u diváka. Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Moc jsem od toho neočekával, ani se mi do toho nechtělo, ale rozhodně jsem netušil, že to bude GHOST STORIES až taková sračka, která místy prostě nemůže ani dávat smysl. Ne, že jsem to celé nepochopil, ale jisté mezery mám, hlavně v poslední cca 20 minutách. To šlo už opravdu mimo mě. První případ o nočním hlídačovi je celkem dobrý. Najde se tu pár dobrých scén, ale tím to končí. Přesně jak psal uživatel CSFD sniper18, pak už opravdu není o co stát. Druhý případ je už nudný a mladíkovo ječení jak kráva mi hrozně vadilo. Ten třetí případ je tak nezáživný, že jsem málem usnul. Pak začne sekvence o tom hlavním vědcovi a to už je úplným pohřbem filmu. Takže to nebudu dál rozpitvávat. Celkově mě to absolutně nebavilo, hororových prvků zde moc není, možná něco málo u toho hlídače. Nikomu toto nedoporučuji, je to ztráta drahocenného času. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody sice vždy končí zrovna ve chvíli, kdy se slušně rozjedou, avšak jsou velmi napínavé, děsivé a hlavně dobře napsané. Rámcový příběh má slušný spád a Andy Nyman snímek táhne skvěle. Jedinou menší vadou na kráse je závěrečné rozuzlení, které sice je ze slabšího soudku, nicméně neurazí. Celkový dojem je pozitivní a případné pokračování by možná nebylo tak úplně od věci. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ghost Stories" som nejaký čas odkladal. Už viackrát som si hovoril, že si tento film pozriem, no potom sa moja pozornosť presunula k inému dielu. Dnes som mal ale náladu na horor a tak som si konečne pozrel tento film a musím povedať, že som s výsledkom skutočne spokojný. Nakoľko je to antológia, tak sa to pokúsim trošku rozobrať. Najprv si povieme niečo o jednotlivých prípadoch ako takých, potom poviem niečo k celkovému dojmu a udelím hodnotenie. Takže poďme na to. Prípad č. 1 sa sústredí na nočného strážnika Tonnyho Matthewsa, ktorý videl prízrak v budove, ktorú strážil. Tento má v sebe pár dobrých ľakačiek, plus som si po dopozeraní celého filmu uvedomil, že čísla zo záverečnej časti sa objavujú aj tu. Má to pár dobrých vizuálov a skvelú prácu s kamerou, no príbeh pôsobí akosi nedopovedane. Bol by som osobne zvedavý ďalej. Prípad č. 2 sa venuje Simonovi Rifkindovi a jeho stretnutí s démonmi počas nočnej jazdy autom. Opäť skvelé vizuály a mimoriadne fantastická kamera. Miestami som sa zľakol aj niečoho, čo tam reálne vôbec nebolo. To si ani nepamätám kedy sa stalo. Záverečné stretnutie vyzerá super. Prípad č.3 poriadne zamotal hlavu bankárovi Mikovi Priddlovi, ktorý videl poltergeista vo svojom dome. A ako povedal, domov má byť predsa miesto, kde sa človek cíti najviac bezpečne. Podobne ako predošlé 2 príbehy pôsobí nedopovedane, no za to môže viac-menej kostra, ktorú tomuto filmu tvorcovia dali. A hoci by som bol zvedavý viac vo všetkých troch prípadoch, tak záver to posúva do úplne inej roviny. Možno je to síce trošku ospravedlnenie tvorcov za to, že to chceli nejako pospájať a dať tomu nejakú hlbšiu pointu, no mne to nevadí. Pretože to minimálne dáva filmu nejaký nový rozmer. A tie scénky vyzerajú fantasticky. Plus musím povedať, že história nášho hrdinu je celkom silná. Nebudem to spoilovať, lebo všetci asi máme svojich kostlivcov v skrini, ktorých sa vnútri bojíme. A on samozrejme tiež. A rovnako súhlasím, že svojou prácou dokopy reálne nikomu nepomohol. Lebo brať ľuďom nádeje je podľa mňa prehlbovanie rán. Ako celok film vnímam pozitívne. Je to natočené fantasticky, hudba je super, celkovo skvelé zvukové efekty a dobré postavy. Zdá sa, že rok 2018 celkom praje aj hororom. Narozdiel od toho minulého. Hodnotenie: A- ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu strašidelný horor s několika opravdu děsivými momenty. Docela se divím vlažnějšímu přijetí, jelikož když nedá nějaký horor do kin James Wan, tak se divák dostane maximálně k pár DVD béčkům které co si budeme povídat, občas můžou jedině mírně překvapit. Proto je tenhle kino horor z Británie docela příjemným osvěžením. Atmosféra pochmurného ostrova nemá chybu, příběhy jsou dobře napsané, skvěle odehrané a hlavně příběh z lesa nemá chybu, jelikož tenhle druh strašení vyloženě vyhledávám. Škoda toho docela ujetého finále, které se dalo trochu předpovídat a i když nejsou Ghost Stories naprostou dardou, dobrým a strašidelným hororem jsou určitě a to mi jako hororovýmu fandovi dělá radost. V budoucnu večer za deště klidně dáme repete. Martin Freeman naprostý démon.70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti recyklované americké produkci, která jede v zajetých kolejích minimálně dekádu a jen občas přijde s něčím inovativním, působí britské Ghost Stories svěžím vánkem a přestože nejsou žádným novodobým zázrakem, strašit překvapivě umí a dokonce na závěr vymyslí slušnou a logickou pointu, přestože právě ke konci začne film ztrácet dech. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...Taká britská somarinka, na ktorú sa celkom dobre pozerá, s niekoľkými fakt infarktovými scénami, ale koniec koncov, je to aj tak poriadne pritiahnuté za vlasy, i napriek tomu, že si tu zahral Bilbo Bublík, a ten milí a vážení, púta zo všetkých zúčastnených na seba najväčšiu pozornosť, celkovo 3 krátke horrorové poviedky tvoria v konečnom dôsledku celistvý význam, ktorý dáva nakoniec zmysel. Postupne sa to všetko pekne vykryštalizuje, pričom divák nebude mať dobrý pocit z toho, čo sa udialo profesorovi P. Goodmanovi. ANDY režíruje, píše a hrá, snaží sa, na jedno pozretie - bohato stačí, ale už nikdy viac, ďakujem !!! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Totální nonsense. Myslel jsem, že éry hororů, které divákovi servírují hromadu nesmyslů a lekaček, aby to pak obhájili psychicky nemocným "vypravěčem" jsou pryč, ale asi ne. Takže jako natočené je to hezky, herci dobří, ale ten konec to zabil podle mě - a nejen ten konec. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Exaktne nejde o tri poviedky, ide o príbeh skeptického profesora, ktorý rieši tri strašidelné príbehy a snaží sa ich racionálne vysvetliť. Síce sa mu to nepodarí, ale to by nevadilo, príbehy sú napínavé, tajuplné a strašidelné. Horšie je to s tou omáčkou okolo toho a záver, ktorý síce ukazuje aj na profesorových démonov, ale mňa táto koncovka príliš nenadchla. ()

Reklama

Reklama