Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Recenze (223)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem dosti netradiční „duchařská antologie“ nám postupně nabídne tři různorodé případy, jejich obsah i samotná kvalita se v ledasčem liší, ale přesto je i něco spojuje. Tím nemyslím jen hlavní postavu, která je vyšetřuje, ale i fakt, že jejich úvody nejsou zrovna moc záživné, občas se v nich objeví i kapka toho černého humoru, ale když už se oni „postižení“ dají do vyprávění, pocítil jsem zlepšení atmosféry a nenudil jsem se u toho. Ten první s hlídačem starého a opuštěného psychiatrického ústavu byl vcelku snesitelnou, leč nikterak originální podívanou, která nám nabídne již mnohokrát použité rádoby lekací scény, ale i tak si tu atmosféra držela snesitelnou úroveň. Druhý příběh se točí okolo podivínského mladíka, který nežije zrovna v ukázkové rodině, sám rád lže, jeho pokoj je vybaven nejrůznějšími a hlavně dost děsivými kresbami a řídí auto i bez řidičáku. Což se mu jedné osudné noci stane osudné. Srazí totiž podivné stvoření, které mu od té chvíle nedá ani trochu oddechu a jeho psychika zůstane natrvalo otřesena…Tady se mi asi nejvíc líbila ona pasáž v mladíkově domě, kde bylo na první pohled vidět, že nic není v naprostém pořádku, ON sám se choval jako pako a ty malůvky na zdi pokoje byly opravdu úchvatné. No a ten poslední o dospělém muži, jenž dlouho otálel se svou manželkou s dítětem a když už se jim konečně zadařilo, tak mělo na svět přijít cosi ďábelského, tak ten byl dobrý snad jen při jeho vyvrcholení s brokovnicí a prostředím kde se natáčelo. Jinak tam totiž moc kvalitní podivné k vidění nebylo. Všechny tři příběhy pak prováže opravdu nepovedený a divný konec, který se mi nelíbil už vůbec. Tvůrci se tomu sice snažili dát šokující odhalení, ale já zůstal spíše zklamán a navíc jsem se cítil i tak trochu podveden. Ghost Stories tak nakonec vidím jako obyčejný průměr s několika slibnými momenty, ale nezvládnutým „vyvrcholením“. Nic, co bych musel vidět znovu. 50% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories měl oproti prachbídné úrovní současných duchařských hororů sympaticky našlápnuto. Tři rozličné hororové minipříběhy zcelené pak do jedné pointy nás zavedou do opuštěného ženského blázince, temného nočního lesa, supermoderní vily, na opuštěné nádraží či do chodeb staré kanalizace. Hrdinu také nehoní jedna omletá brebera, ale setkáme se s jednookými děvčátky, ohnilými zubatými mrtvolami a na otočku se zastaví i zlostný ent se samotným bafometem. Hlavní hrdina také není každodenní rodinka, která za nic nemůže, ale skeptický vědec pátrající po racionální pravdě (byť je v průběhu celého filmu naprosto pasivní trouba). Tenhle multi-feature mi připomněl v něčem laskavě debilní hororové kompilačky jako Bavův Bloody Sabbath či Carpenterovo Body Bags. Bohužel celý koncept je rámován veskrze současným přístupem k hororu, kdy vlastně ve všech třech epizodách se hraje do znavení stejná formální hra, kde divák čeká s roztaženýma nohama na zádech na lekačku, která se pořád oddaluje. Navíc všechny tyhle štěkající scény mají dokonce i stejný hlasitý sample, čímž se opět zaboříme po pás do marastu aktuální všednosti na poli žánru. Prosím ať mě Hereditary nezklame, moc prosím. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený, ale těžce nedotažený, kousek. To je škoda, jelikož všechny parametry, pro dobrou žánrovou jednohubku, na místě byly. Nevyčerpány do mrtě a tudíž, to co mělo strašit, tak nestrašilo vůbec a nebo jen trochu a chvíli, to co mělo šokovat, tak nešokovalo prakticky ani jednou. Atmosféra byla fajn, ale, na film s názvem Ghost Stories, to prostě nebylo dostatečně ,,creepy". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh se tváří celkem tradičně. Máme tu profesora, který cestuje po Ostrovech a na jednotlivých případech vyvrací existenci nadpřirozených jevů. No a pochopitelně se dostane do situace, kdy i on začne pochybovat. Pokud se týče tří minipovídek, tak ty jsou natočeny klasickým způsobem, ale všechny dokáží napínat nervy k prasknutí a na mě fungovaly i lekačky, jakkoliv očekávané. Každopádně tyhle příběhy jsou jen prostředkem k hlavní lince, kterou obstarává samotný profesor. I tady budete mít pocit, že už jste to někde viděli, ale já se bavil na jedničku. Nezklamali ani herci v čele s jako vždy výborným Freemanem, takže výhrady mám akorát k pomalejšímu rozjezdu. 85% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Soubor tří povídek, které zaujmou především svou skvělou atmosférou, celkovým provedením a nápadem. Bohužel, ani snímek Ghost Stories se nevyvaroval neduhů moderních hororů jako je například průhledný děj či nepochopitelné chování postav. Škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobre. Finálna pointa ale všetko ničí. Snaha o prepojenie sa síce cení, ale výsledok necháva príliš veľa otvorených koncov. A hlavne samostatné poviedky čerpajú vlastne z čoho? V čom je to celé konzistentné? V hlavnej postave vyšetrovateľa? Na čo potom tri rôzne poviedky o troch rôznych ľuďoch? Snaha byť iný, sa miesi so základnými dramaturgickými štruktúrami, ktoré by som u tohto diela čakal a ktoré sú nefunkčné. Nakoniec mi bolo aj ľúto že som si to pozrel. Zanechalo ma to úplne prázdnym. Čo je škoda. Čakal som niečo sofistikovanejšie a artovejšie. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Hororová, duchárska antológia, ktorá predpokladá určitý prólog, v tomto prípade pomerne nudných 15 minút, vlastné príbehy (sú tri) a záver, ktorý tu funguje ako artová fantazmagória, prienik k traumám detstva spojený s poslednými vecami človeka. Ako celok je to možno nevyvážené, ale tie tri príbehy sú ako surové zážitky zo života, realistické, pracujú s očným klamom a montážnymi predstavami. Prehodená deka cez figurínu, dvere, ktoré otvára prievan na konci zle osvetlenej chodby, prevrátený peň v tmavom lese, to všetko predstavuje aj niečo iné, v okamihoch vypätia nadobúda hrôzostrašný tvar... a nezostáva iba pri tom. Každý už zažil v živote svoju paranormálnu chvíľu, no určite nikto "neprežíval" celý hororový film. A o tom to je! Tu sa podarilo verne zobraziť skutočnosť a nenápadne priviesť do nej naprirodzeno. Niekedy stačí len malý podnet na prebudenie nočnej mory. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Já bych snad radši ten film bez závěrečného mindfucku. Prostě se nějak držet v zajetých klišé mantinelech. Postrašit bububarákem, bubákem v lese a poltergeistem ve vile. Takhle to vlastně na konci vychází, že to není vůbec horor, ale spíš jakýsi pseudo psychedelický thriller. Nejlepší byl rozhodně druhý příběh s chlapcem, který je doopravdy strašidelný, a chlapec hraje bez výjimky naprosto luxusně. Jinak spíš za mě hororové zklamání. 55% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná duchařina, které vévodí dobré herecké výkony, fungující atmosféra a pár zvratů, které si možná užijete, možná ne. Já jsem si to užil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hororové poviedky, ktoré príliš nevystrašia neboli vyslovene sklamaním, ale mohlo to byť podstatne lepšie. Pravdou je že záver je omnoho zaujímavejší ako všetky tri poviedky a rozuzlenie sa snaží byť prekvapivé, avšak podobných filmov už bolo natočených viac a mnohé z nich boli oveľa lepšie. Priemerný film, ktorý vo Vás nezanechá výraznejší dojem. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Z filmu je cítit, že jej mají na svědomí Britové. Má to nápad, zajímavý děj a zápletku a vůbec celé zpracování. Konec je sice trošku chaotický, ale jako celek mě film příjemně překvapil. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Na Ghost Stories jsem se opravdu těšila. Nicméně, čím víc se blížilo datum premiéry, tím víc jsem začala být skeptická. A taky, že jo, opravdu jsem z toho byla zklamaná. První polovina filmu byla fakt hrozná nuda, jediné, co mi tuto nudu zpříjemnilo, bylo to množství lekaček, které ale byly z větší části předvídatelné. Nic, co bychom už neviděli. Druhá polovina filmu začala nabírat obrátky, ale pořád jsem v tom neviděla žádný smysl, žádný děj, nic. Jen spoustu nějakých nesmyslných scén. Největší řachu tomu dal ten obrat v závěru, který byl hrozně prázdný, protože nám vůbec nic nevysvětlil, ale jenom nás utvrdil v tom, že to , na co jsme celou dobu koukali, vlastně nic neznamenalo. Ale abych furt jenom nehanila, musím pochválit herce, obzvláště Alexe Lawthera, který si tyhle magopsycho postavy dává fakt skvěle! Další věc, která se mi líbila byly masky, ty byly opravdu nechutné, hlavně ta v závěru.. Původně jsem hodnotila dvěmi hvězdami, ale jelikož si u mě Delirium nějakým záhadným způsobem vysloužilo dvě hvězdy, musela jsem tady jednu přihodit. Takže tak... ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Přídám se k opatrné spokojenosti, bohužel jen opatrné, protože to co se děje odhalíte chvíli za půlkou. I když možná je to tím, že jsem podobný námět viděl už párkrát a tady se skoro kompletně vykrádá jedna povídka z Krajních mezí. Na druhou stranu je film parádním řemeslem, kamera je báječná, režisér dávkuje lekací momenty v těch správných dávkách a herci hrají jako z partesu. 7/10 ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Průměrná lekařina s trochu nadprůměrným vyvrcholením. Jestli máte bolavý uši a nesnesete hlasitý bouchání dveří, odpojování elektřiny a vřískot děsivých holčiček, radši si k filmu dejte i gumový špunty. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příšerně nudné, laciné a produkčně nenápadité. Několik nápadů jsem už viděl v jiných lepších filmech. Film na mě působil spíš jako ztřeštěná duchařina, zřejmě nechtěně komický - divné herecké výkony jako například imbecilní mladík v druhé povídce mě úplně zablokovaly ve smyslu nějak se snažit bát se. Teoreticky byste si toho filmu ani nevšimli, kdyby ho svou účastí Martin Freeman klamně netáhl do lepší podívané a to bude asi jediný důvod, proč to vůbec šlo do kinodistribuce. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film několika tváří (minimálně tří)...zatímco samotné historky (minimálně dvě ze tří) mají velmi slušnou atmosféru a potenciál slušně zabubat,to co je spojuje/propojuje je nezáživná vata,bez které by se divák určitě obešel.No a pak přijde finále,které je trochu psycho a působí jako by bylo z úplně jiného filmu...a to vlastně i přesto,že jisté náznaky jak vše dopadne film nabídne už v průběhu.Osobně bych raději uvítal lehce starosvětskou hrorovou minisérie,která víc rozvine samotné historky a řádně je uzavře tak aby nevyšuměly jako tady...60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek - super, hodně se mi líbil. První příběh - dal se. Druhý příběh - super, včetně postavy Simona. Třetí příběh - nuda s blbým zakončením. Finále (tak poslední půl hodina) - neskutečná blbost. Tak jako ok, profesor Goodman nevěří na duchy a nějak (si?) vyvrátil všechny tři případy, i když se nejspíš staly. Teď by to mohlo skončit tak, že profesor pochopí, že duchové jsou a tak svoji dosavadní kariéru nechá být. Jenže, SPOILERY ono to i tak končí, ale když vyšetří třetí případ, stane se z toho Vánoční koleda od Dickense, kdy médium ukazuje profesorovi jeho chyby v minulosti a pak mu vyčte i jeho kariéru, díky které ničí lidem naději života po smrti a sám si tím zakecává fakt, že duchové možná skuteční jsou. Jenže pak skončí v pekle (aspoň tak ten závěr chápu), i když si teď prošel očistcem. A pokud to peklo není, tohle je trest na celý život, což si napravený profesor nezasloužil ani omylem. Je to prostě blbost. KONEC SPOILERŮ Ono to je zajímavé, aspoň ze začátku, proto mě štve, že ten konec takhle zkazili. 2* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Koukatelný to je,natočený na profi úrovni,a i ten konec byl zajímavej,ale kromě slušnýho strašení v prvním případu to ve zbytku strašidelný neni..Nevim,ale strašit diváky podle mýho už prakticky neumíte.Tvůrců s odvahou naservírovat něco fakt hnusnýho je tak jeden padesáti.50%. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Možná i za tři, ale závěr mě určitě nenadchl. Jen je až příliš okaté, jak se tvůrci snaží udělat svůj vlastní Ju-On a nakonec to zdaleka není tak strašidelné, jak to asi být mělo. ()

Reklama

Reklama