Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Recenze (223)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories jsou trochu rozpačitým, ale zároveň snaživým kouskem z anglických duchařských vod, ke kterému lze přirovnat například The Woman in Black nebo The Awakening. Oba zmíněné snímky ale nepatří k mým nejoblíbenějším z důvodu přílišných a ne vždy zrovna funkčních lekaček. Když se to tak vezme, určitým procentem lze takto popsat právě i Ghost Stories, jenomže ty jsou navíc zabalené do stylového moderního kabátku a hlavně si jejich režiséři pohrávají i s komplikovanějším příběhem. Škoda neatraktivního rozjezdu, který diváka akorát zdržuje a nechává ho čekat na svou hlavní atrakci dost dlouho. Když se dostáváme k prvnímu příběhu, moje spokojení stoupalo k výšinám, lekačky byly kvalitní, atmosféra hutná, masky perfektní. V druhém příběhu mě potkalo malé zklamání z velmi kátké stopáže a nevyužitého potenciálu. Třetí povídka v čele s Martinem Freemanem byla opravdu tíživá a nepříjemná, ale naneštěstí, v závěru trochu klišovitá. Zajímavé na téhle antologii je, že postupem času zjistíte, že ten původně nudný příběh hlavní postavy má na ději obrovský podíl a ty malé epizodky slouží k jeho rozuzlení. Podivným a netradičním způsobem je nám vysvětlen jejich původ a nevím, zda bylo finále ta nejchytřejší volba, každopádně jako celek hodnotím spíše pozitivně, a přesto, že někomu nemusí sednout veškerá doslovnost a rádoby šokantnost, která působí jako pěst na oko, já oceňuji alespoň tu poctivou hororovou stránku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nakonec to vlastně dalo i smysl, i když jsem si někde za půlkou říkal, že to není nic moc, především co se týče logiky a tak. Závěr to ale šoupl o level výš, protože vysvětlení se ukázalo být velmi banálním, zároveň ale chytrým. Lekačky taky celkem ušly, takže docela fajn film. 70% ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Povídky jsou naprosto dokonalé. Hlavně první dvě byly asi to nejnapínavější a nejstrašidelnější, co jsem poslední dobou v hororech viděl. Nebyl jsem ovšem spokojený se závěrečným rozuzlením. Vidím v tom trochu nucenou snahu udělat "hodnotnější" horor typu Shutter Island nebo Sixth Sense. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Do tříčtvrtin filmu se bila kvalita s nekvalitou, chyby s atmosférou. Po třetí povídce to konečně vypadalo nadějně, ale finále to zesralo tak moc, až to možný není. Přišlo mi, že tvůrci nevěděli kam s tím vůbec směřují, tak tam dali starý, ohraný a smysl nedávající konec. Jedno velké pozitivum to má a tím je Martin Freeman. Ten chlap v kdejaké konině hraje furt jak o život. Jinak celkem hovno. 2* a.k.a 30% ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Vražedně nudný film, který hodinu a půl klopýtá k super pointě. A v jedné povídce dokonce vykrádá Evil Dead... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

zacatek navnadi, prvni povidka prekvapi a navnadi, druha uz je tezka deprese a treti nic moc..celkovej zvrat je debilni..hodne spatny nevim kdo freemana ktomu ukecal :( ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Autoři by rádi, kdybyste odešli z projekce Ghost Stories s dojmem vypointovanýho dospěláckýho mindfucku. Vy si to namísto toho klukovsky užijete jako tu nejlepší epizodu Bojíte se tmy vašeho života. Víc případů, míň tý omáčky. Pls. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Svojsky poňaté, na konci možno trochu moc doslovné, ale zároveň stále zaujímavé. Najväčším plusom filmu je mizanscéna a Alex Lawther ktorého čaká veľká budúcnosť ! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nebyl u nějakého novějšího hororového počinu tak podělaný. Až jsem se musel držet své polovičky - tedy, má pravá ruka často svírala tu levou při tlačení se do měkké sedačky v poloprázdném kinosále. Čekajíc, že mě najednou něco chytne za nohu a já hrůzou přepadnu přes celou řadu. Tento film zkrátka definuje svůj žánr a děsí nejen četnými lekačkami, ale i napjatou atmosférou. Za mě osobně vyhrál druhý příběh - od pasáže v podivném baráku, až po výtečně atmosférickou scénu v lese. Příběhově celkově neortodoxně brané, postupem času těžce matoucí a nakonec přinášející mírně nečekané, ale logické a i pro průměrného diváka pochopitelné vyústění. Co mi dost vadilo, byla četná hluchá místa - třeba když některá postava procházela místnostmi, kde se zrovna nic moc nedělo, utíkala mi pozornost na všechny strany. Ale jinak jsem se zážitkem docela dost spokojen. Tohle se mi ještě rozleží v hlavě! 80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories jsou sice nadprůměrným filmem, ale jen tak tak. Nelze jim upřít, že jsou naprosto výtečně natočené a to v každé jejich části. Po scenáristické stránce je to už horší. První povídka sice měla velmi příjemnou atmosféru, ale jinak mně docela nudila. Druhá povídka už mi udělala mnohem větší radost - atmosféra ještě mnohem lepší, velmi příjemné mrazení a strašení, úžasné prostředí a celkově si prostě všechno sedlo tak, jak mělo. Druhá povídka je rozhodně nejlepší, ale i tak jí docela pokazili - utnuli jí totiž docela rychle, a navíc nudně a nenápaditě, což mně opravdu zklamalo. Třetí povídka byla taky docela fajn, s příjemnými nápady a hlavně perfektním Martinem Freemanem, který naprosto vládne nejen své třetině, ale i celému filmu. Ta pointa na konci sice nepatří k žádným ternům, je poměrně ohraná a vlastně i nudná, ale tady si to docela sedlo, a musím se přiznat, že jsem jí byl notně překvapen a vlastně to bylo fajn. To ale nic nemění na tom, že by trocha (větší) invence a nápaditosti tomu filmu rozhodně prospěla. V téhle podobě jsou Ghost Stories jen příjemná, fungující jednohubka, kterou nebudete zklamáni, na kterou ale zapomenete prakticky okamžitě s koncem závěrečných titulků (mimochodem parádní song) . Čekal jsem mnohem, mnohem víc a v mnohem větší kvalitě, takže docela zklamání (řemeslně je to opravdu docela odfláklé), ale i tak jsem se dobře bavil a v rámci žánru pořád potěší každý alespoň trochu kvalitní film. Ghost Stories jsou minimálně nadprůměrné a žánru ostudu nedělají, takže mise nakonec splněna. 70%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 80 minut je to nadprůměrný horor, který se, ale v posledních zhruba 18 minutách absolutně podělá. Celý film se skládá ze 3 povídek (k tomu se ještě dostanu) , které ´´ vyšetřuje,, chlápek, který si založil image na tom popírat nadpřirozené případy, kterou odkoukal od chlápka co to dříve dělal taky, ale ´´zmizel,, . První povídka je o nočním hlídačovi, kterého v jakémsi opuštěném ženském ústavu pronásleduje duch druhá o teenagerovi co neudělá řidičák rodičům to zatají a po cestě domů něco/někoho srazí a to ho pronásleduje a třetí o chlápkovi v jehož domě straší. U první chybí pointa u druhé vysvětlení a třetí je taková nemastná neslaná, ale první a druhá mají parádní atmosféru. Chtěl jsem dat 80 procent, ale ten závěr to totálně podělal. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

V závěru dojde na nečekaný zvrat, kdy se všechno obrátí naruby a mě se to popravdě velmi líbilo. Problém vidím v tom, že se snímku nepodařilo vybudovat lepší atmosféru, která na mě dělala pozitivní dojem, ale pokaždé kdy se děj zaměřil na jinou postavu a její příběh mě to trochu vytrhlo z té velice povedené atmosféry. Má to skvělé herecké výkony, je to pěkně natočené a závěr diváka ohromí nebo zklame. Tam si myslím, že se dost možná rozhodne o vašem hodnocením. Já se spíše přikláním k 3 hvězdičkám, ale ve výsledku jsem velmi spokojený. Jen jsem čekal víc. 6/10 ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Obyčejný horor směřující k vyloženě tuctové pointě. Mám dojem, že jako původní divadelní hra to mohlo být zajímavější. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Působivé především tím, jak zručně je to udělané. Žádné digitální orgie, zato pořádná porce nápaditě (a nenáročně) budovaného napětí - ve třech dějstvích a pointě věrné heslu proklamované samotným filmem - nic není takové, jak se na první pohled zdá. Pokud bych ze tří "případů" měl vybrat ten nejpovedenější, volba padne na druhý v pořadí ("STAY..." "FUCK NO!"). 75% ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Super, konečně horor, u kterýho jsem se bála a občas i lekla. Povídky byly zajímavé, napínavé a nenápadně na sebe navazovaly. Bohužel konec to zabil. Nepochopila jsem to. Asi si to někdy pustím ještě jednou a snad porozumím. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný podobně jako u Tichého místa. Možná by ty tři povídky fungovaly jako samostatné díly nějakého televizního seriálu, na který bych se nedíval, ale závěrečná xtá variace na stejnou „pointu“ je jen příslib, že to brzy skončí, příslib vysvobození. Martin Freeman je pořád víc zažraný v roli dr. Watsona a jeho epizoda s Otesánkem byla výživnější, kdyby ji natočil Švankmajer. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories maji slabinu v ne úplně zvládnutém finále. Ale hororové případy jsou skutečně děsivé a strašidelné i pro otrlejší diváky. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Vcelku kokotina (s dobrým, "Spielbergovským" nápadem) , až se divím, že se zde angažoval Martin Freeman, každopádně jeho příběh a druhý příběh, kde vystupoval Alex Lawther, byl bravurní. Respektive Alexův výkon byl oscarový, hned jsem si vzpomněla na narušeného Freddieho Highmorea z Bates motelu🖤 ()

Reklama

Reklama