Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Recenze (223)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Profesor Phillip Goodman, má svůj pořad "Odhalování šmejdů", na způsob, kde odhaluje různé podvodníky a šarlatány. Jednou od svého bývalého kolegy, dostane spis, o třech případech, kteří byly svědky paranormálních jevů. Každého vyslýchá a poslouchá 3 "spooky" historky. První historka je o nočním hlídači, který vypráví, jak ho při hlídání v opuštěné cvokárně "strašil" duch malé soplindy. Druhý je trochu "crazy" kluk, který v noci v lese svým autem "omylem" přelej Krampuse a ten ho od té doby pronásleduje. A třetí je bohatý finančník, kterému Poltergeist prozradil, že jeho žena zemřela při porodu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Na filmu jde vidět příliš malý budget. Kdyby to dostalo peníze jak hollywoodské horory, strčilo by to letošní hororovou nadílku do kapsy. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Já jsem velice spokojená. Snad poprvé jsem šla do kina na horor, bez větších očekávání a dopadlo to na jedničku. Atmosféra byla úžasná, 3 příběhy, které se dají jakž takž racionálně vysvětlit a i když gradování ve druhé polovině filmu bylo na můj vkus trochu přehnané, tak závěr byl skvělý. Vše do sebe krásně zapadlo a vše se vysvětlilo. Pěkně se z toho nadpřirozena vykroutili a to se mi na tom líbí. První polovina filmu byla úchvatná, jednoznačně 5/5, druhá půlka gradováním začala mírně pokulhávat, ale za mě i přes to 5*. Líbily se mi herecké výkony všechn zúčastněných, hlavně Alex Lawther byl parádní. Všechny postavy byly uvěřitelné a celkově byl film natočen hodně autenticky. Co víc si přát. Je to pěkný kousek který stojí za to pustit si minimálně 2x. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se jednou sekl s kinem..prvni pribeh celkem fungoval..druhej byl jak z Narnie a treti byla totalni picovina...ke konci jsem uz usinal... ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Stojí a padá to na predvídateľnom konci. Na jednej strane dáva dokonalý zmysel a dodáva príbehu hĺbku, na druhej však príliš racionalizuje a tak vám nezostáva nič iné, len myknúť plecami, že dobre, asi sa nič lepšie vymyslieť nedalo. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Všechny tři povídky byly fajn a určitě to bylo na vyšší hodnocení, ale pak ten konec...no....nepochopil jsem ho... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No tak jsem si zase jednou nechal doporučit horor od ženské. Na CSFD 61% což u hororu může znamenat cokoliv. Brácha to neviděl, v kinech to bylo, takže při návštěvě u pivka jsme to prubli. No co dodat moderní horor. Povídky nudné až k posrání, spousta keců, dlouhých scén kdy se něco v mikrosekundovém záběru mihne, nebo něco zmizí ze záběru, dlouho budované falešné lekačky. V každé povídce když se konečně objeví něco strašidelného, tak do 10 sekund povídka skončí. Pravé peklo je ale spojovací příběh, kde se trhají stěny reality (doslova) a vypadá to, že hrdinovi, umolousanému odhalovači záhad SPOILER se mstí duch mrtvého kluka. Co na tom, že hrdina s tím jako dítě nemohl nic udělat. A pak přijde konec SPOILER vše je jen sen pacienta v komatu, což je klišé, trapárna a zbabělost. Zkrátka sračka jak když vyšije. PS: Brácha se bavil víc jak já, ale konec ho zprudil stejně jako mě. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jedno z príjemných hororových prekvapení roku 2017. Poviedkový horor poňatý trošku inak, výbornou atmosférou počas každej z 3 poviedok, námetom, resp. dejom (skeptik ktorý neverí na duchov prešetruje udalosti ktoré sa nedajú racionálne vysvetliť) a v závere s viacerými scenáristickými prekvapeniami a zaujímavou pointou. Nečakaná britská duchárska kvalita, ku ktorej sa niekedy určite vrátim... 80% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra.. Postupem času jsem začal zjišťovat, že to vlastně vůbec nechápu. Série tří "mini" povídek se mi moc líbila a za mě teda z hlediska strachu vyhrává ta první, jelikož u ostatních už jsem byl prostě připraven, že se budu bát. Nejlepší herecký výkon u mě vyhrává Alex Lawther (TEOTFW), jelikož on se prostě na tyhle psycho filmy hodí. Úžasně předvedl všechny emoce, které v něm jsou a celkově dokázal vyvolat v divákovi jak strach, tak smích (Scéna "Na to ti seru" v autě). Příjde mi jako dost sympatickej, mladej frajer, kterej jednou bude hrát po boku legend, pokud tedy nebude jednou z nich. Dále samozřejmě výborný výkon Martina Freemana (Sherlock), kterej dokázal překvapit ve chvílích, kdy jste to vážně nečekali, to ale zjistíte jen, pokud uvidíte celý film. Ubírám jen jednu hvězdu a to za to, že se mi zdálo moc nevyužité "hraní si s kamerou", protože pokud chceš natočit výbornej horor, nezakládej jen na zvukové stránce v lekačkách, ale v hororovém žánru se prostě dá využít těch ponurých, po zádech mrazících záběrů, které mi zde tak trochu chyběli. Doporučuji. /Viděno v kině/ ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Párkrát se leknete a u prvních dvou z celkem tří povídek ucítíte i stísněnou atmosféru, k dobrému filmu to ale nestačí. Zkuste se třeba jen zamyslet nad logikou postav... Např. když uvidíte ve sklepě malou holčičku, opravdu na ni půjdete se sekerou? Když vám v lese nepojede auto a ucítíte větší nebezpečí, budete volat pojišťovnu? Nebo to byl vtip? Závěrečná část pak již naprosto nedává smysl a vyústí sice ve vysvětlující pointu, takové rozuzlení by však šlo umístit na závěr libovolného nevydařeného filmu... Není to úplně špatné, je to jen takové dost nedotažené, tvůrci chybí zkušenosti. 50 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Z nepříjemné duchařiny (noční hlídač je top příběh, u kterého jsem měl docela nahnáno) se stává hodně zvláštní psycho, které končí ne zrovna tradičně. Takhle vystavěný horror se už moc nevidí, a nejen za to teda palec nahoru. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl spokojen, má to atmošku a chce to mít i přesah. Finále bylo taky dobrý, herci skvělý. Zaskočil mě Martin Freeman, který si střihl odlišný charakter než většinou hraje a byl skvělý. Poslední dobou se rodí skvělý horory a to je pro tento žánr určitě dobře - 80% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Divný, hodně divný. Už od začátku tušíte že něco neni v pořádku díky lehce surrealistický atmosféře kterou je to vyprávěný. Strašení je natočený dobře, o to víc zamrzí že se scénář nemohl dočkat až vám naservíruje "šokující" odhalení na konci, a tak je většina povídek utnutá v tom nejlepším, v případě povídky třetí v podstatě ani nenatočená. Spěchá se strašně a film se ani nesnaží vás přesvědčit že hlavní postava je naprosto fpohodě a jde jen o rutinní výzkum. Pak přijde ten zmíněnej zvrat a vám je to uplně jedno nebot o hlavní postavě nic nevíme krom nicneříkajícího úvodu a toho že se celej film chová jak ta nejobyčejnější karikatura skeptika. Ještě mi hodně vadilo že je ve filmu spousta scén natočená jako komedie. Humor tam byl naprosto nemístnej a narušoval i to málo dobrýho. Jak jsem řekl, mělo to potenciál na dobrej horor, scéna kdy hlídač čumí na mop co očividně neni mop nebo celá část u toho mladýho kluka doma byly dost creepy. Bohužel utopeno ve sračkách. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Největší problém Ghost Stories je jejich klamání názvem. Silně atmosférické příběhy s minimem skutečně strašidelných prvků využitých maximální možnou měrou nutně potřebují velkolepé finále. Jenže místo toho na diváka čeká jen jakási chytrácká pointa, divadelní hříčka a to je velká škoda. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Duchařské příběhy patří mezi slabší horory, tzn. že se nemusíte dívat pod postel jestli tam náhodou není bubák. Zajímavý děj plný zvratů a nečekané finále. Škoda, že neukázali Bartyho :) Nevíte, co má znamenat to s tím ptákem? ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Strašidelné to moc není. Jsou to opravdu jenom tři duchařské povídky asi stejně strašidelné, jako když vám je někdo vypráví u ohně. Strach trochu máte, ale přesně víte, kdy na vás co skočí, kdy co uvidíte a v ten nejděsivější moment to skončí. A ve výsledku se to snaží být hlubukým, filosofickým dílem o životě a smrti, nebo respektive o tom, co člověk prožívá na hraně života a smrti. Páni řežiséři měli štěstí na výběr vedlejších rolí - představitelů jednotlivých příběhů. Ti byli opravdu geniální a uvěřitelní. Nehledě na to, že Freeman si to očividně fakt užil. Ale to tak asi všechno, co bych na to filmu vypíchl. Jako britská mysteriozní jednohubka, která poběží v sobotu od 10 večer hned po Kameňáku Zdéni Trošky, bych to asi vzal lépe. Ale jako samostatný film ne. Vlastně mi to ani celé nedává smysl. Je to ten typ filmu, který závěrečnou pointou popře vše, co jste dosud viděli. Takže vše dosud viděné, nedává smysl a je to vlastně celé k ničemu. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Dvě rudý za perfektní bububu řemeslo. Jinak jsem vůbec nepochopil, co, proč a kdo. A navíc jsem se málem posral ze všech těch leknutí. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Díky účasti Martina Freemana jsem doufal, že by to nemusela být až taková hororová klasika, s finálním kýčem na konci. Jenomže Ghost Stories vlastně ničím jiným není. Přesto nejsem vyloženě zklamán, ono to bylo vcelku sympatické, občas i trefně vtipné. Po (již zde) vtipném úvodu, přichází první dva příběhy, ty mají atmosféru, napětí, prostě jsou bezesporu výborné! Ničemu nevadí, že obsahují snad všechny hororové kýče, že se postavy chovají tak trochu nelogicky (i když, v té situaci), že jsou v nich obsaženy laciné lekačky a tak dále. Ono to všechno prostě výborně sedí a funguje, navíc atmosféra je opravdu hororová. I díky prostředí, ve kterém byla vyprávěna, ale především prostředí, kde se odehrává, se mi více zamlouvala povídka druhá. Noční les je jednoduše jistota, mozek často vidí i to co není, nebo možná je. Od třetí povídky jsem si zase díky účasti Freemana sliboval nejvíce, překvapivě právě ta byla tou nejslabší, pouze vyplňující čas přechodu k finále a očekávané pointě. Pointa nenadchla, přeci jen už to bylo podobně viděno mnohokrát. Ovšem cesta k ní nabízí ještě několik slušných scén - tady bych naopak ubral ze spěchu a dal této části větší prostor. Mezi tyto scény třeba počítat i tu až Švankmajerovskou... Otesánek, alespoň mně hned přišel na mysl. 60% ()

Reklama

Reklama