Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Recenze (223)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Strašidlený snímek natočený podle divadelní hry vás během projekce příběhů rozhodně potrápí. I když tu spousta lidí připomíná, že některé miniepizodky nejsou jaksi vypointovány a ztrácí se do neznáma, tak rozhodně neztrácí. Vše má nakonec svůj řád a smysl. To vše odhalíte až na konci, kde zase mě úplně nesedla forma odhalení. Až příliš frašky, ale to by nebyli Briti. 70% ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Samostatné prípady, čo má v rámci tohto filmu prof. Goodman objasniť, by som hodnotil asi takto: prvý prípad bol dosť napínavý aj temný - 70%, druhý prípad bol tiež nadpriemerný - 65% a tretí prípad bol asi najlepší - 75%. Je trochu škoda, že mali nasilu odstrihnuté konce a s výnimkou tretieho prípadu sa viac o udalostiach nedozvieme, že ako sa zo šlamastiky dotyční aktéri dostali. Čo sa týka rámcového príbehu / alebo skôr gra filmu, jeho príbeh nakoniec trošku prekvapí a povodí si diváka, ale zas až tak moc nenadchne - 60%. Ako celok ide o zaujímavý film a ľakačky na mňa fungovali - čo sa mi nestáva práve často, takže zato palec hore a prihodím slabšiu štvrtú hviezdu. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nečakal som od toho vôbec nič len som to zbadal v kine a povedal si horor Martin Freeman to bude skvelé. Mal som pravdu.Začiatok je troška dlhší ale potom ako začnú príbehy sa to skvelo rozbehne. Nie je to presne ten tip ako sú ostatné poviedkové horory to uvidíte sami. Ak by som ich ale mal ohodnotiť tak všetky tri majú za plný a u mňa asi 3,2,1 Čo sa poradia týka. Filmu ale bohužial ublížil koniec ktorý nie je zlý ale mne osobne sa tam proste nehodil. Ale ako celok chválim ja som sa bavil a lakačky boli perfektné už dlho ma tak nemrazilo. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Když si tak čtu komentáře, tak já to měl celkem naopak. Prvních, nějakých 80 minut mi přišlo nejlepších. A ten konec byl takový divný a postrádal atmosféru, každopádně zvrat zajímavý, ale nic extra. Spíš se mi nelíbilo, že většina lekaček byla udělaná jen na zvuku... To by se lekl každý, i kdyby někde v Medvídkovi Pů buchlo najednou něco 20 kilohertzového. Ale jinak horor dobrý. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Konečne osviežujúci horor s netradičným britským postupom. Od začiatku pomalý a plíživý des, postupne gradujúci prostredníctvom troch krátkych hororových poviedok, z ktorých prvé dve sú desivejšie, ako väčšina súčasnej hororovej produkcie. Záver nie je taký mindfuck, ako niektorí tvrdia. Neurazí, ale keď ho uvidíte, poviete si, že to ste už niekde videli. Nie je to Šiesty zmysel ani Obvyklí podozriví. Ale za všetko ostatné palec hore. A Alex Lawther poriadne creepy, už od Black Mirror som tohto herca a jeho prejav sledoval s pozornosťou. Ani Martin Freeman nie je zlý. Konečne ukázal aj hororový talent. Čisté 4*. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je prostě problém tohohle filmu. První příběh nabudil výbornou atmosférou, sice mi tam přišlo, že postava chodila moc "sem a tam", ale určitě super začátek, druhá story byla nejlepší částí celého filmu, hlavně scéna v autě v noci, to bych se asi pos*al :D. Poslední příběh mi přišel jako taková zbytečnost před samotným finále, kde se ani moc nejedná o závěrečný mindfuck, protože po celou dobu filmu můžeme vidět nápovědy, k čemu to povede a kdo tedy aspoň trochu koukal na film, tak chápe, jenže celkový dojem z filmu je nulový, protože vybudovaná atmosféra s prvního příběhu, byla absolutně zničená tím koncem, který by byl možná i lepší, kdyby se jednalo o opravdový mindfuck. PS. tenhle film rozhodně tahá parádní Martin Freeman. Slabší 3* ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se vážně těšil.Čekal jsem pořádnou duchařinu,kterou jsem bohužel dostal pouze z poloviny.První povídka geniální,druhá taky celkem potěšila,nicméně ta třetí začala už skřípat.A konec to phřbil.65% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

I když nepatřím mezi fanoušky hororového žánru, tento počin se mi celkem líbil. Jako velké plus vnímám kvalitní řemeslnou práci, gradující napětí i hutnou atmosféru. Jako mínus bych viděla jistou fádnost jednotlivých příběhů a závěr, který dle mého je dosti nedotažený a zcela nevysvětluje předchozí dění (možná jsem ho jen úplně nepochopila). Každopádně je to velmi britské. Za mne 65%. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jedná o neopakovatelnou jednohubku, musím být ve výsledku štědrý. Ghost Stories jsou plné prvoplánových lekaček, ale zároveň si drží tajuplnou atmosféru. Tomu napomáhá výborné technicko-řemeslné zpracování. A samozřejmě i tradiční arzenál artefaktů, jako jsou světla, zrcadla a panenky. Velice se mi líbily i masky a vybraná prostředí. Nemá smysl nějakým způsobem vyzrazovat děj. Skutečně tu máme přichystané 3 povídky, které jsou nějakým způsobem spojeny. Jak? To musí divák odhalit sám. :-) No a co se týče herců... ano, Freeman opět válí. :-) ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Možná, že anotace dělá tomuhle filmu trochu medvědí službu, protože jsem se díky ní na všechno soustředil jako na horor a nehledal jsem v tom všem nijakou hloubku, nebo skrytou podstatu - prostě jsem si myslel, že to je typická horová sračka s klasickejma klišé, který si tenhle typ filmů prostě nemůže odpustit. O to víc jsem čuměl na konci, kdy mi až přeběh mráz po zádech, protože to ve svý podstatě - to finále - bylo skvělý. Uplně vim, jak jsem si celou dobu říkal, jak by mohl takovej hnusnej tlustej paklíč někoho odhalit/ mít takový koule pouštět se do útrob ženskýho blázince a prostě bejt natolik vyrovnanej člověk, aby to všechno dal. Na konci mi to teda potvrdili, za což jsem byl rád - to, že to je hnusnej tlustej paklíč bez koulí. Osobně nemam horory rád a nijak je nevyhledávám, takže nemůžu moc posoudit, jestli ty lekačky byly dobrý, nebo vlastně dobrý vůbec nebyly, ale za sebe můžu říct, že jsem se celkem bál. Ona ta myšlenka sama o sobě, kdy se někdo sám vydává s rozjebanou baterkou do sklepení, kde někdo běhá, bouchá a hystericky se směje, je prostě debilní, ale tady to mělo všechno vlastně odkazovat někam vejš a tudíž musim zpětně říct, že to hlavu i patu mělo. A co do charakteru profesora Goodmana (tady je skvěle zvolený i to jméno, má to logiku a asi né každej to odhalí), celej film, všechny tři příběhy, všichni tři lidi jsou vlastně jeho kurva krutym zrcadlem a to je na tom závěru fakt krutý. Až jsem ho litoval a to i přes to, že to byl takovej červ. Dostaly mě třeba apaticky stojící rodiče v kuchyni toho kluka, nebo hystericky zakřičený STAY v autě v lese, mrtvolnej odraz v okýnku auta samotnýho profesora, hledání ženský v tom ústavu...tohle všechno, když se poskládá dohromady, tvoří zajímavej celek, ale na vyšší hodnocení by to asi chtělo vidět znov a a ověřit si, jestli to všechno fakt tak fungovalo, nebo to byla jen haluz. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé příběhy nevybočují z průměrného hororového standardu. Nejvíc funguje hlavní idea, která je spojuje. Závěr je přepointovaný a tím pádem lehce fantasmagoricky ujetý. Škoda, že se pánové nedrželi důsledněji myšlenky útěku před vlastním pocitem viny a nepřidávali k tomu další detaily, aby bylo do posledního detailu vidět, jak je to celé propletené. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jako skoro každý – mám problém se závěrem. Do té doby je to pěkná antologie, velmi civilní, ale velmi zručně natočená. Máme tu skeptického vyšetřovatele a tři duchařské případy. Každý je úplně jiný, všechny jsou napínavé a všechny jsou především příjemně přímočaré a dávají tak vzpomenout na dny Hammeru a Amicusu. A máme tu naprosto vynikajícího a s každým filmem lepšího Martina Freemana. Zabaleno je to do britsky depresivního vizuálu, ale nebere se to přehnaně vážně. Je tu dost uštěpačných narážek a černého humoru, abyste se zahihňali, ale nikdy to není v rozporu s hororem. A pak přijde to proklínané fantasmagorické finále, ve kterém se sice všechny motivy pospojují dohromady, ale které je prostě dneska už strašné klišé a navíc rozbije všechno, co film do té doby budoval. Má sice řadu poměrně originálních speciálních efektů, takže to je zase plus, ale příběhu to nepomůže. Rozhodně si ale myslím, že by stálo zato vidět původní divadelní hru. Tam by oboje mohlo fungovat o poznání líp. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé povídky jsou sice fajn, ale nenabízí nic skutečně zajímavého. Zato rámcový příběh je skutečně výborný. Posledních mindfuck 20 minut mě skutečně usadilo. Jen škoda, že závěrečná pointa je tak okoukaná. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo trochu obehrané, ale jakmile se začnete soustředit na příběh vypravěče nikoli povídek, je to fajn. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

I když lekačky byly kýčovitý, párkrát jsem nadskočil. Atmosféra byla hutná, hodna jména filmu, ale příběh byl takový... takový...jak to říct...jako ty stupidní písničky od skupiny Kryštof, bez ladu a skladu, poskládaný jenom tak, aby se to rýmovalo. A to poslalo film do kopru. Zpracování chybělo znatelně. ()

Reklama

Reklama