Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Recenze (223)

xmy 

všechny recenze uživatele

Inteligentní napínavý horor, o kterém toho bez spoilerů nelze mnoho napsat. Na dnešní dobu dobře zvládnuté, líbil se mi styl v lecčem podobný výbornému filmu Jakubův žebřík. Během sledování jsem se nenudil a navíc skvělý Martin Freeman. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zajímavá antalogie, která začíná jako rutinní vyšetřování skeptického vědce tří paranormálních historek, které mohli být trochu rozvinutější. Čekal jsem, že začne prověřovat ta místa, což se nakonec nestalo, protože film už v tu dobu má zcela jinou pointu, kterou jsem odhadl u scén s Martinem Freemanem a kluky u jeskyně. A nemýlil jsem se. Pointa mi sedla a vcelku to mělo hlavu a patu, takže why not. Pravda, tvůrci se tím koncem vyhnuli konfrontaci s tím, jestli nadpřirozeno je nebo není. Ze 3 povídek byla asi nejslabší ta s teenage klukem v lese. Noční hlídač a byznysman byli na stejné úrovni. Atmosféra místy super, místy slabší. Celkově však 3*. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo väčšina ľudí bola z finále sklamaná, pre mňa je dôvodom, prečo idem s hodnotením hore. A taktiež si dovolím tvrdiť, že práve preto je tento film oveľa viac drámou než hororom. V podstate je to dráma iba prezlečená do hororového odevu, avšak jej pointa zamrazí o to viac. Za mňa veľmi dobré. K absolútnej spokojnosti mi chýbalo iba to, že scenár mohol ísť ešte viac do hĺbky. Spoiler: som skutočne vďačná, že tvorcovia nám napokon neukázali Bartyho :-))) ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá, konečně zase hororový snímek, který není ve stylu naprostých klišé poslední doby a nemá konec, při němž se chytáte za hlavu a říkáte si "Proč?"... Naopak! Ghost Stories mají úžasnou atmosféru, donutí vás bát se i mimo jednotlivé povídky třeba jenom při pohledu na les nebo ... dveře. "Náhodné" opakování jistých motivů vám celou dobu prozrazuje, že jde vlastně o něco víc než jenom pouhé vyšetřování nějakých případů, a tak po trochu šílenější jízdě před velkým finále dojdete neuvěřitelného uspokojení. Já jsem nadšená! ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Hodně overhype . Jednotlivé historky klišé ( alespoň ta s monstrama mne trochu navnadila) , rámcový příběh ze začátku vlastně docela dobrý , bohužel rozuzlení vážně LAME. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Mé dojmy z filmu se v průběhu sledování měnily jako na horské dráze. Nejprve jsem byla vůči formě zpracování hororu poněkud skeptická, jakmile ale přišel první ze tří vyprávěných příběhů, zapůsobilo to na mě dost silně. Pokud mám hodnotit tyto tři duchařsko-ďábelké historky samostatně, musím ocenit jejich bravurně tíživou atmosféru izolovanosti i tu hrozivou přítomnost něčeho démonického. Opravdu jsem se při sledování bála a nechala jsem se vtáhnout do záhady, kterou film vykresloval. Kdyby si udržel tuto kvalitu až do konce, dost možná bych teď film pěkně vychválila. No, nestalo se tak, protože po třetím příběhu se film nechal strhnout do podivné fantasmagórie, jejíž cíl mi trochu unikal. Místo toho, aby se jednalo o kvalitní dějová zvrat, šlo o chabý pokus tvůrců přijít na diváka s něčím hlubokým a artovým. Po technické a herecké stránce to bylo dobré, ale závěr mi byl nesympatický a celé se to tak nějak rozsypalo... ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Film by som prirovnal tak trochu k Verte neverte s väčším rozpočtom. Poviedky majú podobnú kvalitu, jediný kto vyčnieva je Martin Freeman. Plus by som dal za podarený koniec. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tri veľmi priemerné duchárske príbehy prepojené prekvapivým rozuzlením, ktoré je tým jediným, čo je na tomto filme zaujímavé a originálne (no nemôžem povedať, že by bolo pre mňa uspokojivé). 6-/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ten první příběh mě navnadil, jenže potom to šlo do kopru. Po třetí události to bylo, jak když Babica začne vařit cokoliv, takže tam nasere všechno možný. Nedávalo mi to smysl, prostě tady to plácání pátý přes devátý nemám rád. Konec sice všechno vysvětlil a dával smysl, ale já přidávám druhou hvězdu jenom za skvělýho Freemana, protože na film o duchách a na horor tam těch strašidelnejch situací bylo hrozně málo. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Divnej film, ve kterým za něco stojí jen Martin Freeman 🖤 Potenciál strašidelných storek bohužel nenaplněn, byly strašně kraťoučké a vlastně dost nezajímavé. Druhá polovina už je o něco lepší, ale zase vznáší spoustu otázek, a to mě nebaví. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Mé čekání na pořádný čistokrevný horror neskončilo. Ghost Stories jsou lehkým nadprůměrem, ale ničím moc neoslní. Samotné povídky jsou fajn, zejména ta druhá, to byl asi nejsvěžejší prvek celého filmu, zrovna moc mě ale nenadchnul rámcový příběh, závěr je překombinovaný, nebojím se to říci. Chtělo by to něco ucelenějšího. Vizuálně není moc co namítat, hudba decentní, lekačky jsou takové klasické, prostě to do morku kostí nepronikne a mrazení v zádech se dostaví jen velmi sporadicky. Film spíše pro méně zkušené a ne příliš náročné horrorové publikum. Však taky bylo kino ostatně obsazeno hloučky holek odhadem tak 15-20 let a žádné zděšené výkřiky jsem ani tak nezaznamenal. Tři hvězdy a čiré zlato vyhlížím dál. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

3 parádní příběhy. Lekačky, mrazivá atmosféra, všechno na jedničku. Jenže v posledních 20 minutách se to zvrhne v totální šílenost, která je naprosto všeříkající a zbytečná. Proboha proč? Kdyby nechali základní příběh tak, jak ho vystavěli na začátku, a případně přidali nějaký šokující nadpřirozený závěr, šel bych v klidu na parádní 4*. Takhle tu máme 2 dobrý povídky, jednu skvělou (ta druhá je hororová celá, vyprávění i okolnosti okolo) a jeden šíleně nudný wtf závěr, který nebaví. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Pěkné zábavné-hororové překvapeníčko. Profesor Goodman je chlápek co odhaluje podvody při nadpřirozených jevech. Dostane za úkol prošetřit tři zdánlivě nevysvětlitelné případy nadpřirozena... A zakončí to parádním WTF s úsměvem na tváři :) Čím méně toho budu prozrazovat, tím lépe.. Jo, tohle mě bavilo! Pohodová hodka a půl, co za zkoušku stojí. 7/10 ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Triptych hororových povídek. Vydařených. A celkem vtipně pospojovaných. Bez laciných lekaček, ale mrazilo mě hezky, první dvě prostředí (opuštěné sanatorium a noční les) byla fakt děsivá. Skoro jsem dal čtyři. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a skvěle natočený film, kterému bohužel finální rozuzlení zlomil vaz. Ghost Stories nás provedou třemi různými nadpřirozeně mrazivými příběhy, které si zdejší pan Goodman dal za úkol vyslechnout a dokázat jejich nepravost. Poměrně zajímavá zápletka s tím, že každý jeden příběh má něco do sebe a ikdyž to není bůhvíjaká hororová originalita, příběhy rozhodně nenudily. A když už jsme u té originality, film je co se týče jeho konce v tomto směru naprosto lajdácky odfláknutý. Nebudu tu psát žádné spoilery, ale čekal jsem rozhodně něco víc. Možná nějakou nadpřirozenou bytost, která si s panem Goodmanem a jeho myslí celou dobu hrála nebo něco. Takhle je ten film takovej poloviční. První půlka s příběhy fajn, druhá půlka je docela slabota. 60% ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe opäť pozreté . Naposledy v kine . Je to celkom slušný horor z Britskej produkcie. Herecké výkony hudba a celkovo atmosféra filmu je skvelá. Film má docela pomalé tempo ale, keď už sa pustí do toho tak to ide. Čo od filmu očakávať? Pomaly atmosferický film s veľmi zaujímavým koncom a docela neočakávaným. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Velké mínus za srabácké vyvrcholení příběhu. Po filmu jsem dostal pocit, že se scénáristé báli vymýšlet něco více sofistikovaného, tak si raději zvolili tu snadnější cestu, kde ve výsledku každá ze tří historek nemá téměř žádnou váhou. Spíše to působí jako 4 separátní krátkometrážní filmy. Udělané je to ale bravůrně. Atmosféra pecková a to i přes fakt, že ve filmu není vůbec nic originálního. Pouze přichází jedno clishé za druhým. Obzvlášť druhá historka opravdu měla koule a ten klučina to zahrál skvěle! Potkat jeho usměvavý obličej v lese, tak se zakousnu do stromu a dělám, že jsem větev. 68% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Víc mi vyhovovalo, když se to drželo v čistý duchařině, pak film odbočil do šílený psychárny a ten konec to zrovna taky moc nespravil. Škoda, určitě se ale nedá upřít velmi dobrej nápad a zpracování. ()

Reklama

Reklama