Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Recenze (223)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Drtivou většinu potenciálu tenhle šit spláchnul do hajzlu a o věcech mimo vnímání většiny lidí vyprávěl asi se stejným přesvědčením jako ten Kretén Spielberg u filmu Poltergeist. Klidně přidejte žánr - fantasy. Za vyzchízovanýho Alexe Lawthera a několik slušných myšlenek dávám 2* ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Absurdní hlavní dějová linka a k ní 3 nezajímavé příběhy. Pochválit lze snahu o tvorbu atmosféry, jinak je to hovadina. (18%) ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se v kině vyloženě nudil, nicméně ještě před samotným koncem filmu jsem již hloubal nad tím, že ze snímku mám především pocit neuvěřitelně nevyužitého potenciálu jednotlivých příběhů, a že bych snad byl radši, kdyby byly pouze dva a zato obohacené větším prostorem a příběhem.Například druhá storka nevyužitým potenciálem přímo prýštila, v tom psycho baráku se mohlo zůstat o chvíli déle, a co teprv v tom lese, tam bych si hrál s divákem a natahoval to o dost více, ne šup a šmitec, žádná gradace, rychle další příběh, nemáme čas to tam vmáčknout do 90 minut řádně. Příběhy navíc měly sestupnou tendenci co se kvality jich týče, což je škoda, neboť v posledním z nich byl vidět obrovský rozdíl mezi herectvím Martina Freemana a (ne)herectvím ostatních postav. Konečné vyústění zajímavé, ale vlastně pak ve mne vyústilo určitý pocit zbytečnosti celého filmu. Celkový dojem dost rozporuplný, spíš jsem cítil určité zklamání. Možná taky prostě nejsem na ty vícepříběhové filmy. ()

TheKniGht 

všechny recenze uživatele

Zacatek vypada ze nic moc zdlouhave a nudne trochu,ale pak lekave a dobre sceny 3 pribehu na 70% obcas zas nuda mezi pribehy jenze u konce filmu az nepochopitelne co se deje a konec celej film je v hlave cloveka na luzku.. 65% za dobre lekave sceny hororove.. ()

Ashka 

všechny recenze uživatele

První historka byla super, klasická lekačka, nepřijemný prostor starého blázince. I začátek se zvláštním profesorem dával příslib, že to bude dobrý horor. Ovšem pak přišla druhá historka, která byla už trochu přitažená za vlasy a gradovalo to až do třetí historky a pro mě naprosto příšerného konce. Myšlenka by to byla super, ale provedení... Označila bych ten film spíše jako komedii/horor, protože já se v druhé půlce spíše nevěřícně smála, že na tohle jsem šla do kina.. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy, které mě bavily, měly lekačky, atmosféru, napětí.... pak přišel obrovský twist, všechno bylo vlastně jinak a mě nezbývá než zatleskat, zatím nejlepší horor roku 2018 co jsem viděl. Čtyři hvězdy. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Úplne ňufkovo sa to začalo, i keď sa zdá, že práca s otrepaným námetom už nemá veľmi čo ponúknuť. Celé to pracovalo s chirurgickým rozprávačským talentom a pasáže v starej, rozdrbanej budove mi vytvorili niekoľko radov zimomriavok za sebou. Užíval som si atmosféru, nasával ju plnými dúškami a potom prásk. Bublina spľasla! Na scéne sa objavila malá, žltá kunda, čo radá pchá prsty do papúľ. Ak by to v strižni ufikli o minútu skôr, urobili by dobre a ešte teraz by som tu nad tým pohonieval. Druhý príbeh stál za... No veď viete. Tretí sa tváril, že tvorcovia sa vrátili k pôvodnému námetu, až pokým sa tam nezjavilo škaredé strašidlo na ultra rýchlom hoveborde a nezmyselne nevyškriekalo celý dojem do piče! A potom to už išlo veľmi čitateľne tam, kam sa dalo čakať. So záverom sa príliš nemaznali, jednoducho tam všetko namačkali podľa očakávaní. Žiadna snaha o prekvapenie alebo nejaký dejový zvrat. Iba kopa odhalených strašidiel pre dementov. A tak z niečoho, čo malo neuveriteľný potenciál, zostalo toto. Ghost stories sa s prehľadom vyrovná väčšine súčasných hororov, ale či to je dosť aj pre normálneho diváka? Určite nie. Škoda. ()

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Atmosféra prvních dvou povídek byla úžasná. Dlouho jsem neviděl horor, u kterého bych měl potřebu si tak často zakrývat oči. Třetí podívka byla slušná, ale nijak nevystoupila z davu. Bohužel jsou všechny tři podívky nedovyprávěně, nedostatečně vysvětlené, nedávají moc smysl, a ani podle mě nesouvisí s hlavním příběhem. Povídky tu slouží spíše jako kulisa k příběhu hlavního hrdiny, který ale nebyl vůbec zajímavý a proto musím bohužel hodnotit takhle nízko. Atmosféra povídek to pro mě nezachránila. ()

Taron 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu je téžký něco napsat bez spoileru, a proto si jeden na konci komentáře neodpustím. Co se týče atmosféry a strašidelnosti, tak si myslím, že je to jeden z nejpovedenějších hororů poslední doby a to především platí v první povídce, kdy jsem si notebook od sebe posouval pořád dál a dál. Finále a celé rozuzlení, tady si podle mě tvůrci dali hodně náročnej úkol, aby to nevyznělo jako paskvil. Mně to jako paskvil rozhodně nevyznělo a spát se mně dobře nebude, ať už kvůli strachu z povídek nebo kvůli nepříjemným myšlenkám, který ve mně vyvolalo celý zakončení. Spoiler: Žít do smrti připoutanej k lůžku jen se svými výčitkami, nočními můrami a vůbec vším, co vás přinutilo sáhnout si na život, je opravdu opravdu odporná představa a klobouk dolů nad takhle hnusným nápadem. ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení, které je o to větší, jelikož se jedná o režijní debut obou pánů - řemeslně je to natočeno na jedničku. O snímku jsem předem věděl pramálo a dobře, že tak. Přes krátký úvod a tři děsivé stories (při čemž každá je velmi dobrá, ctí hororové klasiky a přidává i něco nového) se děj přehoupne do různých twistů a wtf momentů, které někoho buď zklamou, nebo naopak mile potěší, jelikož při závěrečných titulcích začne o všech příbězích přemýšlet, vše si hezky propojovat a prakticky si celý film v hlavě přehraje znovu - a to moc současných snímků nenabízí... Doporučení na závěr: Pokud během noční jízdy temným lesem cokoli srazíte, nezastavujte a v žádném případě nevystupujte :-) ... ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Snímok Ghost Stories má niečo do seba, hlavne prvá polovica je vcelku fajn, ani jeden z príbehov mi vyslovene nevadil a stále som bola navnadená, čo príde ďalej. Hororové propriety však snímok dával vcelku béčkovo, čož by až tak nevadilo, keby to bolo schválne alebo keby to vynahradil príbeh či nejaký silný moment. Nič z toho. Pointa moc nefunguje, to je prvý veľký problém. Druhým je potom skutočnosť, že som po skončení filmu ostala s pocitom zabitých 98 minút. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Dal bych 60% nebyt toho zbytecne pokazeneho konce, nevim proc, ale jako by veskera atmosfera byla tatam, podobnych nametu zde jiz bylo noho,ale pro ne novy a dalsi? Napady se tenci, tak je treba vylepsovat jiz po nekolikate omlete a zde se to da se rict 3/4 filmu darilo. Pokud by jak jsem psal nezakopali to rozuzleni. Treba si to casem jeste rozmyslim a navysim hodnoceni,ale momentalne nemam potrebu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Film plný protikladov a rozporov. Kdežto prvá polka buduje slušne napätú atmosféru vo všetkých troch príbehoch, v záverečnej polhodinke to sklzne do totálnej kraviny plnej fantazmagórií a výplodov. Chápem zámer autorov, ale mohli to uhrať aj vcelku pútavejšie a originálnejšie. Škoda toho, lebo potenciál bol ozaj vysoký. Oceňujem ale herecké výkony. 50 % ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Takových filmů bych opravdu chtěl vidět více. Na film jsem šel s očekáváním antologického light-horroru a místo toho jsem dostal originální a stylový horor, se skvělou atmosférou a zajímavým pojetím. Prvotřídní strašení, otevřené otázky, staré výjevy a výborně provedené lekačky dávají Ghost Stories nádech filmu, který vás přesvědčí, že i horor může být kvalitní záležitost. Dále se mi líbí, že film ocení obě strany filmového publika. Klasické (možná až klišé) děsivé scény se zalíbí méně náročným, těm více náročným jako mně zase nevtíravý humor, na kterém je tento film vlastně vybudován. Právě ony děsivé scény by v obyčejném filmu nepůsobily zajímavě a pokud ano, muselo by následovat rozšíření příběhu a to by, jako např. u příběhu č. 2, bylo směšné, takto je to provedeno chytře a uspokojivě. I záběry, barvy a prostředí jsou perfektní. Velmi se mi také líbil konec a celková pointa filmu. Jsem zkrátka více než spokojen ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za tři strašidelné historky... Zbytek okolo pro film nefunkční, pro kino nevhodné, britský humor a herci skvělí... ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Já si nemohu pomoci, ale já ten film prostě ve výsledku absolutně nepochopil, bylo to jako z jiné dimenze, První 2 příběhy skvělé, čekal jsem, že přijde 3. příběh, který pak všechny 3 nějak spojí a vznikne z toho něco mistrovského ale vznikl mi z toho akorát tak mindfuck. Buď jsem moc blbý, nebo to prostě stálo za hovno... za kameru a herecké výkony 40%, ale jinak scénář po mně radši hodnotit nechtějte, tohle bylo moc. 45% ()

Reklama

Reklama