Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tři povídky, jeden spojující hrdina, občas solidní husina a hlavně na horor neskutečný koncept, který celý tenhle projekt vykopl o úroveň výš. Hlavní postava tak nějak samozřejmě potírá veškeré nadpřirozeno a jak říká postava Martina Freemana (mimochodem tenhle herec tady hraje absolutně bravůrně) "...pravdu byste neviděl, ani kdyby vás udeřila mezi oči." Pro milovníky chytrých příběhů a šokujících konců můžu tuto duchařinu jedině než doporučit. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Že vraj jeden z najlepších hororov roka? To určite. Pritom začiatok je super. Hlavný hrdina sympaťák. Poviedka s nočným vrátnikom klišé, ale funkčné. Martin Freeman fajn, anglický vidiek, exteriéry a interiéry OK, mám pre túto krajinu slabosť. Ale báť sa Enta? Alebo počítačovo stvárneného Poltergeista? Čo mám šesť rokov?! Asi 15 minút pred koncom sa to nečakane refrešne a vydá sa to úplne iným smerom, ale nejde o žiadny šokujúci twist. Teda ide, ale nie pre mňa, videl som ho už vo viacerých filmoch. Zároveň zvrat všetko akurát zbytočne skomplikuje a po nástupe záverečných titulkov som paradoxne vôbec nechápal, o čo šlo resp. ako to vlastne celé bolo naozaj. Znepokojenie a mráz na chrbte som cítil len dvakrát. Raz pri zábere s vrátnikom, ako pozerá do temnej pivnice, do ktorej vedie ešte temnejšie schodisko a potom v scéne, kedy je hrdina na návšteve u mladíka a ten mu otvorí dvere do bratovej izby a spýta sa ho, či chce ísť dnu. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Exaktne nejde o tri poviedky, ide o príbeh skeptického profesora, ktorý rieši tri strašidelné príbehy a snaží sa ich racionálne vysvetliť. Síce sa mu to nepodarí, ale to by nevadilo, príbehy sú napínavé, tajuplné a strašidelné. Horšie je to s tou omáčkou okolo toho a záver, ktorý síce ukazuje aj na profesorových démonov, ale mňa táto koncovka príliš nenadchla. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

V závěru dojde na nečekaný zvrat, kdy se všechno obrátí naruby a mě se to popravdě velmi líbilo. Problém vidím v tom, že se snímku nepodařilo vybudovat lepší atmosféru, která na mě dělala pozitivní dojem, ale pokaždé kdy se děj zaměřil na jinou postavu a její příběh mě to trochu vytrhlo z té velice povedené atmosféry. Má to skvělé herecké výkony, je to pěkně natočené a závěr diváka ohromí nebo zklame. Tam si myslím, že se dost možná rozhodne o vašem hodnocením. Já se spíše přikláním k 3 hvězdičkám, ale ve výsledku jsem velmi spokojený. Jen jsem čekal víc. 6/10 ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný podobně jako u Tichého místa. Možná by ty tři povídky fungovaly jako samostatné díly nějakého televizního seriálu, na který bych se nedíval, ale závěrečná xtá variace na stejnou „pointu“ je jen příslib, že to brzy skončí, příslib vysvobození. Martin Freeman je pořád víc zažraný v roli dr. Watsona a jeho epizoda s Otesánkem byla výživnější, kdyby ji natočil Švankmajer. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně ve městech Bradford, Hornsea, Harrogate a Leeds. (Varan)
  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)
  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)

Reklama

Reklama