Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

Axis 

všechny recenze uživatele

Přídám se k opatrné spokojenosti, bohužel jen opatrné, protože to co se děje odhalíte chvíli za půlkou. I když možná je to tím, že jsem podobný námět viděl už párkrát a tady se skoro kompletně vykrádá jedna povídka z Krajních mezí. Na druhou stranu je film parádním řemeslem, kamera je báječná, režisér dávkuje lekací momenty v těch správných dávkách a herci hrají jako z partesu. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ghost Stories" som nejaký čas odkladal. Už viackrát som si hovoril, že si tento film pozriem, no potom sa moja pozornosť presunula k inému dielu. Dnes som mal ale náladu na horor a tak som si konečne pozrel tento film a musím povedať, že som s výsledkom skutočne spokojný. Nakoľko je to antológia, tak sa to pokúsim trošku rozobrať. Najprv si povieme niečo o jednotlivých prípadoch ako takých, potom poviem niečo k celkovému dojmu a udelím hodnotenie. Takže poďme na to. Prípad č. 1 sa sústredí na nočného strážnika Tonnyho Matthewsa, ktorý videl prízrak v budove, ktorú strážil. Tento má v sebe pár dobrých ľakačiek, plus som si po dopozeraní celého filmu uvedomil, že čísla zo záverečnej časti sa objavujú aj tu. Má to pár dobrých vizuálov a skvelú prácu s kamerou, no príbeh pôsobí akosi nedopovedane. Bol by som osobne zvedavý ďalej. Prípad č. 2 sa venuje Simonovi Rifkindovi a jeho stretnutí s démonmi počas nočnej jazdy autom. Opäť skvelé vizuály a mimoriadne fantastická kamera. Miestami som sa zľakol aj niečoho, čo tam reálne vôbec nebolo. To si ani nepamätám kedy sa stalo. Záverečné stretnutie vyzerá super. Prípad č.3 poriadne zamotal hlavu bankárovi Mikovi Priddlovi, ktorý videl poltergeista vo svojom dome. A ako povedal, domov má byť predsa miesto, kde sa človek cíti najviac bezpečne. Podobne ako predošlé 2 príbehy pôsobí nedopovedane, no za to môže viac-menej kostra, ktorú tomuto filmu tvorcovia dali. A hoci by som bol zvedavý viac vo všetkých troch prípadoch, tak záver to posúva do úplne inej roviny. Možno je to síce trošku ospravedlnenie tvorcov za to, že to chceli nejako pospájať a dať tomu nejakú hlbšiu pointu, no mne to nevadí. Pretože to minimálne dáva filmu nejaký nový rozmer. A tie scénky vyzerajú fantasticky. Plus musím povedať, že história nášho hrdinu je celkom silná. Nebudem to spoilovať, lebo všetci asi máme svojich kostlivcov v skrini, ktorých sa vnútri bojíme. A on samozrejme tiež. A rovnako súhlasím, že svojou prácou dokopy reálne nikomu nepomohol. Lebo brať ľuďom nádeje je podľa mňa prehlbovanie rán. Ako celok film vnímam pozitívne. Je to natočené fantasticky, hudba je super, celkovo skvelé zvukové efekty a dobré postavy. Zdá sa, že rok 2018 celkom praje aj hororom. Narozdiel od toho minulého. Hodnotenie: A- ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo. Jednotlivé povídky absolutně o ničem, a když vyjde nepřekvapivě najevo, že mají tvořit rámec něčeho většího a ambiciózního, bezradnost vyprávění je dotažena na maximum. Hororově slabé jak britský čajíček, jako drama fádní a v podstatě neuchopitelné, protože atrakce v závěru zastiňují logické vyvrcholení. Martin Freeman po dlouhé době v něčem skrz na skrz nezajímavém... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento Ghost Stories vyzeral nádejne, ale napokon skončil miernym sklamaním. Je to príbeh o neveriacom profesorovi, ktorý rád odhaľuje paranormálnych podvodníkov. Dostane však list, v ktorom má vyriešiť 3 záhadné prípady: Prvý je o nočnom strážnikovi, ktorý stretne ducha, druhý o labilnom mladíkovi, ktorý v noci v lese niečo zrazí autom (a človek to rozhodne nie je) a ten posledný je o mužovi, ktorý má v dome poltergeista. Počas vyšetrovania však začne mať podivné vízie aj on sám. Zhodnotil by som to nasledovne: Prvá, čisto antologická hodina je úplná katastrofa. Príbehy sú nezaujímavé, povrchné, ploché, zľaknutia predvídateľné, duchov ukazujú len v rýchlych zostrihoch a vždy to sekne v najlepšom... no nechápal som, prečo sa to dostalo do kín. Takýchto tu totiž bolo. Avšak potom prišla prelomová pasáž, v ktorej ako keby chcel scenárista všetko zachrániť, a naservíruje nám v záverečnej tretine pár príjemných prekvapení, takže až do konca to odsýpa úplne bez problémov. Tak aspoň za drobnú snahu o originalitu tomu priemer udelím, no fakt mohli na tých poviedkach popracovať viac. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody sice vždy končí zrovna ve chvíli, kdy se slušně rozjedou, avšak jsou velmi napínavé, děsivé a hlavně dobře napsané. Rámcový příběh má slušný spád a Andy Nyman snímek táhne skvěle. Jedinou menší vadou na kráse je závěrečné rozuzlení, které sice je ze slabšího soudku, nicméně neurazí. Celkový dojem je pozitivní a případné pokračování by možná nebylo tak úplně od věci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)
  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)
  • Ve filmu se přesně v čase 0:22:09 nachází scéna, která se až nápadně podobá scéně z hudebního filmu Pink Floyd: The Wall (1982). Jedná se o část těsně před spuštěním legendární skladby „Comfortably Numb“. Starý Pink (Bob Geldof) apaticky sedí v křesle a kamera mu sjíždí po ruce od jeho hodinek s Mickey Mousem až k dlani s vyhořelou cigaretou, aby mohla volně přejít na záběr jeho obličeje. (Matte27)

Reklama

Reklama