Reklama

Reklama

Chlapec, který spatřil vlkodlaka

  • USA The Boy Who Cried Werewolf
Trailer

Obsahy(1)

Malý Richie si s otcem vyjede na výlet do srubu hluboko v lesích. V noci je přepadne podivné stvoření a otce pokouše. A pak už se začnou dít hrůzostrašné věci. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Muhehe... ještě teďka se směju. Ten přerostlý pavián byla vážně síla. Nikdy bych nevěřil, že uvidim kňučícího vlkodlaka pobíhat v lesích za denního světla. Nebudu se rozčilovat nad maskou ani nad hereckými výkony (mezi nimiž "dominuje" extra nesympatický klučina) a místo toho budu film považovat za natočený úplně zadarmo. Jasně, má to na krku skoro čtyřicítku, tak co bych chtěl, ale třeba taková modrá obloha při nočních sekvencích je prostě jako pěst na oko. Snad jedině hudba stála za zmínku, víc nebudu dodávat. ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Ha! Už úvodní vteřiny daly tušit, že jsem si jako filmovou ukolébavku nezvolila nejlépe - konsternovaně rozevřené oči a časté výbuchy nevěřícího smíchu nejsou vhodné podmínky pro poklidné usínání. Slizký tatíček s protivným synáčkem si dělají noční piknik v přírodě a z křoví je sleduje... Chewbacca! Respektive jeho legrační psí verze z parodie "Spaceballs". Chewie útočí na dítě (asi pokus o únos za cílem získání výkupného, jinak si tu neškodnost neumím vysvětlit)) a papá plyšového lykantropa spráská vycházkovou holí, načež se nebohý plyšodlak skutálí z kopečka a zhyne. Předtím však stihne fotříka kousnout a jistě neuhodnete, co bude následovat;-). Banda hipíků s užvaněným sektářským guru musí zasáhnout proti Chewbaccovi ještě úchylnějšímu, než byl ten první... Vtipné masky vlkodlaků ve spojení s komediálními pohyby, nehereckými výkony a dementním dějem se spoustou WTF okamžiků posouvají toto pseudohorrorové déčko kamsi pod zapáchající kal na dně odpadu. Úrovní bych to přirovnala k tureckým "Star Wars." I naprostí filmoví amatéři jsou na svůj mobil schopní natočit profesionálnější dílo. Nepochopitelný není pouze vznik tohoto happeningu neschopných, ale také řazení do škatulky horroru a ochota nějaké televizní společnosti tento sračkoidní "squost" v dnešní době odvysílat - i kdyby byl zadarmo! 5% jako polehčující okolnost vzhledem k době vzniku, 5% za ten osvěžující smích. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Rychle to uběhlo, dobrá atmosféra (sedmdesátky jsou nej). Jen škoda, že vlkodlak vypadal jako přerostlý opičák. ()

Socrates odpad!

všechny recenze uživatele

Nejen díky příběhu, ale i díky maskérům a výkonům herců spíš komedie. Příšernej film. Zhlídnout to v době natočení týhle zoufalosti, tak mám myslím stejnej názor. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci se objevovali už v pradávných bájích a příbězích, takže se nedá divit, že se stali vděčným námětem kromě spisovatelů i mnoha filmařů. Už si snad ani nevzpomenu, který film s touto tématikou jsem viděl jako první, ale vlkodlačích hororů jsem do dnešní doby viděl už opravdu hodně. A tak musím bohužel souhlasit s tvrzením, že tento kousek patří po právu mezi ty přehlížené a velmi nízko hodnocené. Tu a tam se objeví na nějaké naší televizní stanici, ale moc kvalitní podívané se opravdu nedočkáte. Z vlastní zkušenosti však můžu tvrdit, že znám ještě mnohem horší kousky… Moc pozitivních věcí, tu ovšem skutečně nenajdete. Většina postav vám přijde neskutečně protivných, kvalita jednotlivých dialogů je rovněž dost mizerná a to nemluvím o samotném vzhledu vlkodlaka. V některých záběrech skutečně jeho obličej připomíná ksicht paviána (k čemuž jej mnozí přirovnávají nejvíce), z některých úhlů zase prase – no strach zřejmě nikomu nenažene a spíš vás rozesměje. Což by ale neměl, protože o komedii rozhodně jít nemá. Naštěstí se tu objeví i pár scén, při kterých se tvůrcům podařilo navodit alespoň na několik krátkých okamžiků i snesitelnou atmosféru (jde však jen o pár záblesků) a to hlavně při útocích na těch pár nebožáků, které vlkodlak Robert zabije. Kapitolou samo o sobě je partička hippiees se svým vůdcem bratrem Christopherem a jeho hlásání slova božího mixnutého s bláboly nějaké sekty typu jehovistů či vesmírných lidí. Ti mi lezli na nervy mnohem více, než otravný malý spratek či špatný vzhled vlkodlaka. Snad kdyby se stopáž smrskla na hodinu, dalo se z toho vyždímat něco o trošku lepšího, ale to se nestalo. 30% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Děsná kravina. Napětí skoro žádný, do toho skupina sjetých hipíků co se pořád modlí. Malý kluk ví , že vlkodlak je jeho táta, ale kdo by mu to asi věřil, že. Velice nudné. ()

moukey 

všechny recenze uživatele

Vlkodlak s maskou z papírnictví co vydává zvuky jako starej sound blaster. Fanatický křesťani co si myslej, že vlkodlak znamená konec světa... Je to prostě nehorázná prdel a já to beru jako kultovní film. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tady je zase odpadů... a on je to přitom úplně průměrný rodinný horor. Kluk ví, že jeho táta je vlkodlak, ale nikdo mu to nevěří. Takových filmů se 80. letech točily desítky a i když tenhle není nejpovedenější, žádná hrůza to není. Dolů to bohužel sráží kromě otravné hipízácké sekty také to nejdůležitější - maska vlkodlaka a efekt proměny jsou mizerné a vypadají jak z české televizní pohádky. Jo a taky mě naštvaly upírské inovace - odkdy na zabití vlkodlaka stačí probodnout srdce kůlem? ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Na svůj silný ročník, kdy už zdaleka není žádný filmový ani hororový pravěk, je tento film nechutně prázdný a zastaralý.Hrozný nůďo.Neviděl jsem ještě, aby něco tak trapně vožral zub času.To horory od Hammeru vypadaj slibnějš.Ale toto?Hudba kloudná nikde,vlkodlak poskakuje jako neoholenej bezdomovec,hipíci se modlí, za půl hodiny se hipíci šikují.Za další půlhodinu se hipíci došikují.Za dalších deset minut zabijou hipíci vlkodlaka.Kluk to viděl! ....a to je konec:-) ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý děj, scénář děravý a 100 % nejnudnější film o Vlkodlakovy. Hvězdu jsem dal pouze za dobrou náladu a příjemnou krajinu. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Scéna vlkodlaka stojícího na silnici byla přímo k popukání. Až si začínám myslet, že ono nulové napětí, šílené výkony a tristní efekty byly záměrné, protože ve svém spojení působí hrůzu a zděšení. Ano, bylo to úmorné sledovat a ano, jsem na sebe tak hrdý, protože jsem to zvládl a prostě nemůžu dát odpad... :D ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Mě tahle stará, béčková záležitost fakt bavila. Zabavný to je, napínavé taktéž. Takže mi vůbec nevadilo, že se ten vlkodlak zjevoval každou noc a ne jen za úplňku a vypadal spíš jako pavián nebo Opičí král. Vynahradily mi to ty tři rajcovní milfky (ta třicítka z karavanu, další třicítka v sektě a především 41letá Elaine Devry v roli matky Richieho). [203. hodnocení, 29. komentář, 28%, 959. nejhorší film] ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ochh, nie. To bol teda horor o vlkodlakovi. Maska vlkodlaka bola na smiech a tie jeho pohyby by aj zabavili mrtveho, hlavne ked nahanal svoje obete. A ta panbickarska sekta hipisakov si len pytala zahryznutie od toho akoze vlkodlaka. Bohuzial sa tak nestalo a tie ich reci som musel pocuvat az do konca filmu, co zrovna nebolo prilis mudre to tam natrepat. Pre mna to urcite nebol horor, ale skor parodia na vlkodlaky. ()

Reklama

Reklama