Reklama

Reklama

Trapped

  • Indie ट्रैप्ड
Trailer

Chlapík menom Shaurya (Rajkummar Rao), typický kancelársky úradníček, sa jedného dňa ocitne v nezávideniahodnej situácii: byt na 30. poschodí, ktorý si narýchlo prenajal v opustenej budove, sa mu stane väzením. V zmätku totiž zabudne vytiahnuť kľúč z dverí, ktoré sa za ním zabuchnú. Bez jedla, vody a elektriny mu takmer bezvýchodisková situáciia začne pomaly udierať na mozog. Avšak jedno je isté: Shaurya sa v byte nechystá za žiadnu cenu zomrieť. (sochoking)

(více)

Recenze (20)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady není napsaný žádný obsah nahoře a možná je to dobře, protože by to mohl být celý spoiler. Nevím, co bych dělala já, asi bych spáchala harakiri. Určitě stojí za povšimnutí ta postupná gradace až do šílené konečné fáze. Tam, kde bylo třeba, jsem jen zavřela jedno oko, takže jsem o nic nepřišla. Je to na hraně mezi trojkou a čtvercem, ale za tu fušku hlavního aktéra po celou dobu stopáže si zaslouží víc. Nějak moc bych se nedivila, že tam takové techtle mechtle s byty probíhají normálka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Stretnete lásku svojho života a máte pocit, že ste vyhrali "jackpot". Akýkoľvek problém, ktorý sa naskytne, pre Vás nie je žiadnou prekážkou. Dokonca ani vopred dohodnutý sňatok. Hlavné totiž je, že sa obaja milujete. Lenže Shaurya sa čoskoro ocitne v situácii, kedy veľmi rýchlo pochopí, že jeho plán v podobe spoločnej budúcnosti s milovanou Noorie, dostáva prvú, vážnu trhlinu. Ostáva totiž väzňom vo svojom "vlastnom sne" ... Za málo peňazí, veľa muziky. Miestami skutočná dráma, pričom v závere som mal pri jednej z pasáží doslova stiahnutú riť. Nechcem "spoilerovať", i keď to veľmi láka, no toto je opäť jeden z mnoha snímkov z Indie (a treba dodať, že chvála bohu len 105 minútový!), ktorý svojim nápadom i vyvolaním emócii dostatočne zaujal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chudák chalan, ten ale dopadol... chcel lásku a ženu svojich snov, no dostal iba životnú lekciu, ktorou by veru nechcel prejsť nikto z nás. Evidentne, keď je človek zaslepený láskou a hormónmi, tak si nevidí na špičku nosa, ani napr. to keď ho chce niekto takto naivne oklamať... Jednoduché, no pritom atmosfericky hutné, čo malo za následok, že som po celý čas s tým chudákom súcitil a spolu s ním premýšľal nad nejakým tým riešením, a to aj napriek tomu, že miestami bolo jeho konanie mierne hlúpe. Tiež som sa prichytil pri myšlienke, že ako dobre, že ja ten jeho problém riešiť nemusím a že mne tá voda z vodovodu tečie. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zákon schválnosti: keby bol bezdomovcom, tak ho nájdu hned' na druhý deň a s celým policajnám zborom z Bombaje ho vykopú na ulicu... Film je nakrútený veľmi zručnou kamerou a miestami i s dosť nechutnými scénami. Scenár je naozaj nápaditý a vynaliezavý. Hlavne tým koncom, pri ktorom som ani nedýchal, ma odrovnal. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh zaujímavý, ku koncu aj napínavý. Do ošemetnej situácie sa veru dostal Shaurya, ale svojimi činmi mi dokázal, že by sa o tú jeho kvázi nastávajúcu dokázal postarať. Apropo, krásna herečka. A pani s prádlom mohla byť tiež dôslednejšia. Muzika vskutku slušná. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy řeknu vám, že bych nechtěl shánět v indický megapoli bejvák. Vlastně bych vůbec nechtěl žít v indický megapoli... Vlastně asi ani kdekoliv jinde v Indii, i když odtamtud pocházel sám spasitel lidstva Šákjamuni. Ale tenhle příběh moderního trosečníka uprostřed velkoměsta je naprostá pecka a já mám najednou po letech zase chuť do té Indie vyrazit, aspoň jenom na trip, na čumendu. Megavýbornej námět a působivá realistická zápletka, samozřejmě pominu-li občasné nerealistické jednání našeho uvězněného mládence. Třeba házení mobilem o zeď, když elektřina může přece zase kdykoliv naskočit. Nebo házení stolním ventilátorem proti kovovým dveřím. Nebo házení televize z balkónu, když po ruce je spousta jiných věcí na vyhození. Ale to jsou jen drobné nepodstatné detaily v jinak perfektně zmáknutém filmu. Po zhruba půlhodině jsem si říkal, o čem že to ještě asi tu další hodinu bude, ale nakonec mi to uteklo jako nic, protože scénárista mě nenudil ani chvilku. Proměna nesmělého jemnocitného vegetariánského decenťáka v přítele krys, lovce holubů, pojídače hmyzu a sběrače dešťové vody, je fascinující a vcelku i uvěřitelná. A melancholický konec se mi skvěle trefil do nálady. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já jsem sice už párkrát napsal, že Indové moc neumí točit žánrové filmy, především pak v oblasti hororu, případně thrilleru, ale sem tam se objeví výjimka, alespoň taková, která se ke mně dostane a která je prostě dobrá. "Trapped" je toho důkazem. Chlápek se sice jen někde zamkne, ale ty následky jsou pro něj zdrcující. Krásně klaustrofobní film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarená survival dráma z indickej produkcie. Chudák Shaurya - najprv našiel zmysel života, a potom stačil jediný moment, aby sa všetko začalo rúcať. Aj keď Noorie bola pre neho určite po celý čas "uväznenia" tá najvyššia motivácia na vlastnú záchranu. Prvé pokusy o útek boli tak trochu naivné a triviálne, no postupne sa fantázia rozrastala a aj tie nápady už boli premyslenejšie. Malo to teda všetko, čo by správna survival dráma mala mať, akurát že tam bolo viacero nelogických momentov, ktoré trochu podkopávali celkový dojem. Záver bol napokon dosť zaujímavý... Inak, čo by ste na mieste Shaurya robili vy? Stojí to za zamyslenie... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, nie pekné, ale rozhodne zaujímavé. Aj keď ma dosť iritovali jeho chabé pokusy, je jasné, že sa nemohol vyslobodiť hneď na druhý deň o čom by bol film, ale myslím, si, že keby na tú rušnú ulicu, na ktorú tak dlho pozeral bol začal vyhadzovať veci z bytu určite by ho boli policajti dávno našli.... ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádnej survival nevtáhnul do děje tak moc jako právě Trapped.. možná, že se Shaurya občas choval nelogicky, ale to se dá pochopit vzhledem k situaci ve který byl.. tohle musí bejt noční můra pro všechny lidi co bydlí v těch nejvyšších patrech, fakt jsem mu fandil a bavilo mě sledovat jeho pokusy a způsoby.. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Uvězněn uprostřed civilizace, kde vy vidíte všechno, ale vás nikdo. A stačí k tomu zablokovaný dveře bytu v rozestavěným činžáku v přelidněný Bombaji, zajímavý, že tohle ještě nikoho nenapadlo. I přes pár nudných, až úsměvných pasáží působil film přesvědčivě a nutil mě odhadovat, co Shaurya udělá. Moc se toho nenamluvilo, konec byl našponovanej a já spokojenej. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy mi došlo která bije, měla jsem obavy, jak se jim podaří naplnit těch 100 minut...Naprosto zbytečně. S přehledem mě udrželi v napětí po celou dobu. A to i přes to, že hrdinovo snažení bylo poněkud chaotické a rozhodně nevyužil všechny možnosti. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Příběh velmi nesmělého úředníka s dobrým srdcem, který má navíc opravdu velkou smůlu. I přes to dokáže v sobě objevit hrdinu a silnou osobnost v boji za svůj život, který je vlivem událostí ohrožen na zcela základní úrovni. Zde se jedná čistě jen o to, jestli přežít, či zemřít. Můžeme spekulovat, co by kdo udělal jinak a lépe, ale kdo se kdy ocitl v takové situaci? Pak mnohé věci, které se nám zdají logické selhávají, takže toto téma nechám být. Jediné, co se mi nezdá, je ta část, kdy musel hlavní..., no vlastně jediný hrdina tohoto snímku, podat na konci ten dle mého velmi silový výkon po dnech, kdy byl takřka bez jídla. Nevím, zda-li by byl přes celkovou únavu a vyčerpání těla, tohoto vůbec schopen. Ale jde-li o život, příjde na řadu vnitřní síla a on ji zřejmě našel. Příběh samotný je za tři hvězdy a chvílemi i nudnější. Zhruba po jedné hodině jsem se už koukal na čas, který zbývá do konce, ale poté mě to opět vzalo a vrátil jsem se do děje v napětí, co zajatce vlastního bytu napadne v touze po svobodě. Výkon Rajkummara Rao je výborný, a co je nejdůležitější, hlavně ono podání, způsob vypravování a zpracování nemá vážnější chybu. Proto přidávám na čtyři hvězdy. Prostě i z mála jde udělat hodně. Kdo toto dokáže si zaslouží zcela jasně uznání. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Další nízkorozpočtovej survival, tentokrát ale z Indie, což celkem potěší, protože aspoň vidíme nějaký míň okoukaný prostředí. I když... ve výsledku se vlastně pohybujeme po jednom bytě. Úvod filmu je nudnej, sledujeme takovou nejapnou romantiku, kde milej chlapec neví, jak má oslovit kolegyni, pak se mu to podaří, ale ona začne mít problém s tím, že nemají kde bydlet. Ha, on má jen dva dny na to, aby něco našel, a tak se mu nakonec (páč jako nemá love = prachy, love = lásku, tu má až až) podaří splašit byt v rozestavěným vysokánským baráku. Rozhodne se, že to tam trochu zvelebí, než to slečně ukáže, ale co čert nechtěl, ráno se mu zabouchnou dveře. Ovšem tak debilně, že on zůstane uvnitř bytu a klíče jsou zvenku, přičemž je nějaký seklý, takže to nejde otevřít. Uf, to nasere. Baterka na mobilu vybitá, elektřina nejde, voda neteče, všechno špatně. Některý jeho pokusy, jak se dostat ven, jsou skoro směšný, ale budiž. Moc jsem nepochopil scénu, kdy se na chvilku spustila voda z kohoutku, ale on si ji nešel nabrat, protože v té místnosti byl potkan. Tak jako mně kdyby šlo o život, potkana umlátím snad i holýma rukama a tu vodu prostě budu mít. No, třeba se pletu. Je tam nahoře v tom patře fakt dlouho, až se mu podaří... no nic, nebudu to přece prozrazovat. Jako nápad dobrej, neotřelej, ale dost takových divných a nelogických momentů se tam mihne, takže přes tři hvězdy to určitě jít nemůže. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Nějaké body za nápad ano, ale to zpracování... Vzhledem k tomu, jak se chová to kancelářské jelito, působilo to na mě místy jako komedie, ale jinak dost nuda. K závěru pár minut napínavých. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, ale naprosto nevyužitý potenciál. Dlouhé a nudné pasáže v kterých hlavní hrdina dělá vcelku nelogické věci (nelogičností scénárista nešetřil), podprůměrný herecký výkon a chybějící překvapivá pointa. Jediné co mě po zhlédnutí napadlo bylo, co by s takovým nápadem dokázali Korejci... ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Robinson paneláku, přežil, ale ztratil vše, co ho činilo člověkem. Od zásady nezabíjet až po schopnost sociálního kontaktu. Nadosmrti chycený, ať už mezi čtyřmi stěnami bytu nebo mezi čtyřmi stěnami vlastní existence. Rajkummar Rao jako vždy vynikající. ()

Reklama

Reklama