Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brea (Paula Patton) nemá zrovna šťastný den, a to i přesto, že má narozeniny. V práci jí nejen ukradli článek, na kterém pracovala několik měsíců, ale dokonce dostala i výpověď. Náladu by jí mohl zlepšit až večírek s přáteli, kde to vypadá, že by ji mohl její přítel John (Omar Epps) požádat o ruku. Ten ji překvapí tím, že jí následující den věnuje auto, které sám renovoval, a naplánuje jim výlet do Casa Velas do firemní vily jeho přítele. Při zastávce na čerpací stanici dojde k incidentu mezi místními motorkáři a Johnem. Od této chvíle bude mít John hodně omezený prostor k tomu, aby požádal Breu o ruku. (PROCESOR)

(více)

Recenze (31)

POMO 

všechny recenze uživatele

Béčkový thriller, handicapovaný naivitou a chabou režií (nepravděpodobné situace, hloupé momenty, nezvládnutí některých napínavých scén). Paula Patton jako producentka a hlavní hvězda chce v žánrovém bijáku poukázat na problém human traffickingu s podtónem girl-power hrdinství, ale vybrala si pro to silně nevhodnou filmařskou crew. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dle traileru jsem čekal skvělý film - americký kinohit. A jak už to bývá, když se člověk na něco těší, stojí to za starou bačkoru. Černá Brea se provokativně natřásá na benzínce, aby upoutala pozornost chlápků na motorkách. No a samozřejmě vznikne konflikt. Ale musíme ji chápat, v práci měla špatné dny, protože ji podrazil jak kolega, tak její nadřízený. A tak, když je její kariéra v troskách, musí ukázat, že má ještě rafinovanou frndu... Podprůměrný, zbytečný film! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taylor vždycky začne tak dobře, ale pak se v jeho filmech ke konci něco zlomí, a ze solidního thrilleru se stane nechtěně vtipná ptákovina plná hloupých postav a patosu. Plus to pokaždé má naprosto debilní popovej soundtrack. Těžko říct, kolik lidí by to doopravdy dokoukalo, kdyby se v Traffik většinu stopáže neproducírovala polonahá Paula Patton... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obchod s lidmi solidně kvete i v béčkové kategorii. A tak doporučuji, aby k tomuto thrilleru bylo přistupováno bez velkých ambicí. Nechybělo ale mnoho a film by byl více kritikou veleben, dokonce by existovala reálná šance na povýšení do áčkové kategorie. Díky poněkud diletantské režii se tak nestalo. Casting na vyšší mety rozhodně měl. Paula Patton v hlavní roli nemá daleko do vizuálně podobně disponované Halle Berry a cast kolem ní je více než zdatný. Námět se inspiroval skutečnými událostmi. Do filmu ale neproniklo intenzivní napětí, které by diváka účinně dokázalo sevřít a ještě dlouho po skončení filmu mu působilo neklidné stavy, ačkoliv je téma hodně znepokojivé. To se prostě nestalo. Ani technická realizace filmu není špičková. Vliv nižšího rozpočtu je znát. Pokud ale kupříkladu chci strávit večer ve společnosti thrilleru, co má na pořadu dne obchodování se ženami, gang hnusáků, co je odchytává, a sympatickou žurnalistku, která to nenechá jen tak, je volba přímo ideální. Základní atributy pro thriller to má, občas to zahraje na temnou notečku a dojde i na nějaký ten dějový zvrat. Ve své kategorii se jedná o kvalitně vyvedenou záležitost, která by si zasloužila lepší režijní ošetření. Režisér Deon Taylor zatím ještě nezískal kredit mimořádně kreativního režiséra. Paula Patton a spol. však svede uprostřed nočních lesních scenérií příslušně nevyzpytatelnou bitvu o přežití. 9/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pomaly už každý druhý film má značku "Inspired by true events". Samozrejme okrem Avengerov a iných nezmyslov. Na základe toho sa už točí film o všetkom, aj o vynálezcoch hajzel papiera. Tento film spadá do kategórie: šli sme kamoši na chatu a napadli nás zlí motorkári. Ako sa z toho dostaneme? Dve slušné opálené devy tu najviac upriamujú pozornosť, hlavne pani Sanchézová pri večeri. Zvyšok je len bezcieľna streľba a naháňačka po dome. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Podobne ladených krimi thrillerov, v rámci ktorých sa usporiadaní rádoví občania nechcene dostanú do krížku s organizovanou bandou zabijakov už boli natočené desiatky. Traffik z tejto rady nijako zvlášť nevybočuje a prináša občasný adrenalín v kombinácii s niekoľkými hluchými pasážami a žánrovým klišé. V sumáre ide o priemerný film, zaujímavý možno iba tým, že sa v ňom dajú postrehnúť isté náznaky blaxploitationu (farební slušňáci vs. skrz-naskrz zlí bieli motorkári), čo vzhľadom k farbe pleti režiséra a jeho dlhodobému úsiliu oslovovať afroamerické publikum nie je žiadne prekvapenie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několik odstínů černé vs. strašlivě zlí bílí padouši na motorkách. Ani jsem si nemusel zjišťovat, jakou má režisér barvu. Ale budiž. Nebylo to nic co by se nedalo přežít. A ani by mi nevadilo, že se jedná o stokrát recyklovanou historku, kdy se tzv. obyčejní lidé postaví profesionálním grázlům. Průšvih je, že je tady takový počet mimózních momentů, že se to prostě nedalo přehlédnout. Za všechny bych zmínil prolomení hesla na telefonu. Navíc stejně jako v mnoha jiných případech jsou i tady záporáci za úplné dementy, které by umlátilo batole chodítkem, což vyniklo o to víc, že ani klaďasové nebyli zrovna geniální. Co se filmu nedá upřít je solidní tempo a koukatelná Paula Patton, ale to je málo i na průměr. 35% ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Iba dve veci mi utkveli v pamäti, jednou sú ohavné grimasy Pauly Patton a druhou debilné a nesympatické postavy. Pritom Paula sa mi v MI páčila. Ale to, čo predviedla tu, sa slušným ľuďom nerobí. A ešte dodám, že väčšina filmu je úplne o ničom, preto je jednoduché tvrdiť, že je natočený podľa skutočných udalostí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost slabej film,a ještě mi to dokurvil úplně zkurvenej titulkovej překlad,kterej nedával pořádně smysl.Herecky ,na to,jaká slabota to byla,to vlastně docela ušlo,ale akce,emoce,silnej příběh,to bylo už na hraně.50%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek nenabízí nic nového-převratného a i když je to smutný a takhle by nikdo nechtěl si naplánovat romantický výlet, kde se on konečně vyjádří a požádá tu svou o ruku, aby dopadnul. Jenže člověk míní, život mění. Nemá to smysl dál okecávat za mě jasnej průměr. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Je až pozoruhodný, jak slušně se Traffik ze začátku rozběhne. Kamera snese áčkový měřítka, hlavní hrdinka je docela 🔥 a thrilleroví mazáci Fichtner s Gossem jsou sympatickej benefit. Ambice a slibnost to ale schytaj s první akcí, co sice neuráží, ale spolehlivě nudí. I tak bezkonkurenčně nejlepší Taylor. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Snaha je určitě vidět, ale slabý příběh s ještě horším zakončením tomu dal pěkně naprdel. Dokážu pochopit hloubku i záměr, ale herci byli hodně slabí a nepřesvědčivý, ale to je to nejmenší. Moc se to prostě nepovedlo, i když by mohlo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný páreček s přáteli na výletě (v nádherné luxusní vile) se nechtěně zaplete s gangem unášejícím a prodávajícím ženy a jako novinářka to ona, naprosto v rozporu s pudem sebezáchovy, nenechá být. První polovina ujde, romantický večer s polonahou Paulou Patton se neodmítá, ovšem po napadení a útěku do lesa se nemile projeví, že angažované téma nechce samo sebe shodit akčním béčkovým masakrem – takže se vlastně stane hrozně málo, natahovaného "dramatickými" zpomalovačkami či "artovými" prostřihy. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Trh s bílým masem je docela výdělečná činnost a proto si v severní Kalifornii banda motorkářů s drobnou pomocí vydělává na živobytí. Film má docela hutnou atmosféru postupem času a dobře se na to kouká i se sešlo dost známých tváří. Film má jen 90 minut a rychle uteče. Film bych rozhodně neřadil mezi špatné filmy, které se dostanou je do televize. Určitě se jedná o lepší B a pokud někoho tohle téma bere a thrillery jsou mu při chutí tak ať klidně do severní Kalifornie zavítá. 70% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o investigaci dle "skutečných událostí" se fuuuckt moc nepovedl. Byla to naprostá slátanina ještě navíc neskutečně předvídatelná a bez špetky napětí. Hlavní hrdinka nám předvedla akorát hezké tělo a celkem příjemný chraplák, který ovšem po čase začal lézt na nervy. Vydržela jsem se dívat jenom proto, že jsem ho chtěla ohodnotit. Takže ho ohodnotila a teď i okomentovala. Za mě 45% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jistý pár si vyjede na romantický výlet do hor. Cestou se na zastávce u benzinové pumpy dostanou do konfliktu s motorkáři a snad by došlo i k nejhoršímu, kdyby se neobjevila šerifka a neudělala všemu přítrž. Jenže tím to vůbec nekončí. Naopak, tím vše teprve začíná a nebude se to líbit nikomu. Na dramatické bázi se tímto snímkem upozorňuje na další neobyčejný nešvar lidstva. Jak se píše na konci před závěrečnými titulky: "Podle odhadů je ve Spojených státech obchodováno s 1,9 milionu žen. Celosvětově 21 milionů obětí obchodování s lidmi generuje nelegální zisky každý rok ve výši 150 miliard dolarů." Nic hezkého pod sluncem, ale ve veškerém zpravodajství jako by o tom nikdo nevěděl. Příběh se veze v jednoduchosti a v naprosté nenáročnosti. Takže nic hororového, nic akčního. Divák něco takového očekávající musí jinam. Největší vadou na kráse je bohužel předvídavost děje, neboť takováto šablona se používala u teenagerovských slasherů. Snímek tedy vyznívá spíše jako televizní film, jen s větším rozpočtem a hlavně výbornou kamerou. Hra světel a stínů takto dlouho nebylo vidět. ()

Reklama

Reklama