Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantickou pohádku pro dospělé natočil režisér Nathan Juran, kde hlavním hrdinou je mladík Harum (Rock Hudson), který díky magickému meči ke štěstí a lásce krásné princezny Khairuzany (Piper Laurie) přišel. (contrastic)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročná dobrodružná polorozprávka z Orientu s trochou fantasy, veľmi svižná a s priamočiarym dejom. Charizmatický Hudson v roli hrdinu z ľudu, k tomu slizkí záporáci a pekná dcéra bagdatského chalífa. Kujú sa tu pikle, Orient napriek štúdiovosti dýcha z každej strany, nechýba humor a trochu tej romantiky a ani šermiarske súboje nie sú zlé. Aj vďaka príjemnej stopáži je o zábavu postarané. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

"Orientálna" dobrodružná rozprávka so slušným osadenstvom, rýchlym dejom a krásnymi farbami Technicoloru. Netreba očakávať nejakú výsostnú kvalitu príbehu či spracovania, ide však o slušnú nenáročnú zábavu. Štvrtá recenzia. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě taková ta televizní pohádka, jaké o dvacet, pětadvacet let později bude točit ČsT Brno, i ty kulisy jsou často papundeklové. Stopáž klidně mohla být poloviční, neb i na těch 80 minut je tu dost vaty. Ale Hudson i Laurie hraj s chutí, a co na tom, že jde o takový mix Obušku, z pytle ven, Pyšné princezny a Princezny se zlatou hvězdou šmrncnutý legendou o Excaliburu? Na jedno podívání pohodová věc, nic víc, nic míň. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

THIS, TORN FROM MY MURDER.. SHALL ONE DAY LEAD YOU TO VENGEANCE!!! Pohádka s muskulatůrou Rock Hudnosa a magickým mečem, který slouží jen jednomu pánu. Moc hezky se na to dívalo a i princezna mi tam nepřišla úplně vymaštěná. Škoda, že mocného meče se víc nevyužilo. Uměl bych si představit, jak ním Rock půlí meče nepřátel jako děcka v sirotčinci poslední čtvrtku chleba. Stopáž přívětivá a jediné slabší místečko bych viděl v tripové scéně zdrogovaného Haruma. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Mix rozprávky od Šeherezády s Excaliburom. Jediné pozitívum je, že je to príjemne odľahčené a neberie sa to vážne, ale vyzerá to tak hrozne lacne, od kulís po "akčné scény", že to nedosahuje ani priemernú úroveň. A v Bagdade boli určite princezny blonďato-ryšavé :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Piper Laurie pro roli princezny velmi tvrdě nacvičovala tanec, nakonec však její taneční scény zahrála dublerka. (Mol)

Reklama

Reklama