Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (234)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku zamrzí, že i přes podle mého fajn obsazení, super námětu a asi slušného rozpočtu z toho všichni nedokázali vytěžit víc. Lokace jsou parádní, technika taky. Akční scény nevypadají vůbec špatně. Jen je to celý vlastně bez šťávy. Vojáků je 12, tedy soudě podle názvu, ale vybavím si z hlavy tak 5? Příběh se dal rozvést do úplně jiného rozsahu a mohlo to jak se říká chytnout za srdíčko daleko víc. Stačilo se jen víc zaměřit na osobnosti vojáků. Přestřelky vypadají solidně, ale i když teče krev nemáte pocit, že když někdo trefí ty "naše", že vás to bude bolet taky. Finální akce stojí za to a asi jen díky ní si budu film pamatovat. 63 procent. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Imidžovka, z ktorej vám možno trochu ublinkne. Príbeh o 12-tich odvážnych superhrdinoch, ktorí dokážu vyhrať boj v oslabení v rekordnom čase, s nimimom strát a s úsmevom na tvári. Samozrejme nemožu chýbať ani veľké gestá, bez ktorých by to nebolo to pravé.. americké.. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Byla jsem spokojena, kamera a hudba skvělé a příběh dobrý, rozhodně tu nebudu dštít oheň a síru. Ony totiž příběhy o hrdinství někdy skutečně existují, tak to bylo, je a bude. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

12 neporaziteľných vojakov americkej armády, 6 afgánskych koní a Talliban je zničený...trochu zjednoušene povedané, ale takto akosi bol tento film natočený. Bol trochu zbytočne dlhý a predstavuje typický propagandistický vojnový americký film - lúčenie s rodinkou, spory o moc, nezhody veliteľov a neschopný vodca nepriateľov. Pozrieť sa to dá, ale je to trochu zbytočne dlhé a bojové scény sú ozaj prehnané aj na americké pomery. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moderní válečné hollywoodské filmy mají velký problém najít a vybalancovat celkem tenkou hranici mezi dobrým válečným filmem a patetickým blábolem,který ocení maximálně samotní američani.Tenhle problém se pak exponenciálně zvětšuje ve chvíli kdy jde o film točící se kolem událostí z 11.září a těsně po něm a ve chvíli kdy jde navíc o film inspirovaný skutečností,začíná být jasné,že tady ta hranice nejspíš neexistuje.Zápasil s tím Lone Survivor a stejně tak s tím zápasí i 12 strong.Oba dva filmy jsou si podobné možná víc než by bylo zdrávo.V obou máme skvělé obsazení,stejně jako výborné akční scény.Zároveň ale oba disponují místy až nesnesitelnou vrstvou patosu,která celý film zbytečně sráží...12 strong je prvních cca 45 minut zbytečně ukecaná nuda,která posléze přejde v solidní válečný (i když trochu jednotvárný) film aby nakonec přišlo finále jak ze 7 statečných,kdy neohrožení američané na koních uspějí proti protivníkovi který je nejen v ohromné přesile,ale navíc má i tanky a raketomety.Pokud se v reálu tohle opravdu takhle stalo,pak všechny klobouky dolů,ale tady to v celkovém vyznění působí extrémně přehnaně a ani trochu reálně...60% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude náhodný válečný film o Afganistánu číslo 56, kde zarostlí modelové střílí zástupy zlounů v turbanech, ale říkal jsem si, že to přijmu a nenáročně se podívám na nějaké výbuchy a vojenskou techniku. Celé je to ale tak průměrné a stereotypní, až se na to i špatně kouká. Radši si dejte mnohem lepší Benghází. ()

Antabelus 

všechny recenze uživatele

Když už tam s Thorem neúřadovali ostatní Avengers, měli mu alespoň nechat to kladivo. Jako smrtelně vážně myšlený film Horse Soldiers rozhodně nefungují, určitě ne s jejich formou, která nemilosrdně paralyzuje obsah. Chyběl tam opravdu hlavně Iron Man a jeho džouky. Dvě hodiny dlouhý, ale aspoň velice zručně natočený výkřik "THIS IS AMERICA". Podruhé se nepodívám, dávám necelé tři hvězdy. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu byla obrovská chyba sypat film na vážné notě, která tomu vůbec neprospěla, protože prostě nebyla taková, jaká by měla bejt! Když už, měl se toho ujmout někdo schopnější a zkušenější, takhle si to opravdu na vážnej trhák roku může jenom hrát. Navíc totálně promrhanej potenciál hereckejch kvalit, ať už u Thora, či u Shannona (i když myslím, že ten tam byl asi nejlepší). Třeba Peñovi jsem ty emoce absolutně nežral! Další průser byla dlouhatánská stopáž, kdy se ty dvě hodiny, skrz samý kecání táhly do nekonečna! Za mě to měl Fuglsig otočit o 180 stupňů a 12 hrdinů natočit vyloženě jako akčňák v novým století, kde se budou chrlit vtípky a přesto poteče spousty krve! Nejde o to, že to mělo vypadat, tak jak to asi ti kluci ve válce měli, ale trochu to odlehčit... Tohle jim stejně nikdo nežral, tak by se aspoň divák bavil na plný kule! Hódně slabý tři! 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jasně že spoustě z nás leze americkej patriotismus na nervy.Ale je to jejich film ! Pro ně ! Tak proč na to čumíme? My,u kterejch začíná a končí národní hrdost na Staromáku,jinak vysedáváme v hospě,žerem knedle a chlastáme pivo.Naše činnost v podobnejch událostech se čítá na prstech jednoho člověka v podobě zdravotníků a podobnejch technickejch činností.Ten film je dost jednobarevnejch,možná i ten závěrečnejch popisek událostí může bejt poupravenej,ale kvůli tomu na film prskat,to mi přijde dost trapný.A já se přiznám,a určitě nejsem sám,že kosení turbanů mi přínáší radost.Pro lidi,který děti učej od brzkejch let používat zbrań,a nenávidět,připínat jim bomby na holý těla,a nebo se jako dospělý fanatici odpalovat mezi hordou nevinnejch lidí na veřejnejch místech,pro ty nemám nic víc než slova "lidský hovna".Film se mi líbil tak napůl,myslim dokonce ,že tahle látka se dost opakuje,ale jedna hvězda je nesmysl.Co by pak musely dostat některý neskutečně paskvilní díla?60%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co se komu nelíbí. Já jsem nadšený z parádního válečného filmu, kde talibánské opice padají k zemi v neskutečném killcountu a dvanáct řízků z nich dělá sekanou v pěkně špinavé a reálné válečné akci. Spolu s Benghází a Na život a na smrt další excelentní řežba s teroristy, jejichž zabíjení mě nikdy neomrzí. 95% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme úplný začátek amerického tažení v Afganistánu. Je tady podrobně vysvětleno kdo, co a jak, ale to je asi tak všechno. V 21. století jdou koně proti tankům a raketám. I když chápu, že je tam pro ně vhodný terén, tak se mi to prostě nelíbí. Jinak tuctovej snímek o pár amerických vojáků, bez nichž to nepůjde, kterých jsme už viděli docela dost, a nic nového nepřináší. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Keď to funguje, je to pútavé a je toho dosť na to, aby ste sa zabavili, ale nemôžete sa zbaviť pocitu, že si film zaslúži niečo viac. 6/10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ale áno, náhoda a scenár to tak chceli, všetci prežili, a pri akciach bolo na čo pozerať. Milovníkom vojnovych filmov odporúčam. A ten afgánsko- uzbecký generál mal pravdu. Z Ameriky sa stal len ďalší kmeň. Pokiaľ ostanete ste priatelia, pokiaľ odídete, ste nepriateľom. Ktosi kedysi v nejakom filme povedal, Afganistan nikdy vo svojej histórii si žiadna ríša, žiadna mocnosť nepodriadila. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Když se film drží reality, tak je docela nudný a generický. A když se scénárista v poslední třetině rozhodně trochu si zafantazírovat, tak je z toho nevýrazná kopie Ramba. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Parodie na Sedm statečných ve hvězdněpruhovaném obalu a více bombastická, takže Calvera má celou divizi, tanky a kaťuše, kdežto Chrisova parta pouze koně, karabiny a B-52ky. ()

Reklama

Reklama