Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (234)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth je ve své roli Thora excelentní, ale v této roli? Asi mu chybí tvrdá ruka režiséra který by dokázal vyzdvihnout jeho kvality a nehledě na herecký výkon Hemswortha tento film jako celek taky moc nefunguje a hádám že mi za pár dni vyšumí z hlavy. Nedokázaly mě v tomhle filmu zaujmout ani akční scény což už jen toto vypovídá o kvalitách tohoto snímku . (17.6.19/TV) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě především tribut té vojenské operaci a chlapíkům, kteří tam byli. Taky musí divákům osvětlit situaci v Afghánistánu, motivy činů a jejich důsledky. Koneckonců tahle válka americký rozpočet velice velice zatížila a poplatník má právo znát kam jeho peníze jdou. Jako film hodnotím jako typický akčňák s notnou dávkou patosu, ale poctivě vypravený a natočený. Bavil jsem se dobře a asi o ničem jiném to být nemělo. 75% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Velký válečný film, kterému by více slušeli praktické triky (zejména nějaká ta kapka falešné krve, ty digitální cákance pořád vypadají směšně a nepatřičně). Jinak z toho snímek vyšel velice zdarně. Samozřejmě se dočkáte klasického am. patriotismu a vzletných keců o demokracii atd. Přesto to bylo v únosné míře. Příběh s postavami dokázal aspoň nějak pracovat, přinesl napětí i občasný odlehčený humor a co je nejdůležitější, dodal slušnou válečnou akci. Za mě spokojenost. 70% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Oslava amerikanismu v celé své kráse. Tento ideologicky postavený film zachraňují casting a panoramata pohoří Džabal Sindžár v guvernorátu Ninive. Nejvtipnější na filmu je sebevědomí poručíka, který nikdy nebyl v terénu, ale je chytrej jak sousedovic Amina. 60% Celosvětový příjem k 20. 2. 2019: $67,450,815, což je 1,93 násobek rozpočtu ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Stejně jako loňské Only the Brave i na 12 Strong jsem narazil zcela náhodou skrze random trailer na YouTube a okamžitě jsem se stal fanouškem, očekávajícím příchod filmu, který si tajně drží Amíci pouze pod záštitou svých kin. Hlavně v případě tohoto Thorova válečného výletu do neklidného Afghánistánu je z celých 130 minut cítit jednodušší pohled na tvorbu snímku a vlastně z jeho celkového vzezření sálá fakt, že se ve světě nedostane do moc velkého podvědomí, u nás pravděpodobně ani na nosiče. I když nabízí milé obsazení, jehož součástí jsou i manželé Thorovi, kteří nemusí své city tedy ani hrát, je tato chvílemi válečná vřava skutečně nemastná, neslaná. Když jsem poslední dny sledoval, jak tady mému dlouho vyhlíženému favoritu rapidně klesají čísla, chtěl jsem si osobně najít každého, kdo mu udělil méně, než 4 hvězdy. Ačkoliv nejsem žádný okázalý kritik, ale fanoušek Chrise Hemswortha a milovník válečných dramat z Blízkého východu, musím se tentokrát ztotožnit s obecným názorem. Ale fakta ohledně skutečného příběhu, zobrazená na konci snímku, mě opět dostala. Snad to vyjde příště, Chrisi, u méně vybízejícího se filmového experimentu. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ale tak dobrý, no. Klasickej macho film, o neuvěřitelným příběhu hrstky vojáků na sebevražedný misi v Afghánistánu. Hemsworth táhne celej film, Shannon a Peña ho jen vkusně doplňují a rejža se drží pravidla, hlavně to musí vybuchovat, at´ to dobře vypadá. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příběh hodný velkého plátna. Filmařsky také slušně zvládnuto. Ále ten americký patriotismus a macho chování zde zvládnuty nejsou (a to se jich jinde většinou zastávám). Kdyby mi dnes Walker Texas ranger nepřipomněl svou stupidností některé bojové scény, a kdybych film nadále vyzdvihoval hlavně kvůli skutečnému příběhu, dal bych 4 hvězdičky. Střízlivě je ale o třídu lepší 13 hodin tajných vojáků. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...slušná náborovka... hlášky o národní hrdosti a patriotismus se opakují s pravidelností mesntruačního cyklu nezletilé asiatky a osazenstvo je vybrábo více než sympatické... i ti "hodní afgánci" jsou o poznání sympatičtější než talibán s tím jejich "Džafarem"... a v neposlední řadě - cool guys dont look at explosions... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film o jednom družstve amíkov pod vedeník Thora, ktorí idú do Afgánu strieľať Talibancov. Samozrejme za masívnej podpory miestneho kmeňa severnej aliancie a.k.a. veľa mužov s AK-čkami. Celé je to podľa skutočnej udalosti a hlavne je to aj relatívne pozeratelné. Samozrejme, Thor počas celeho filmu prebije len raz a talibanci sa nevedia trafiť do par metrov od nich stojacich nepriateľov. Film je ale postavený na informatívnom úvode, kde sa spoznáme s tímom, zistíme, aké majú zázemie a čo ich poháňa. Následne presun na miesto určenia, prvotné konflikty a privolavanie leteckej bombovej podpory na určené ciele. Druhá hodina si už ale ide svoje. Je to vlastne jedna kontinuálna akčná scéna, plná streľby, koní, tankov, sovietskych raketometov a zbiesilých útokov. Nebolo to natočene prehnane a pritom z toho bolo cítiť tú špinavosť a atmosféru. Za mňa solídne 3 z 5 ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Holt už nejsou devadesátky, akční filmy o blízkým východu dneška musí začínat klasickou větičkou "based on true story", musí být lehce zašpiněné prachem a hlínou, musí proběhnout klasická sterilní akce, a především už nekřičí "MURICA FUCK YEAH" ale pouze to šeptá, neb křik by mohl vyvolat vlnu kritiky. Úvodní 20 minutovka je klasicky extrémně křečovitá a americky červeno bílá, když se snaží vyvolat pocity čehosi další rekapitulací 11. září. Thor má novej tým, Peňa hraje Peňu a všechno je to takové, nijaké. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

O těchhle válečných true story začínám pochybovat. Pomalu každý válečný film nese pravdivý příběh. Bojovat proti Al-Káidě, Talibánu, který má tisíce fanatických vojáků, tanků, minometů a pořádný arzenál zbraní a vyhrát s 12 chlapy na koních, no to je už na pováženou. Za chvíli se budou bitvy vyhrávat na kolečkových bruslích s oštěpy. Dávám 50% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer nasypal chechtáky do vojenského filmu, obstaral nejhrdinštější ksicht Hollywoodu do hlavní role velitele, trikaři vytvořili krásné válečné scenérie, správně válečně ubrali barvy a celé to působí velkofilmem, který je vždy u tohoto military/specforces žánru vzácný, jenže... Jenže to režíroval člověk, který nevydoloval nic, co by oněch 12 Strong nějak přiblížilo divákovi. Postavy jsou sterilní, nesmrtelné, celá akce až neuvěřitelně neuvěřitelná, byť se jedná o "pravdivou tajnou operaci". Tedy proč si pár hrdinských scén nevymyslet, dělali to už Rusové za II. světové války. Film přichází již natolik vzdáleně od událostí po 11. září 2001, že i velký patriotismus Američanů nepomůže k nějakému nadšení a trojnásobnému návratu rozpočtu. Mnohem lépe zvládl podobnou výzvu Michael Bay se svýma 13 Hours. Takže tu máme dobrý zapomenutelný akční film: Kterak pár amerických vojáků naviguje bombardér na Talibánce a ve finále se pěkně po Rambovsku prostřílí na koních přes špalír nepřátelských AK47 & RPG. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

V celku som sa bavil, nebolo vo filme množstvo hluchých pasáží ako pri iných filmoch. Na druhú stranu motivácia amerických vojakov je málo vykreslená a tak keď som videl 12 chlapíkom ako ide proti celej armáde moslimov tak mi to prišlo viac vtipné ako odvážne. K tomu všetkému sa jedná o dosť scifi keď si zoberieme že to všetko prežili bez ujmy. Neskutočný sympaťák Chris Hemsworth je tu vidieť v akčnej úlohe ktoré mu idú a vie to jednoducho hrať viac ako romantické či komediálne sračky. Ide o priermný film, ktorý zapadne prachom ale nie je to na druhej strane úplná strata času. 59% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pěkný válečný film s výborným obsazením. Pevná ruka producenta Bruckheimera je znát a Fuglsig si jako režisér také nevedl špatně. Hlavně to není moc kýčovitý. Sice jsem čekal, že Hemsworth při zahrabávání kousku dvojčat vytasí z kapsy malou americkou vlaječku, ale naštěstí jsem se toho nedočkal. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Obrovské kvantum propagandy by som ešte možno prežil. Ale úvodné asi dve tretiny je vyslovene nudných. Nič čo by ma strhlo. Tempo a dynamika sa dostavia až v závere. Ale pri dĺžke viac ako dve hodiny je tá nudná pasáž dosť utrpenie. Na druhú stranu, bojové scény remeselne dobre spracované. 50% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost se sice solidním obsazením, které ovšem stejně nemá co hrát. Technicky to musím pochválit, kamera i akce se povedly, ovšem je to dost pateticky upovídané a závěrečný útok je už vysloveně kovbojská záležitost. Ale už jsem viděl mnohem horší věci. Jediná charakter mající postava byl v podstatě generál Dostum. Zbytek těžce splývá. ()

Reklama

Reklama