Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (234)

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth má charisma jako krava. Do těchhle roli vojáků se hodí. Mám ho víc a víc v oblibě. Ale tohle je takový nemastný neslaný. Žádná pořádná kulervoucí scéna. Nemáte nijaký zvláštní vztah k vojákům. I když závěrečný dialog mezi rebelským generálem a Hemsworthem je dobrý tak je to málo. Každopádně, za shlédnutí určitě stojí, nechci aby to vypadalo že to pičuju a nebavilo mě to. To ne, jen jsem čekal něco víc. Kdo má rád čiště strategický , válečný film. Bude více než spokojený. 65% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Po útoku 11. září 2001 se USA rozhodli sejmout Al Kajdu a Taliban v Afganistánu a proto jako první skupinu vysadili 12 speciálů uprostřed tý země, aby navázali kontakt s protitalibanovským velitelem Dostumem,s jehož jednotkami měli dobýt strategické město Mazare Sharif. Amíci jako návodčí bomb a Dostumovci jako pozemní síla. Celý útok probíhal jako bizár z 19. století na koních a povedl se. Tato tajná operace byla převedan na filmové plátno ve filmu, který má celkem špičkové bojové scény, ale celé to sráží rambovský styl ( Amíci na koni v ruce se samopalem proti přesile jak Arnie v Komando ). To co se v realističnosti povedlo Bayovi v 13 hodinách a K. Biggelow v Zero dark thirty se tady nepovedlo. Slabší čtyři hvězdy dávám za dechberoucí námět. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Velký dějový potenciál, který do průměrného snímku poslal režisér sám. I zde platí, že až na výjimečné výjimky, nikdy nemůže film nahradit knihu. Inu, snímek Černý jestřáb sestřelen, již patrně zůstane nepřekonán. Za průměrný snímek, průměrné hodnocení: 50% a tím s odřenýma ušima 3 hvězdy. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Američtí hrdinové bez přileb kosí jak Rambové a skoro celý film jsou bez škrábanečku (nějaký afgánský syndrom?). Ale pravé utrpení jsou moudra generála Dostuma. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Nejsem světaznalec, ani expert na pozdější historii 20. či počátek 21. století, války, šarvátky mezi Amerikou a Východem. Znám pojmy Září 2001 a Dvojčata, něco málo k nim, ale to je tak všechno. A tomu, že se Amerika a Východ neustále mydlí mezi sebou, nebo že Američani musí své vlastenectví ukázat v jakémsi povinném boji či válce, příliš nerozumím. Jistě, je to v podstatě „mladý kontinent“, který se chtěl za každou cenu osvobodit a chce osvobodit i jiné země. A když jim někdo vejde na píseček, tak se budou bránit. Ale dost bylo rozumbradování, od toho tady nejsme. Film je typický americký nacionalismus. Buď hrdý, že jsi Američan a že se tohohle tvá země zúčastnila, etc. etc. Co mě na filmu ale hodně zaujalo, bylo střetnutí Východu a Západu celkově. Nejen v podobě bojů, ale v různých jiných případech, především rozdílných mentalit. Třeba jejich pohled na smrt: Američané chtějí zachránit své lidi, zatímco druhá strana umírá se ctí, protože na ně čeká posmrtný život, kde můžou být hrdí, že zemřeli v boji. I když to víte, tak když vám to vysvětlí vůdce východních vojsk, tak byste mu to i věřili a klidně by umřeli v boji bez váhání. Trochu vtipný byl jejich pokus o válku v sedlech na koních proti tankům, kdy jsem se musela pousmát. Jen jim chyběly ty meče a jsme jako ve středověku, ty bomby shoďte o pár kilometrů dále, kazily by nám pravou bitvu. Chris Heimsworth svou roli zvládl na jedničku, ostatní mu hravě konkurovali. I když některé věci mi připadaly přitažené za vlasy, užila jsem si to. Takže i přes skeptické hodnocení ostatních a mé prvotní lehce pesimistické myšlenky mi film sedl a nemohu jinak, než těch 5* dát. ()

xtraper 

všechny recenze uživatele

Po amerikánsku vyfachčený akční sci-fi, je jen škoda, že Thor někde ztratil svoje kladivo a kapitán emerika na to hodil bobek... ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Shannona a Peňu mám rád a bylo vážně trýznivý sledovat, jak podlejzaj Thorovi skoro jakoby mu chtěli pořádně vyleštit kladivo. Akce celkem ušla, ale už zítra nebudu vědět o čem to bylo, jediný na co vzpomenu bude asi ten íránskej herec, kterej byl určite sympatičtější než partička hipsterskejch homoklád na koních. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Patetická náborovka, která je strašně nudně natočená... Válečnou akci si většinou docela užívám, ale u tohodle jsem třikrát usnul... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak za mňa teda výborné.Nalákalo ma herecké obsadenie a rozhodne to filmu aj pomohlo. Je pravda, že začiatok je pomalší a do skoro prvej hodiny sa nič veľmi nestane, tá atmosféra je však parádna a tak isto ako naši hrdinovia aj vám trvá, kým sa prestane báť o život alebo dýku do chrbtu. Po tej hodine však príde nekončiaca akcia, ktorá má rozhodne svoje muchy, hlavne prvý útok je neprehľadný, no potom sa to však zlepší a je to paráda. A ten posledný útok na koňoch proti tankom sprevádzaný úžasným soundtrackom je lahôdka. U mňa skoro 5*. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vojnova drama podla skutocnej udalosti o boji proti Talibanu v Afganistane,klobuk dole pred touto skupinkou 12 vojakov,ktorych odvaha a odhodlanie bolo uctyhodne,skvelo natoceny film...:-) ()

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol jeden z najlepších vojenských filmov. Nehrám sa na žiadneho trápneho kritika ako väčšina užívateľov, lebo sám som ešte nič nenatočil. Bol to pre mňa perfektný film a . Čo sa týka hodnotení na ČSFD ostatných OBROVITÁNSKYCH kritikov, odborníkov, všeznalcov, adolescentov proste obyčajných NICIEK, ktoré nenatočili v živote ani posratých 5 minút s hoci len nejakou lacnou kamerou tak tie ma naozaj nezaujímajú, lebo sú skutočne úbohé. Ľudia radšej ani nehodnoťte. Požiadajte administrátora aby Vás odtiaľ vymazal. Kvôli Vám padá úroveň tejto skvelej stránky. Ďakujem. Celkové hodnotenie tohto filmu to len dokazuje. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Na und? Frajeři navádí laserama B 52 na cíle.Ve skutečnosti to možná bylo zajímavý eště míň.Ve filmech se fasujou helmy jen tak,na nošení na zádech.A na ztráty sou domorodci.Potažmo rusáci. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh přibližuje tým speciálních sil nasazeného do Afghánistánu po 11. září. Příběh plný patriotismu a přesvědčení. Počáteční nadšení všech zúčastněných snad už ani nepřekvapí. Jedná se o filmovou oslavu a úctu k chlapíkům, kteří dokázali nemožné. Dějově je vyprávění jednoduché, avšak cílené. Tvůrci např. nevynechali ani scénu popravy matky Talibanem jenom proto, že vzdělávala své dcery. Válečné scény jsou v rámci filmové zábavy natočeny efektně a rozhodně se nemají za co stydět. Snímek se hrdě řadí k obdobným vlasteneckým snímkům, které připomínají určitou historickou událost, byť hollywoodským stylem a které neopomenou na samém konci ukázat fotografii skutečných hrdinů. Na snímek se rozhodně nedívat politicky. Je to jen obyčejný válečný film na základě skutečných událostí, jako každý jiný. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to sice misty nereálné ... ale výjimečně mi tady nebyl Hemsworth nesympatický, dokonce použil i více výrazů v obličeji, a celkově mi přišlo, že natáčení muselo být velmi vyčerpávající a nákladné, za to respekt ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh elitnej „dvanástky“ sa snaží byť filmom „pre všetkých“. Nie je to tak. Je to film predovšetkým pre vlastný národ. Porovnanie „dvoch Svetov“ nie je hlbší. Zachytenie záverečného útoku je na dobrej úrovni. Z pohľadu hercov, pán Fulsig tu mal najväčšiu zbraň s menom Michael Shannon. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Film o ničem, sice sympatické obsazení ale ve filmu je klišé co se střídá s rutinou. Hemsworth krom Thora nemá štěstí na filmy. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Béčkově natočený válečný film, kde se za jízdy střílí z koní m4kou, nikdo nenabíjí a i když je akce natočena zručně, tak jestli to postavy přežijí nebo ne, je vám jedno. Taková horší verze Bayova filmu 13 hours. Kasovní neúspěch pro Hemswortha a pro Alcon hned v úvodu roku 2018. 2* ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

12 Rambůůů opět v Afganistááánůůů. Znovu hloupé, propagandisticky černobílé, ale nikoli tak zábavné jako Slyova guilty pleasure dobrodružství. Do takového filmu je dobrých herců škoda a tady jich bylo celkem dost. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Naprosto prázdný a neemocionální snímek, který doslova bleskem zapomenete. Některé dialogy musel psát člověk s IQ houpacího koně, v zásadě jsem závěrečnou třetinu překlikal, abych měl nějakou představu jak to dopadlo. Tohle snad nemůžou baštit ani ty nejpřihloupější Američani. To už nebyl ani patriotismus nebo patos, to byla úsměvná říkanka pro prvňáky. Natočit snímek z počátku konfliktu v Afghánistánu se snahou vylíčit jak je operace důležitá pro záchranu Ameriky s aktuálním vědomím, že to bylo naprosto k ničemu (maximálně se napakoval vojensko-průmyslový komplex). Opravdu slušná hloupost. Kdyby akce aspoň byla napínavá, ale nic, vůbec nic. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Amíci versus fousáči je věčné filmové téma, jako porovnání módních značek Makyta Půchov versus Versáči (čti Versace). Chris Hemsworth se líbí mé přítelkyni, a to o dost víc, než Afgháncům, když coby slovutný Thor jede na koni proti jejich tankům, a to na tom koni ani kdovíjak jezdit neumí. Je to podobné, jako kdyby dnešní blondýna místo Mercedesu s automatickou převodovkou měla řídit drožku. Film je točený podle skutečné události, jen tuto misi Amerika dlouhá léta tajila, aby o tom o 20 let později mohla natočit šokující akčňák. Myslim si, že všichni teroristé se sesedli v bunkru u velkoplošné televize a hltali každý záběr, aby se poučili, jak se to má dělat, kdyby chtěli porazit sami sebe. Pokud máte rádi válečné filmy podle skutečných událostí, doporučuji spíš tohle. ()

Reklama

Reklama