Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (234)

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemné překvapení. Hodně jiné od dalších válečných filmů z prostředí konfliktu po 9/11. Filmu hrozně sedí komorní atmosféra jedné mise uprostřed ničeho, kde se hlavní postava musí potýkat spíše s rivalitou místních kmenů a nechutí afgánského generála spolupracovat s americkým blonďákem než klasickým bulšitem americké politky. Ta absence armádního natřásání a hraní si na kapitána Ameriku dělá z filmu docela originální počin. Předpokládám, že to bude zásluha evropského režiséra. Který mimochodem perfektně zvládnul všechny akční scény (ty koně vám dají pocit, že se díváte na starověkou bitvu), emoce i tempo filmu. Mírně nadhonocuji, ale u 12 Strong to dělám s radostí. Hemsworthova kapitána Mitche bych následovala do každé bitvy. Oh captain, my captain! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co se komu nelíbí. Já jsem nadšený z parádního válečného filmu, kde talibánské opice padají k zemi v neskutečném killcountu a dvanáct řízků z nich dělá sekanou v pěkně špinavé a reálné válečné akci. Spolu s Benghází a Na život a na smrt další excelentní řežba s teroristy, jejichž zabíjení mě nikdy neomrzí. 95% ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Válečné drama s Thorem v čele zní jako příjemný koncept, který stojí za to vidět. Ano, mnohdy je to asi trochu přitažené za vlasy, kterých Williamu Fichtnerovi příliš nezbylo, ale myslím, že to bylo chyceno za správný konec a rozhodně se nudit nebudete. Já byl nadšený + písnička z titulků je naprosto báječná! ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Nejsem světaznalec, ani expert na pozdější historii 20. či počátek 21. století, války, šarvátky mezi Amerikou a Východem. Znám pojmy Září 2001 a Dvojčata, něco málo k nim, ale to je tak všechno. A tomu, že se Amerika a Východ neustále mydlí mezi sebou, nebo že Američani musí své vlastenectví ukázat v jakémsi povinném boji či válce, příliš nerozumím. Jistě, je to v podstatě „mladý kontinent“, který se chtěl za každou cenu osvobodit a chce osvobodit i jiné země. A když jim někdo vejde na píseček, tak se budou bránit. Ale dost bylo rozumbradování, od toho tady nejsme. Film je typický americký nacionalismus. Buď hrdý, že jsi Američan a že se tohohle tvá země zúčastnila, etc. etc. Co mě na filmu ale hodně zaujalo, bylo střetnutí Východu a Západu celkově. Nejen v podobě bojů, ale v různých jiných případech, především rozdílných mentalit. Třeba jejich pohled na smrt: Američané chtějí zachránit své lidi, zatímco druhá strana umírá se ctí, protože na ně čeká posmrtný život, kde můžou být hrdí, že zemřeli v boji. I když to víte, tak když vám to vysvětlí vůdce východních vojsk, tak byste mu to i věřili a klidně by umřeli v boji bez váhání. Trochu vtipný byl jejich pokus o válku v sedlech na koních proti tankům, kdy jsem se musela pousmát. Jen jim chyběly ty meče a jsme jako ve středověku, ty bomby shoďte o pár kilometrů dále, kazily by nám pravou bitvu. Chris Heimsworth svou roli zvládl na jedničku, ostatní mu hravě konkurovali. I když některé věci mi připadaly přitažené za vlasy, užila jsem si to. Takže i přes skeptické hodnocení ostatních a mé prvotní lehce pesimistické myšlenky mi film sedl a nemohu jinak, než těch 5* dát. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vojnova drama podla skutocnej udalosti o boji proti Talibanu v Afganistane,klobuk dole pred touto skupinkou 12 vojakov,ktorych odvaha a odhodlanie bolo uctyhodne,skvelo natoceny film...:-) ()

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol jeden z najlepších vojenských filmov. Nehrám sa na žiadneho trápneho kritika ako väčšina užívateľov, lebo sám som ešte nič nenatočil. Bol to pre mňa perfektný film a . Čo sa týka hodnotení na ČSFD ostatných OBROVITÁNSKYCH kritikov, odborníkov, všeznalcov, adolescentov proste obyčajných NICIEK, ktoré nenatočili v živote ani posratých 5 minút s hoci len nejakou lacnou kamerou tak tie ma naozaj nezaujímajú, lebo sú skutočne úbohé. Ľudia radšej ani nehodnoťte. Požiadajte administrátora aby Vás odtiaľ vymazal. Kvôli Vám padá úroveň tejto skvelej stránky. Ďakujem. Celkové hodnotenie tohto filmu to len dokazuje. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Do dlouhé době skutečně válečný film. Bál jsem se, jak bude Thor ze sedla kosit Talibánce po stovkách a celkem zbytečně. Trailer šikovně zatajil, že bude mít k ruce kromě jedenácti speciálů i slušnou jízdu místních kočovníků a B-padesát dvojky, které budou ze zálohy pravidelně rozsvěcet ohňostroje přes půl pouště. Z herců potěšil Shannon i Peňa, válka je natočená přiměřeně filmově, hudba film drží především v klidných pasážích, kdy přiživuje očekávání věcí příštích. Jako třeba útok jízdy proti stylově nasnímanému raketometu, který to tahá na pátou hvězdu. Pokud to budete brát jako film a ne jako filmovou rekonstrukci, neměli byste šlápnout vedle. ()

HanaZ 

všechny recenze uživatele

No já to nízké hodnocení naopak ve zdejší komunitě chápu a sama dávám pět hvězd: Skutečná událost, ze které nečpí "jak tam dát jenom to, jak to tehdy říkal", ale komunikace plyne samozřejmě, včetně výroku (spoiler) stále žijícího Dostuma: "Když odejdete, budete zbabělci, když zůstanete, nepřátelé". "Tady neexistuje dobré rozhodnutí". Je to válečný film a na pozadí skutečného dobytí pevnosti Mazár-e Šaríf je krátká ukázka Talibanců zavádějící paštunské zvyky včetně zvyky. jejich zvěrstva jsou ale pro samostatný příběh. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní druhá návštěva kina. Další moderní válečný biják z Afghanistánu, kde 12 členná skupina vojáků má za úkol sundat Taliban pomocí Afghanistánského vojevůdce. Herecky je film nabitý- Hemsworth, Shannon, Peňa a na to, že se jedná o debut má film velmi solidně natočené akční scény, výbuchy jak od Baye, syrovosti dostatek a kombinace koňů s M4 proti tankům má něco do sebe. Nejsem tak unešený jako třeba z 13 hodin Vojácí z Benghází, ale pořád slušná záležitost, kterou jsem si v kině užil. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

12 Strong vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sú podľa mňa tak neuveriteľné, že nechápem prečo sa tak dlho otáľalo s filmovým spracovaním. Snímka rozpráva o dvanástich amerických vojakoch, ktorí na koňoch bojujú proti Talibanu a navyše sa im podarí za tri týždne splniť misiu, ktorá mala podľa očakávaní trvať dva roky. No proste neuveriteľné. Snímok bol na mňa miestami zdĺhavý, ale akonáhle prešiel do akčných scén, tak už to bolo oveľa lepšie. Hlavne teda záverečná pol hodina stála za to. Napriek tomu sa nemôžem zbaviť dojmu, že si taký príbeh zaslúžil o trochu lepšie spracovanie. Skoro sa mi nechce veriť, že je to podľa skutočnej udalosti, ale ono je, aj keď podľa môjho názoru prifarbené dosť. Prvá polovica sa rozbieha naozaj pomaly a snímka tohto typu by mal mať kratší úvod a dlhšiu pasáž v boji v Afganistane. Koniec hollywoodsky, ale celkovo dobrá snímka. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tentokráte naprosto nechápu tohle nízké hodnocení. Bál jsem se , že to bude podobná slátanina jak slavný "Na život a na smrt" kde supermani z SEALS skákali ze 100metrových skal jako by to byla banda Deadpoolů. A to má hodnocení 75% . Tohle má lehce přes 60% a jediná pochybná (těžko uvěřitelná) scéna je útok na koních proti přesile . Asi mnohým z vás chyběli ty nesmyslné hovadiny aby jste mohli hodnotit výše. Za mě ale jasných 78% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mně se příliš nelíbila první část filmu, která se tak nějak potácí od ničeho k ničemu a neumí pořádně charaktery představit, ovšem od příletu do Afghanistánu je to mazec. Knižní předloha je určitě zajímavá věc, ke které bych se chtěl dostat v češtině. Hudba, výprava perfektní, adrenalin stoupá, vojácký humor, Hemsworth má charisma, v druhé půlce je to působivý válečný film. Rozhodně se to vyplatí vidět, škoda té slabé první půle. (viděno 29.12. 2018) Za mě nadhodnocené, ale prostě jsem to viděl tolikrát, že musím dát nadprůměr. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi schopne natočený, dobre vyzerajúci a správne akčný vojnový film. "12 Strong" funguje v podstate v mojich očiach vo všetkých dôležitých aspektoch. Má postavy, ktoré som rád sledoval, má dobrú akciu, vizuálne je skutočne pôsobivý a je super vidieť, že boli títo vojaci za svoju odvahu, svoje schopnosti a najmä silu byť aj ocenení. Nebudem spoilovať záver, lebo je celkom pôsobivý a môžem povedať, že záverečná bitka je absolútne skvelá. Vôbec nám pocit, že boje sú v tomto filme spracované veľmi schopne a človek má pocit, že je priamo na bojisku so všetkými týmito mužmi. Chris Hemsworth je dobrý kapitán a myslím si, že už je jednoznačné, že ťahá tento film. Rovnako ale aj Navid Negahban ako generál Dostum. Myslím si, že obaja sú skvelé postavy, ktoré som rád sledoval. Michael Shannon je tu podľa mňa trošku nevyužitý. Rozhodne by si zaslúžila jeho postava väčší priestor, než mu bol venovaný. Bol super, ale chcel by som ho vidieť viac. A možno by som chcel vidieť viac aj zloducha filmu, ktorý tu proste len je. Ale dokopy o ňom moc nevieme a nevidíme ho toho moc spraviť. Takže tu film trošku pokrivkáva. Ale rozhodne hovorím, že za pozornosť stojí. Ak máte radi vojnové filmy, tak toto bude pre vás. Hodnotenie: B+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali 7 statočných, 12 rozhnevaných, a tentokrát tu máme 12 nesmrteľných ... teda pardón, silných. Tí chlapíci museli mať pri sebe hádam všetkých svätých, ináč si to neviem vysvetliť. Film ponúka presne to, čo od amerického vojnového filmu čakáte ... dostatok akcie a motivačných reči ... nudiť sa nestihnete. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další super válečný film z pohledu zkutečného příběhu od druhé půlky filmu se člověk vůbec nemůže nudit první půlka je zajímavá ale zdlouhavá, pro mě soundtrack na takové střední cestě, herecké obsazení super. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl nějakou páru o reálnosti příběhu, tak by ihned filmu napálil odpad (i já bych se zařadil mezi tuto skupinu). Ale podle expertů se film zařazuje se svou zápletkou mezi jeden z nejvěrohodněji zpracovaných snímků založeném na skutečné události. Obsazení nadmíru slušné, ze začátku jsem Hemsworthovi jeho roli moc nevěřil, moc v něm vidím toho Thora, ale po čase jsem si na něj zvykl (na uvěřitelnosti jeho role vojenského kapitána mu jednoznačně pomáhá ten jeho chraplavý a hluboký hlas). Zalíbilo se mi, že se film věnuje i místnímu generálovi a jeho motivaci vůči Talibánu, celkově se snaží vykrslit jeho naprosto odlišnou naturu a těžký život v Afghánistánu. Boje zpracované na vysoké úrovni, i Michael Bay by za ty monstrozní výbuchy musel dát palec nahoru. Je skoro až s podivem, že to všech dvanáct hrdinů přežilo, ono ty útoky na koních vstříc tankům a pěchotě bojovníků se daly považovat skoro až jako jasná sebevražda, ale s pomocí notné dávky štěstí a také díky místním válečníkům dokázali neuvěřitelnou věc, a to udržet se naživu. Mělo to scénáristické nedostatky, scény plné patosu, ale ve výsledku z toho vznik ucházející válečný počin. Za mě dávám 73 % ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Byla jsem spokojena, kamera a hudba skvělé a příběh dobrý, rozhodně tu nebudu dštít oheň a síru. Ony totiž příběhy o hrdinství někdy skutečně existují, tak to bylo, je a bude. ()

Reklama

Reklama