Reklama

Reklama

Nancy

  • Velká Británie Nancy
Trailer

Recenze (17)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když zažíváte něco velmi pravdivého a autentického, nakolik vám bude vadit, že je to postavené na lži..? Christina Choe chytře nechává spoustu otázek bez odpovědi a je na divákovi, aby do toho vložil své pocity, zkušenosti a přání. Zornice madam Riseborough opět nenechávají duhovkám příliš prostoru a její podání osamělé, ve vlastní identitě tápající ženy nemá chybu. A taky bylo fajn konečně vidět Buscemiho, jak ze sebe nedělá vola někde se Sandlerem.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Premýšľal som aj nad plným počtom, rozhodne ide o parádne natočenú romantickú drámu, ktorá v závere ponúka aj niečo na zamyslenie. Po projekcii treba nad filmom istý čas porozmýšľať, nejaký ten čas je treba na uležanie myšlienok v hlave. Natočené to tiež bolo zaujímavo, najmä čo sa týka kamery, je tu veľa záberov, ktoré sa len tak nevidia. To najlepšie však boli herecké výkony - tie majú skrátka potenciál diváka pripútať ku stoličke... skvelé. Medzi 4-5 hviezdami. 89/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jednou, Mandy, prodruhé Nancy. Tyhle dva, velmi rozdílné filmy spojuje jméno hlavní hrdinky. Vlastně po celou dobu sledování tohoto filmu mi vrtalo hlavou, kde už jsem ji všude viděl, a když jsem pak rozklikl její filmografii, byl jsem překvapen, že jich bylo vlastně tolik. Ale po dnešku už nezapomenu, slibuju, protože tohle netradičně natočené drama, to mi z paměti jen tak nezmizí, o tom žádná. Vynikající Andrea Riseborough. Troufám si tvrdit, že o tomhle hereckém jménu ještě hodně uslyšíme. A vůbec bych se nedivil, kdyby začínala dostávat mnohem větší role, než doposud. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Nancy" na mňa trailerom urobil dojem. Bol som zvedavý. Veľmi dobrý koncept, celkom originálny nápad, ktorý som asi ešte vo filme nevidel. Takže keď som zistil, že film je dostupný, neváhal som ani chvíľku a pustil si to. A musím povedať, že som ostal nadmieru spokojný. Neviem ako to celé vysvetliť, no pokúsim sa nedať do komentáru žiadne spoilery. Uvažujem o veľkom detailnom názore so spoilermi v denníčku, takže možno potom poviem viac, no teraz to bude bez spoilerov. V prvom rade si myslím, že film skutočne využil maximálne svoj koncept a nápad. Dal do toho všetko čo som očakával a myslím si, že má srdce na správnom mieste. Osobne by som možno chcel trošku jednoznačnejšiu odpoveď, no nebudem to filmu vyčítať ako mínus. Pretože nepotrebujeme všetky odpovede na to, aby sme si film užili. A tento film to potvrdzuje. Je tu pár skutočne vynikajúcich scénok. Lou hľadiaci na fotku svojej dcéry a vedľa nej na fotku dospelej Nancy, vynikajúca momentka pri konci, kde Nancy bude chcieť odísť od stolu a veľa vecí sa tu čisto dokáže povedať len vďaka emóciám a gestám. A vedia niekedy vypovedať viac, než všetky dialógy sveta. A keď už o nich hovoríme, tak musím priznať, že vedia z človeka nejaké emócie dostať. Andrea Riseborough podáva absolútne fantastický výkon. Všetkému čo hovorí jej verím, jej emócie pôsobia úprimne a okrem toho mám pocit, že vnútri sama verí v to, že je dcérou niekoho iného. Steve Buscemi je rovnako skvelý. Plus pôsobí na mňa skutočne uveriteľne a fungujúco. Jeho nedôvera je opodstatnená a chvíľku to trvá, než sa otvorí. Najlepšie ale na tom je, že ani raz na mňa film nepôsobil neúprimne. Nancy mi ani raz nedala možnosť k tomu, aby som jej neveril. Rovnako som sa pri filme ani chvíľku nenudil. Nie je potrebné mať rýchle tempo na to, aby film nebol nudný. A toto je toho dobrým dôkazom. Rád by som povedal viac, no zachádzal by som do veľkých spoilerov, a preto to asi nechám na veľký komentár. Každopádne film odporúčam vidieť. Nemyslím si, že je to film pre každého, no aj tak si myslím, že za pozornosť stojí. Hodnotenie: A ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdybych sjížděl psychologizující a romantizující drámka tak často jako třeba horrory nebo scifárny, možná teď utrousím několik průměrně spokojených vět a dám za lepší tři. Ale v mém filmovém repertoáru to byla natolik příjemná změna, že jsem spokojený vysoce nadprůměrně a jiné než maximální hodnocení nepřipadá v úvahu. Nečekaně působivý, syrově realistický kousek, jsem nadšený. Konečně nějaký "ženský" film bez obvyklých ženskofilmových modelů, tipuju, že pí rejžová/scénáristová je zajímavá baba a její Animus je hodně výrazný. Andrea Riseborough v hlavní roli je naprosto velkolepá a kdyby měla společensko-politická soška Oscara ještě nějakou uměleckou hodnotu (kterou už ovšem dávno nemá), byla by na ní zatraceně zralá. Vychutnal jsem si i divočáka Leguizama a hlavně lahůdkového Buscemiho v pro ně oba naprosto nezvyklých rolích. Pointa je samozřejmě očekávaná, ale kdyby to dopadlo obráceně, nebylo by to zase až tolik za vlasy přitažené, podobné příběhy se jistě sem tam dějí. Z jakési infantilní touhy po úplnosti bych rád viděl natočenou i druhou variantu, jako jsem to kdysi párkrát viděl v bonusech nějakých filmů na DVDčkách. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I kdyby to bylo blbé jak necky, tak jen kvůli Andree Riseborough a Buscemimu to stojí za vidění. Jenže ono je to ke všemu skvěle napsané a parádně zrežírované. Na první dobrou jsem to očtyřkoval, ale pak se mi to rozleželo v hlavě a musím hodnotit maximálně. 100% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice obtížně se mi hledají vhodná slova, tenhle kousek je jiný, pro mě veskrze pocitový, niterný. Věřím, že každý divák vnímá, chápe jinak, dle vlastních životních zkušeností, být dcerou, být rodičem, ztratit dítě, přijít o matku. Mnoho otázek, málo odpovědí. Herecky bezchybné. Zamotaná kedlubinka, přesně tak, jak to mám ráda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pořádně dotáhnout ten scénář, vytvořit silnější atmosféru a hlavní roli obsadit charismatičtější herečkou a mohl to být majstrštyk. Když jsem viděl ty pomalé záběry, žádný pořádný úvod a 4:3, tak jsem měl pocit, že mě čeká další pseudoumělecký film, ale naštěstí ne. Hodně se mi líbí, že zde jsou dost slušně představené snad všechny postavy, i o tom milenci, který se zde jen na začátku mihne, něco víme a za to Choe dost cením. Dál se mi dost líbila hudba, vedení příběhu (který odněkud někam skutečně jde a dokonce i konec má, takže na některé ze zdejších komentářů (spíše těch negativních) moc nedejte) a i to, že to vystřídání dvou formátů obrazu má nějaký smysl. Má to i pár silnějších scén a je z toho i dost dobře znát, co přesně tím chtěla autorka říct. Celé je to o osamělé ženě jménem Nancy, která touží někam patřit a která má za sebou poměrně trpké dětství a po něm se už vlastně jen starala o svoji nemocnou matku (ačkoli tady nechápu proč, když ji vlastně neměla ráda) až do její smrti + do toho si snaží najít vztah a jde na to ne zrovna dobrým způsobem. A po smrti svojí matky se dozví, že to její matka možná ani nebyla. Škoda těch mínusů, protože pak by z toho bylo dost dobré drama, které navíc je opravdu psychologické a i mysteriózní. Ale thriller to fakt není a klidně bych ho z žánrů odstranil. Slabé 4* ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Asi málokdo chce být sám. Je moc důležité někam patřit, mít někoho, o koho se můžu opřít. Mít rodinu, která jen svou pouhou přítomností dodává pocit jistoty a pomáhá vyrovnat se i s bolestnou ztrátou. Škoda, že přát si to někdy nestačí. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

No naprostá paráda! Zběsilé tempo vyprávění, hlavní hrdinka sympaťanda, která jde z akce do akce, což skoro nestačíte sledovat, absolutně žádné vataření a zbytečné postavy do počtu a celé se to uzavře v totálně dechberoucím a nečekaném závěru! Dokonale využitý potenciál příběhu, pěkně smysluplný a ani trochu artový! ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Často se stává, že z trailerů člověk očekává úplně jiný film, než jaký je pak v reálu. Nancy je bohužel ten případ. Vidět se to pro jednou dalo, herecké výkony Riseborough/Buscemi parádní, příběh mě ale sám o sobě moc nebavil. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Je to zaujímavé, netradičné, povedal by som, mierne ťažko uchopiteľné. Na jednej strane sa tam toho až tak nestane, ale to stačí. Má to plnú výpovednú hodnotu, a možno diváka trochu aj donúti zamyslieť sa. 7/10. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Nancy je mladá žena, která má v podstatě špatný život. Dítě, které čekala, jí zemřelo a její matka, která ji celý život nenáviděla, nakonec zemřela taky. Nancy zůstane sama a opuštěná. Jednoho dne ale uvidí ve zprávách příběh rodičů, kterým se kdysi ztratila dcera Brooke. Objeví se i fotka rekonstrukce její dnešní podoby a Nancy je v šoku. Ta dívka je jí tak podobná! Mohla by to být ona? Okamžitě kontaktuje rodiče a vydává se za nimi... Ufff, tak tohle je sakra povedený a vyšperkovaný film od začátku až do konce! Nemám slov, je to velice niterný a emoční snímek. Jsem starý pesimista a tak nějak jsem pořád tušila to, co vygradovalo na konci. Konec byl absolutně syrový, emoční, nádherný. Úžasný počin. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Zahráno na Oskara! Velice věrohodné a uvěřitelné ztvárnění role. Dobře natočené drama se smyslem. Ano, musíme si domýšlet sami, ale o to víc to funguje. ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Něco vám prozradím: V celém filmu se nestane vlastně vůbec nic. Čekal jsem a čekal, ale k ničemu. Tentokrát modré hodnocení nelhalo. Pokud se rádi rozjímáte nad dlouhými chvílemi ticha a bezvýrazných pohledů do tváří 3 lidí, pak se na film podívejte. Jinak ho nedoporučuju. Samo o sobě asi vypovídá to, že zřejmě nejemotivnějším momentem ve filmu je, když se ztratí kočka. 40 % ()

Reklama

Reklama