Reklama

Reklama

Hříšnice - Cora

(série)
  • USA Cora

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když mladá maminka nevysvětlitelně ubodá neznámého člověka, soucitný detektiv se snaží odhalit tajemství jejích chybějících vzpomínek. (Netflix)

Recenze (67)

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"Everyone assumes we start out in the same place. We don’t." Mám obecně rád mysteriózní filmy/seriály, díky tomu, že jsem už viděl druhou sérii, jsem si oblíbil Billa Pullmana, jehož charisma a prosté, ale silné a uvěřitelné herectví seriál táhne. Zde máme ještě excelentní Jessicu Biel, nemluvě o mnoha kvalitních výkonech herců ve vedlejších rolích (Abbott, Alexander,...). Případ je nám divákům výtečně postupně rozkrýván, informace jsou velmi dobře dávkovány, dojde na několik překvapivých zvratů (minimálně pro mne) a vše se pak v závěru výborně vyjasní. Husí kůže jsem si tu užil dost a na konci jsem si i trochu zaslzel. Velmi se mi zde líbila kamera a celkově vizuální stránka, jejíž obrazy nejsou jen v odstínech šedi, jako třeba u Defending Jacob, ale naopak pěkně barevné, aniž by to škodilo ponurému a tíživému vyznění určitých scén i celkové atmosféry. Čemuž napomáhá i velmi povedená hudba a samozřejmě soundtrack s onou ikonickou písní procházející celým Cořiným příběhem. (♪♫) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ta první série se dost povedla. Vůbec jsem nevěděl, jakým směrem se tento detektivní počin bude ubírat, o to více jsem čuměl v první epizodě, když se toho tvůrci vůbec nebáli a rozehráli teda divokou partii. Fakt jsem jen zíral. Jessica Biel se svým civilním výkonem neskutečná, v těch vypjatějších scénách hrála jako o život. Ale seriál se mi zalíbil zejména kvůli postavě kriminalisty Harryho, ztvárněný Billem Pullmanem. Velice zajímavý charakter, doufám, že v dalších sériích poodkryjí jeho stinnou minulost. Jinak příběhově nadprůměrné, první dvě třetiny jdou na diváka spíše pozvolnějším tempem, žádnou závratnější gradaci rozhodně nečekejte. Ale závěrečné dva díly přišly s několika vydařenými zvraty, za což tvůrcům směřuje má pochvala. Jinak seriál je nasáklý tak nepříjemnou atmosférou, která se vám zahryže hluboko pod kůži a už vás nepustí, jednoduše to nepatří mezi ty nejoptimističtější kinematografické počiny. Ale to mi právě sedlo. Uvidíme, co přinese druhá série a nová příběhová linka. Za mě si Cora odnáší 8/10 ()

Reklama

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první sérii a nemohl bych být nadšenější doporučuji. Nebál bych se ani říct, že to šlape na paty takovým špičkám žánru jako Mare z Easttownu či Mindhunter. Nespolehlivý vypravěč vnáší mlhu do všech míst. Co můžeme dělat, když ani nemůže věřit sobě a když nechápeme sami sebe? Ústřední dvojice je plnokrevná a svou komplikovaností ukazuje, jak moc protichůdné vlastnosti může člověk mít. A že se právě díky tomu doplňují. Nezaostává ani detektivní stránka, kdy každá menší indicie přivede ještě větší tápání. Zdaleka nejlepší role Jessica Biel. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

To byla lahůdka! Skvělá hlavní představitelka, US expresident trestající se za své hříchy taky ušel. A série pohltila, ke konci jsem byl hodně napjatý, což se mi nestává. Jen jsem nepochopil, proč ta novinářská prasata nenechali popravit ligou ochránců přírody za ten neskutečnej svinčík na trávníku před domem rodičů manžela hříšnice :-) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvályhodný kriminální formát, který se nezabývá zbytečnostmi a udržuje si živé tempo a nahlodává divákovu trpělivost každou epizodou. Sice asi ne úplně reálným vyšetřovacím procesem, protože mně osobně se to zdálo trochu moc snové a nepravděpodobné, nicméně účel světí prostředky a tvůrci se tak postaraly o krajně originální scénář, který dodává chuť odkrývat další a další tajemství. Já osobně oceňuji i volbu Jessicy Biel, protože tahle herečka spíš modelkovských poměrů mi prostě sedí a kdykoliv jí vidím hrát, jsem spokojená. Super bylo zprostředkováno veškeré okolí v hrdinčině mládí pomocí flashbacků, vedlejší postavy opravdu ostře napsané. Tím chci naznačit, že je možné tu s hlavní hrdinkou opravdu soucítit a nenávidět její smutný osud. Celkový feel první série je fajnový, je to taková čistokrevná kriminální dávka, která potěší všechny milovníky tohoto žánru a na závěr chci pochválit i parádní soundtrack. ()

Galerie (81)

Reklama

Reklama