Reklama

Reklama

Hříšnice - Cora

(série)
  • USA Cora

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když mladá maminka nevysvětlitelně ubodá neznámého člověka, soucitný detektiv se snaží odhalit tajemství jejích chybějících vzpomínek. (Netflix)

Recenze (67)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není mnoho seriálů, které bych si užil tak jako tento. Tvůrci dokázali po celou dobu udržet kvalitní atmosféru, ta byla v první a sedmé epizodě přímo skvělá, v obou těchto dílech navíc skvěle fungovalo i napětí, které jediné mi jinak trochu chybělo. Seriálu obrovsky pomohl i výkon Billa Pullmana, jeho poručík Harry Ambrose byl dokonale lidský, ani na moment jsem neměl pocit, že se nejedná o reálnou osobu. Tímto děkuji deLaFeremu, který mě na seriál upozornil, opravdu to stálo za to. Už se těším na druhou řadu. 4*+ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvályhodný kriminální formát, který se nezabývá zbytečnostmi a udržuje si živé tempo a nahlodává divákovu trpělivost každou epizodou. Sice asi ne úplně reálným vyšetřovacím procesem, protože mně osobně se to zdálo trochu moc snové a nepravděpodobné, nicméně účel světí prostředky a tvůrci se tak postaraly o krajně originální scénář, který dodává chuť odkrývat další a další tajemství. Já osobně oceňuji i volbu Jessicy Biel, protože tahle herečka spíš modelkovských poměrů mi prostě sedí a kdykoliv jí vidím hrát, jsem spokojená. Super bylo zprostředkováno veškeré okolí v hrdinčině mládí pomocí flashbacků, vedlejší postavy opravdu ostře napsané. Tím chci naznačit, že je možné tu s hlavní hrdinkou opravdu soucítit a nenávidět její smutný osud. Celkový feel první série je fajnový, je to taková čistokrevná kriminální dávka, která potěší všechny milovníky tohoto žánru a na závěr chci pochválit i parádní soundtrack. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[78%] Tak jsem tento seriál zkusil a tahle série nesoucí podnázev CORA mi ve finále dost sedla. První tři epizody se rozbíhají perfektně, mají temnou atmosféru. Epizody 4 – 6 jsou už takové pozvolnější, ale stále je na co se dívat, sice se tam našlo pár nudných chvil, ale to nám vynahradí poslední dvě epizody, s tím, že u té předposlední jsem málem nedýchal, jak to bylo napínavé a atmosférou hutné, že by se dala krájet po milionech kusech. Jessica Biel to sehrála opravdu na výbornou. Bavily mě i ty vedlejší postavy. Třeba takový detektiv, kterého zde hraje Bill Pullman, mi přišel trochu divný, včetně těch jeho erotických praktikách, ale nakonec jsem mu přišel na chuť, i když roli detektiva jsem mu moc nevěřil. Takže, v téhle sérii bych asi zvolil méně epizod, tak 6, ale asi plácám nesmysly. Mě nevadí, když je něco pozvolné, ale začátek měl obří tempo, pak se nějak vytratilo a poslední dvě epizody mě totálně dostaly. Ta sedmá byla emocionálně devastující, až to bylo neskutečně smutné a kruté co se stalo. Celé to bylo takové reálně pojaté, takže škoda, těch několik nudných dílů, jinak jsem ve finále dost spokojený a těším se na další série/případy. Rozuzlení bylo poté už trochu předvídatelné, ale sakra dobře zahrané! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ta první série se dost povedla. Vůbec jsem nevěděl, jakým směrem se tento detektivní počin bude ubírat, o to více jsem čuměl v první epizodě, když se toho tvůrci vůbec nebáli a rozehráli teda divokou partii. Fakt jsem jen zíral. Jessica Biel se svým civilním výkonem neskutečná, v těch vypjatějších scénách hrála jako o život. Ale seriál se mi zalíbil zejména kvůli postavě kriminalisty Harryho, ztvárněný Billem Pullmanem. Velice zajímavý charakter, doufám, že v dalších sériích poodkryjí jeho stinnou minulost. Jinak příběhově nadprůměrné, první dvě třetiny jdou na diváka spíše pozvolnějším tempem, žádnou závratnější gradaci rozhodně nečekejte. Ale závěrečné dva díly přišly s několika vydařenými zvraty, za což tvůrcům směřuje má pochvala. Jinak seriál je nasáklý tak nepříjemnou atmosférou, která se vám zahryže hluboko pod kůži a už vás nepustí, jednoduše to nepatří mezi ty nejoptimističtější kinematografické počiny. Ale to mi právě sedlo. Uvidíme, co přinese druhá série a nová příběhová linka. Za mě si Cora odnáší 8/10 ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý koncept, skvělé herecké výkony hlavních protagonistů, syrová atmosféra. Občas seriál navnadí, že si řeknete, už víte, oč jde, aby v následujících minutách vše obrátil o 180 stupňů. Koncept postupného odhalování minulosti v návaznosti na vyšetřování je velmi povedený, chytlavý a nenechá vás na chvíli mimo pozornost. Bill Pullman hraje neskutečně - naprosto minimalisticky, úžasná mimika, v podstatě hraje jen očima a mírně obličejem - velmi zajímavé a působivé. Jessica Biel rovněž výborný herecký výkon psychicky rozložené ženy. Od začátku do konce chytlo a nepustilo. Závěr rovněž povedený a překvapivý. Howgh! ()

Galerie (81)

Reklama

Reklama