Reklama

Reklama

Boj s obry

(festivalový název)
  • USA I Kill Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá Barbara Thorson (Madison Wolfe) je úplnou outsiderkou své generace, navíc poblázněnou do světa Dungeons & Dragons. To má bohužel za následek, že Barbara nemá žádné kamarády a ani pochopení svého okolí. Barbara se proto začne do svého světa fantasy a magie uzavírat čím dál tím častěji, což jednoho dne zapříčiní, že svoje vysněné tvory začne vídat ve skutečném světě. (UncleMorty)

(více)

Recenze (48)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film mi přišel velice milý a udržoval si svou tajuplnost až do konce tak dobře, že bych i rád věřil tomu, že mladá hlavní hrdinka s obry bojovala doopravdy (i když závěrečný ,,souboj" s obrem za moc nestál). Každopádně se mi líbilo i závěrečné rozuzlení, které bylo hezky zpracované a dokonce i trochu emotivní. V komentářích jsem tu slyšel trochu kritiky na hlavní postavy, no mně se mladá lovkyně obrů neznála nijak nesympatická, byla to sice taková nerdka, ale byla svá a velice silná osoba. Nejnesympatyčtější osoba podlě mě byla její malá kamarádka (jméno už nevim). Celkově film hodnotím moc dobře, což jsem sám nečekal. Na film jsem šel koukat s tím, že se pravděpodobně rozhodnu na konci mezi 2 nebo 3 hvězdami. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

I problematická teenage hrdinka by měla být trochu sympatická, a to tahle pro mě teda ani trochu nebyla, měla jsem chuť jí zabít celou dobu filmu. Mnohem lépe na mě působila Sydney Wade. Vadilo mi hlavně, že to je celé jeden velký podraz - žádná fantasy - a to je jasné poměrně dost brzy. Nijak mě to nenadchlo, na toto téma jsem viděla mnohem lepší filmy - s méně otravnými herci. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Osobité a docela milé. Přesně takový styl mám rád, jen tu diváka dost mate příběh, který už od začátku je dosti nejednoznačný a konkrétně mně vadilo, že jsem vlastně hodně dlouhou dobu nevěděl, zda holčička má jen nějakou poruchu že jen ona vidí obry, nebo zda to je tak dělané naschvál, ale vše se člověk dozví až ke konci a to je možná škoda. Stejně by to ale chtělo ještě dost vyšperkovat a potom by to byla bomba. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silná myšlienka a mne sympatický námet - útek z reality do ríše fantázie, tak ako tomu bolo napríklad vo Faunovom labyrinte. To ma vždy dokáže chytiť za srdce. No v tomto prípade bol emočný účinok o dosť menší ako som čakal, možno by som niektoré dramatické okamihy viac pritvrdil a niektoré postavy hlbšie charakterovo rozobral. Na druhú stranu vizuálna stránka bola pekná. Lepší priemer. 65/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Kill Giants" je podľa mňa vynikajúci film. Vidím teraz, že to ľudia veľmi prirovnávajú k filmu "A Monster Calls", a hoci je to sčasti zaslúžené, myslím si, že oba filmy sú dostatočne iné na to, aby som ich dokázal považovať za svoje samostatné diela. Čo by som povedal je fakt, že sa mi vo filme veľmi páčili postavy. Barbara je skvelá hlavná hrdinka a niektoré jej hlášky sú vynikajúce. Jej kamarátka Sophia je podľa mňa tiež skvelá. A často sama nevie ako sa má vlastne cítiť, no chce urobiť správnu vec. Barbarina sestra Karen je podľa mňa ďalšia super postava a veľmi dobre vidíme ako sa jej dotýka dráma celej tej situácie a nevie ako to všetko zvládnuť. Najmä s jej dvoma súrodencami. A Zoe Saldana ako školská psychologička si myslím dáva záležať. Je to silne spracované a má to veľa dobrých momentov. Okrem toho film chválim, že miestami tu dal aj momentky, ktoré by som si viac asi predstavil v nejakom horore, ale sú dobre zapracované a veľmi dobre posúvajú príbeh ďalej. Myslím si, že ku koncu je vidno veci, ktoré má tento film s "A Monster Calls" spoločné, ale nijako ma nerušili a dokonca som mal pocit, že to dáva filmu väčšiu silu. Keď to totiž celé rozuzlíme, tak pochopíme, že všetko do seba zapadá a je v tom silnejší príbeh, než sa tváril na prvý pohľad. Tie postavy sú skvelé, príbeh je zaujímavý a je tu viacero momentiek, ktoré ma skutočne dostali. A najlepšie je tu vidno priateľstvo medzi Barbarou a Sophiou. A má to chvíle, kedy človek cíti všetko, čo sa deje. Plus ešte si niečo povedzme o tyranke Taylor. Najprv to vyzerá, že je len obyčajná školská tyranka, no jej metódy sú absolútne desivé. A myšlienky, ktoré tu povie sú fakt odporné. Toto dievča je stelesnené zlo. Dokonca som si miestami myslel, že to pôjde trošku iným smerom, no nakoniec to urobilo zaujímavú otočku a ponúklo niečo, čo ma skutočne dostalo. Za mňa hovorím áno, a rozhodne podľa mňa film stojí za to vidieť. A ak sa bojíte, že to bude to isté ako "A Monster Calls" len v dievčenskom prevedení, tak jediné čo vám poviem je - pozrite si tie filmy oba a zhodnoťte sami. Hodnotenie: A ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"All things that live in this world die. This is why you must find joy in the living, while the time is yours, and not fear the end. To deny this is to deny life." Boj s obry mi dějem i atmosférou hodně připomínal Most do země Terabithia a Volání netvora, nicméně mě nedostal tolik jako výše zmíněné filmy. Měl jsem velký problém sympatizovat s hlavní hrdinkou - chápal jsem její niterné rozpoložení, ale i přesto mi přišla chvílemi neskutečně otravná. Plusové body si však film zaslouží za obsazení Zoe Saldany a Sydney Wade a za scény s Posly. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Šálek mého čaje. Podobné jako Terabithia ale mnohem temnější a depresivnější nadruhou stranu mnohem atraktivnější prostředí a hlavně chyběla Leslie (AnnaSophia Robb) a to nechci nijak schazovat výkon hlavní hrdinky, která byla výborná. Jediný kdo mě vadil byla Zoe Saldana. Silné 4*. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to identická slátanina jako A Monster Calls s tím rozdílem, že tady je hlavní postavou holka. Nebavilo mě to úplně stejně a tu třetí hvězdičku přidávám jenom za parádní animaci obrů, která se očividně inspirovala u Shadow of the Colossus. Jinak není moc o co stát. 50% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak ja to prezradím hneď na začiatku. Je to celkom slušná psychologická dráma, príbeh dievčaťa, ktoré sa nevie vyrovnať so skutočnosťou, že jej mama je na smrť chorá a umiera. Škoda len, že vo filme sa to dozvieme až v poslednej tretine. Chce to len trpezlivosť a pozorne sledovať herecký výkon mladej Wolfovej (mimochodom celkom slušný), za čo mierne zvyšujem hodnotenie filmu bližšie ku štvorke. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Je mi strašne ľúto tvorcov, ktorých teraz budú všetci strhávať za to, že „lol, veď je to vykrádačka A Monster Calls, loser“. No, nie je. Pravdaže, snímky majú mnoho podobných čŕt, ale I KILL GIANTS adaptáciou originálneho komiksu, ktorý vznikol PRED knihou A Monster Calls. Fakt, že film dorazil nedlho po Bayonovej snímke je len čistá náhoda. Aj keď je to smola. Ide však o kvalitne natočený a herecky perfektný debut. Madison Wolfe je absolútne bezchybná, atmosféra je patrične depresívna a melancholická, emócie pravdivé a uveriteľné. Rozhodne tomu dajte šancu a nenechajte sa odradiť tunajším (opäť dokonale mimóznym) hodnotením. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předlohu. Chyba nebo výhoda? Těžko říct. I Kill Giants není žádným epickým fantasy dobrodružstvím jak by se třeba i dle coveru mohlo zdát. Je to pomalé, "těžké" drama s lehkým nádechem fantasy, které sází na indie feeling a emoce. Pravděpodobně se to bude více líbit lidem, kteří rádi filmy o šikaně či psychických problémech než milovníkům fantasy. Je jen na vás, jak k filmu budete přistupovat. V závěru musím pochválit i trojku Madison Wolfe, Imogen Poots a Zoe Saldana. Všechny to zvládají skvěle a takhle sympatické obsazení se často nevidí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "I Kill Giants" je o chlup slabším odvarem "Volání netvora: Příběh života" jen v holčičkovském podání.. Příjemné lehce děsivé prostředí mlžného útesu.. Kruté děti, komplikovaná sestra, uhlazená kamarádka, lehce vlezlá školní psycholožka nakládají malé Barbaře plný kotlík traumat, která se snaží řešit prostřednictvím imaginárního světa, kterej je prostě boží.. Žádný poníci jen krvelačná obří monstra.. Průměrný filmový počin spíše pro dospělého diváka.. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Spousta uživatelů to tu srovnává s filmem Volání netvora. Ten jsem neviděl, takže hodnotím film sám o sobě. A film se mi líbil moc a nedokázal jsem od něj odtrhnout oči a uši ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Je to solidně natočený i zahraný, ale pointa by se klidně vešla do 20-minutové "short-story". Film, kde se prakticky nic neděje a skončí to tak, jak jste celou dobu tušili. PS: Malé děti s psychickými problémy skutečně nejsou schopné uvědoměle hláškovat, ať už si scénárista namlouvá cokoli. To bohužel působí zcela nevěrohodně a rušivě. ()

Reklama

Reklama