Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh prvního milostného zklamání. Přecitlivělá Lenka jen velmi obtížně překonává nevydařený průběh setkání s chlapcem, k němuž cítila více než sympatie... Úkol, který si sám sobě napoprvé zadal herec a mimořádně úspěšný divadelní režisér Jan Kačer, byl prakticky nezvládnutelný. On se o to pokusil. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jan Kačer je dobrej herec, ale na pozici režiséra by místo něj lepší práci odved snad i Kačer Donald. Mam takovej pocit, že při natáčení v tom lese našli lysohlávky a všichni je tam sežrali. Ten film je prostě jedno velký NIC. Já tak nějak chápu, co tim asi chtěl básník říci, ale to je příběh tak na 10-15 minut. Na celovečerní film to nestačí ani omylem, takže já čumim půl hodiny na to, jak 2 blbci a 2 blbky hrajou v lese na schovávanou, pak čumim neustále na nějaký legrační motorkáře, který s příběhem nemaj téměř nic společnýho, do toho hromada keců o ničem. Navíc se všichni chovaj jako hrozný dementi a nejradši bych je všechny umlátil tupou stranou sekery. I když potkat mladou M. Voborníkovou uprostřed lesa, tak jí tam asi nejdřív znásilnim a až potom umlátim tupou stranou sekery. Nebo jí nejdřív umlátim a pak jí znásilnim? No to je jedno :-) V každym případě film je hrozně špatnej. Ani nevim, za co dávám tu 1 hvězdičku. Prostě Kačer měl asi radši zůstat před kamerou a necpat se za kameru. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný co se na tomhle filmu dá ocenit je Miluška Voborníková v minišatičkách. Už vidím holku, kterak si na rande s klukem, kterýho ještě nemá sbalenýho bere svou hezčí kamarádku. To já když jdu rande s holkou, nahlasím na radnici, že se ve městě v ten den chystá demonstrace Dělnický strany, radní to rozhlasí s doporučením ať ten den radši nikdo nechodí ven a voala..... nevinný Enšpíglíček má vyklízený celý prostor od nežádoucí klučíčí konkurence a slečna se tak může plně koncetrovat výhradně a pouze na mě !!! Čili milá Lenko, příště se uč od nejlepšího a možná si pak vrzneš ty a nebudeš zajišťovat šoust pro svou hezčí kámošku. Přesně jak to řekl Čtvrtníček, silnější pes mrdá a to platí pro všechny i pro hlavní hrdinku tohoto, jinak spíše trapně zbytečného filmu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Při druhém sledováním vytanul jiný rozměr tohoto filmu. Jsou znát dozvuky šedesátých let, kdy se mnohem větší důraz kladl na přirozený civilní projev a improvizaci. Tenhle příběh dospívání obsahuje přesně tu dávku rozpaků a nejistoty, jakou prožívali mladí při navazování prvních vztahů. Z tohoto pohledu jde o autentický obraz. Dnes lze ocenit navíc i atmosféru doby s dnes již zaniklým světem (Podolský most ještě před napuštěním Orlické přehrady). Musím říct, že jsem si snímek podruhé mnohem víc vychutnala a docenila i dobrou kameru a střih. Hudba se mi líbila už napoprvé. I přes nízké hodnocení uiživtelů a shazující text oficiálního distributora bych tento snímek nezatracovala, určitě se hodí pro líné letní odpoledne a je důležitým schůdkem v tvorba Jana Kačera. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Kačerův pokus o zachycení milostné dezorientace dospívajících je na jednu stranu úspěšný v dokonalé sugesci vnitřního tápání, bloudění mladosti v sobě samé, v komunikačním troskotání; na druhou stranu je ale téměř nesnesitelný svou trvalou hysterickou atmosférou. Postrádal jsem zde nadhled, vymanění se z personalizovaného (a bezmála odysseovského) vyprávění o jednom letním dni a skutečnou konfrontaci (a to nejlépe mezigenerační, k níž trochu naváděli muzicírující staříci v zahradě) různých niter. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

25letý Sodoma a 24letý Vyskočil předvádějí emocionální tápání dospívajících. 1) Spolehlivá přehlídka trapné blbosti začíná "scénářově" hloupými děvčaty, pokračuje ochotnickými hereckými výkony (zejména tehdy ještě rockera Viktora Sodomy) a přes neumětelské dialogy se propracuje až k motorkářům, vypůjčeným zřejmě ze sovětské parodie amerického filmu padesátých let, kteří do příběhu pasují jako deus ex machina. Všemu vévodí režisérovy pokusy o zobrazení milostného tápání dospívajících sexy děvčátek, zastoupených zde tehdy 21letou zpěvačkou Voborníkovou a 19letou Machoninovou. 2) Jediný, kdo mě držel u obrazovky, byl Ivan Vyskočil, který pro mne představoval vrchol snímku, když se vyšvihl z vody na břeh a předvedl svou tělesnou zdatnost a nespornou přitažlivost. To je ta jedna hvězdička. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dejove mi film pripomina ceske filmy dnesni doby, ktere jsou taky vicemene o nicem (ve velke mire). No budiz, rekneme, ze toho mlada ctverka v tom casovem horizontu moc nestihla..:-). Kamera je hezka, jinak mam stejny pocit s onou navaznosti na sedesata leta jako uzivatel "Schlierkamp", a i v teto dekade bylo spousta hluchych filmu. Jeden z duvodu, proc film videt je urcite Miluska Vobornikova, po ktere se musel otacet kazdy normalni chlap. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Naprostá konverzační slátanina u které pouze hrdinové socialistické práce vydrží 15 min.Miluška Voborníková velice prudce dosedá svou krásnou nahou prdelí na pařez plný třísek, ani nesykne! Zkusili jste si někdy v lese sednout holou prdelí na pařez? Zkurveně to bolí! Viktor Sodoma hraje intelektuála na skútru ale vypadá jak dement. Vyskočil jde na rande, ale má hubu plnou strupů a odřenin, jak kdyby se den předtím potkal se silnicí. Nač je u filmu maskér? Jenže Radkin Honzák vece: Najděte si v každé tragedii něco hezkého. Hezká je tu hudba Petra Skoumala. Kačera tedy do režie nepouštět. Ať dělá vánoční koncerty, to mu jde. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československé nepřesvědčivé drama a nepovedený režijní debut Jana Kačera. Velmi plochý děj, který popisuje jedno odpolední setkání dvou mladých dvojic, nemá vskutku divákovi téměř co nabídnout. Kvalitní herecké výkony se nedostavily, pubertální dialogy se prolínají celým snímkem a hloubka příběhu nestojí vůbec za řeč. I. Vyskočilovi, který jako jediný snad snesl přísnější herecká měřítka, se film nepodařilo pozdvihnout ani do průměru, a to ani svou odhalenou hrudí. Zpěvák V. Sodoma, jenž se zhostil druhé hlavní mužské role, se také nemusel za svůj výkon stydět, neboť i jeho postava a její neotřelý projev patřil k tomu lepšímu, co film mohl nabídnout. Obě ženské hlavní hrdinky, L. Machoninová a M. Voborníková, ač nesporně půvabné, herecky neobstály, ale vzhledem k bídnému scénaři se není čemu diviti. Nesmím zapomenout na J. Zahajského, vůdce motocyklového gangu, jenž byl až příliš hlučný a nedůležitý a obtěžoval jak hlavní hrdiny, tak jistě i nejednoho diváka. Jedna z mála věcí, jež mohla snad zaujmout byla píseň P. Spáleného ohraničující filmové utrpení. Panu Kačerovi se to hrubě nepovedlo. Nabyl jsem dojmu, jako by chtěl nějakým způsobem navázat na legendární 60.léta. proslulá účinkováním neherců a zobrazováním banálních záležitostí, avšak v tomto případě šlápl notně vedle. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Další z tipů, vyberu film namátkou, nevyšel. Už názvu jsem se zalekl, ale los je los. Hned po prvních minutách mi bylo jasné, do čeho jsem to zase já starý vůl vlezl. Ale, zase jsem si řekl, paní Hercíková v titulcích… No, v každém případě mne zaujalo herecké obsazení. To se povedlo. Ale jinak pan Kačer nějak asi neudržel taktovku či co. Ale v každém případě za to nemohl sám. Takže já děkuji za pro mne hezkou vzpomínku na vlastní mládí a hloupost, a psaní o tomto díle opustil. A na závěr konstatuji, že mi vůbec nevadila absence děje, ale vadily mi hloupé situace s ještě praštěnějšími dialogy. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Dodnes si vzpomínám na sebe jako okouzlenou puberťačku, která film sledovala v poloprázdném sále našeho vesnického kina. To jsem ještě netušila, že se na mých pocitech režijně podepsal Jan Kačer. ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Film asi určený pro tehdy dospívající holky, který se podle mě tak nějak nepovedl. Jediný co mě na něm víc zaujalo byla krásna M.Voborníková v sexy šatičkách, účast V.Sodomy a auto Saab 96 ve verzi pick-up, dnes cenný kus. Jinak utrpení dodívat se dokonce. ()

Missanpassad 

všechny recenze uživatele

Dívat se na film kvůli filmu samému je dost pro denšního diváka nemožné. Ale kdo se na to bude dívat kvůli nostalgii a letní líné náladě která z něj sálá bude možná spokojený. Já jsem se na něj dívala hlavně ze zvědavosti na Milušku Voborníkovou. ()

Reklama

Reklama