Reklama

Reklama

Kosmopolitní New York

(TV film)
  • Francie New York
Francie, 2013, 2x52 min

Obsahy(1)

Fascinující nejlidnatější město Spojených států amerických. Tavící kotel civilizací, brána do Ameriky pro miliony emigrantů, centrum světového obchodu, vzrušující směsice různých kultur i uměleckých děl, sídlo významných módních značek, ale i cíl teroristických útoků – to vše je New York. Město se neustále vyvíjí, mění a buduje. Každá čtvrť je něčím zvláštní, osobitá a ojedinělá, každá dokáže vyprávět svůj příběh. Francouzští dokumentaristé nám přibližují místa, o kterých každý ví, že existují, přesto v sobě skrývají mnoho zajímavého a nečekaného. Svoboda, rozmanitost a tvořivost, tato slova snad nejlépe vystihují město, které je zhmotněním „amerického snu". (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem oba dily na České televizi. Pro mě město hrůzy, stačí se podívat na záběry cestujících v metru nebo v městské knihovně. Dokumentu sice provadi divaky mnoha zajimavymi ruznorodymi ctvrtemi megamesta, ale nebylo řečeno, že na mnoha místěch nemůžete po setmění chodit pěšky kvůli gangům a další kriminalitě. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Dokument těží nejvíce z toho, jak fascinujícím místem New York je. Povedlo se i vybrat zajímavá (i netradiční) místa a zachytit atmosféru města. Místy ale zbytečně zpomaluje tempo a ruší komentářem. Celkově však povedený dokument o jednom z nejúžasnějších měst světa. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda televizní dokumenty z míst, která nikdy nenavštívím, jako třeba New York. Je to levnější a pohodlnější z křesla v obyváku a vidíte díky dronům mnohem víc, než byste zvládli jako turisté. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Láska, která přiroste k srdci navždy...díky Harleme díky NYC. Doporučuji každému zaprděnému čecháčkovi, co se bojí vylézt z gauče za značku své obce. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Kdo to dělal? Aha Frantíci, tak to leccos vysvětluje. New York není zrovna destinace, která mě nějak zvlášť přitahuje. Navíc Frantíci sice ukázali zajímavá místa, takže obsahově OK, ale forma a ten komentář, chtěli napodobit Letem světem, akorát se to moc nepovedlo. ()

Reklama

Reklama