Reklama

Reklama

Castle Rock - Série 1

(série)
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2018, 8 h 20 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

André Holland, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Melanie Lynskey, Scott Glenn, Jane Levy, Terry O'Quinn, Noel Fisher, Frances Conroy, Ann Cusack (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (19)

Astonko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také mystery Fargo udržujúce si všetky kvality od príbehu, cez herecké obsadenie až po hudbu. Nevyhýba sa to však ani zdĺhavým scénam, často zbytočným, ktoré znehodnocujú divákov zážitok. Výborné prostredie to však spolu s atmosférou úspešne vynahradzujú. A všetky tie Kingove eastereggy ako čerešnička na torte 7.5/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové Kingovky mě začínají bavit. No, spíš jsou to rozmáchlejší minisérie, u mě osobně to začal Outsider a tak jsem řekl, proč nezkusit něco z tohohle divného městečka, plného odkazů, na jiné Kingoviny ("říkám si tak podle strýčka, prý se pokusil v jednom opuštěném horském středisku pozabíjet rodinu sekyrou"). Atmosféra je tu hutná tak, že by i rákosníčkovo mlha mohla závidět a opírá se o výborně napsané postavy, které mě baví svou naprosto nedokonalostí a přirozeností, kde jedinou vadou na kráse je hlavní role A. Hollanda, který střídá dva a půl výrazu a přehrají ho všichni přítomní (včetně rozkošné Melanie Lynskey, která hraje naprosto úžasnou, lehce neurotickou osobu a je naprosto rozkošná a bavila mě mnohem víc, než všechny její výstřihy co měla ve dvou a půl chlapa dohromady. Pokud máte problém s budováním mytologie místa a postav, třeba ve druhém To, budete mít pravděpodobně problém i tady, ale mě to baví, stejně jako pro mnoho lidí anti-klimatické zakončení a jako bonus je tu perfektní ztvárnění postavy s Alzheimerem. ()

Reklama

Bratyslavcan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé dva diely boli fasa. Potom ma to začalo strašne nudiť. Naozaj príšerne a seriál ma opustil. Ale posledné tri diely som zhltol naraz a bolo to super. Tak ak budete mať silu vydržte do konca, za mňa to stálo za to. Celý seriál sa odohráva v mysterióznom, tajomnom štýle s chladnými farbami, ale to ma neskôr omrzelo a nakoplo ma znova až v ôsmom diely. Herecké výkony nič extra. Jediný lepší herec tam je B. Skarsgård, ktorý hrá samozrejme psychopata. Väčšina obyvateľov sú strelení magori a psychopati niekedy aj s divnými schopnosťami a to sa mi tiež protivilo. Hororom by som to zrovna nenazval, pretože najstrašidelnejšia vec tam bolo meno Stephen King uvedené v titulkách, následne tam bol aj cca 1-3 krát jumpscare (podľa toho aký citlivý ste typ človeka), a občas strašilo, ale aj to bola skôr napäťová situácia. Čo ma tak najviac potešilo na seriáli boli easter eggs, väčšinou s odkazom na Osvietenie (The Shining) (Mollyna schopnosť Jackie Torrance), našiel som v novinách odkaz aj na psa Cujo, boli tam deti v zvieracích maskách ako z Cyntoryn zvieratiek (Pet Sematary) a celé sa to odohrávalo v okolí Shawshanku. Seriál mal lepšie diely a aj horšie diely, len smola je, že tých horších bolo viac. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa rozhodli, že to divákom nebudú vôbec uľahčovať. Castle Rock rozhodne nemožno označiť za komerčný seriál, prípadne za seriál, ktorý má za účel diváka chytiť a pomocou zaručených dramaturgických prostriedkov nepustiť až do konca. Tým pádom bola strata značnej časti publika v priebehu 10 epizód nevyhnutnosťou. Ak ale pristúpite k seriálu otvorenejším spôsobom a pôjdete mu vopred, má sa čím odmeniť. Za najväčšiu slabinu prvej série považujem nevyrovnanú kvalitu jednotlivých epizód, mne to skákalo medzi troma až piatimi hviezdami, čo je na niečo, čo chce byť pevným celkom, predsa len príliš. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si že se příběh velice povedl. Máme zde každou sezónu nový příběh. Líbí se mi celkové vnoření postav z knih, obsazení herců a celkové budování atmosféry. Přičemž ta atmosféra je opravdu velmi hustá a dobře udělaná. Velice povedené dílko, kde vytknu jen ty laciné jumpscary, protože ty jsou opravdu velmi otravné. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (4)

  • V úvodu můžeme slyšet větu: „Byl to ten podzim, kdy našli venku u kolejí tělo toho chlapce.“ Jde o referenci na povídku „Tělo“ od Stephena Kinga. Ta se dočkala filmového zpracování pod názvem Stůj při mně (1986). (Rammos)
  • Když dozorce přivádí novou ředitelku věznice (Ann Cusack) do kanceláře, říká, že sebevraždu spáchali již 4 její předchůdci. Dále ukazuje díru po kulce, která tam je po řediteli Nortonovi. Toto je odkaz na legendární film Vykoupení z věznice Shawshank (1994), kdy se na konci filmu zastřelí ředitel Samuel Norton (Bob Gunton). (gavosh)
  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)

Reklama

Reklama