Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele animaxis k tomuto seriálu (2)

Castle Rock (2018) 

Castle Rock je rozhodně zajímavým seriálem, obvzlášť pro čtenáře Stephena Kinga. Pokračování románů a povídek, které se v městečku Castle Rock odehrávají, ve formě seriálu je rozhodně dobrý nápad, především pokud na něj měl velký vliv i sám King. Seriál funguje jak po mysteriózní, tak po psychologické stránce. Líbily se mi i odkazy na další Kingova díla, která se tu občas objeví. Herecké obsazení je tu co se týče některých postav velmi dobré, ale je tu rozhodně i pár horších herců. Celkově jsou tu ale herecké výkony ucházející, takže si není na co stěžovat. Zvláštní tu pro mě ale je, že jisté díly na mě hluboce zapůsobily (sedmý mě vyloženě dostal), jiné mi připadaly vyloženě slabé. Nakonec tedy opravdu váhám mezi 3 nebo 4*, ale spíš se nakláním k těm třem. Jsem nicméně zvědavý i na druhou sérii a doufám, že té už budu moct s klidným svědomím dát lepší hodnocení. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Neslané, nemastné. Castle Rock v sobě určitě zadržuje jistý potenciál, ale připadá mi, že tvůrci už se druhou sérií (a to bohužel ze dvou) z nějakého důvodu snaží držet zpátky. Na postavách mohla být odvedena lepší práce, protože King s nimi umí pracovat asi tak milionkrát líp. Tím neříkám, že jsou vyloženě hrozné, ale u klaďasů je těžké najít někoho sympatického a u záporáků pro změnu někoho, z koho by doopravdy šel strach. Navíc už se začínám obávat, že Castle Rock jako seriál dojede na onu slavnou Abramsovu "Mystery Box", tedy že tvůrci vymyslí tajemství, jen aby tam bylo, ale už nevymyslí jeho původ, rozuzlení, nic. ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama