Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 3
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (104)

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Castle Rock je rozhodně zajímavým seriálem, obvzlášť pro čtenáře Stephena Kinga. Pokračování románů a povídek, které se v městečku Castle Rock odehrávají, ve formě seriálu je rozhodně dobrý nápad, především pokud na něj měl velký vliv i sám King. Seriál funguje jak po mysteriózní, tak po psychologické stránce. Líbily se mi i odkazy na další Kingova díla, která se tu občas objeví. Herecké obsazení je tu co se týče některých postav velmi dobré, ale je tu rozhodně i pár horších herců. Celkově jsou tu ale herecké výkony ucházející, takže si není na co stěžovat. Zvláštní tu pro mě ale je, že jisté díly na mě hluboce zapůsobily (sedmý mě vyloženě dostal), jiné mi připadaly vyloženě slabé. Nakonec tedy opravdu váhám mezi 3 nebo 4*, ale spíš se nakláním k těm třem. Jsem nicméně zvědavý i na druhou sérii a doufám, že té už budu moct s klidným svědomím dát lepší hodnocení. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na svém vrcholu dokázal nalákat a zaujmout spoustu lidí. Nějak ale rok 2018 stále šel a začalo nějak přibývat lidí, kteří s tím úplně nadšení nebyli. Je docela vtipné, že jsem tento kus opouštěl ještě v pozitivním ražení. A nakonec se k němu vrátil v naprostém antonymu. Ale je docela otázka, zda oprávněně? Seriál mě ze začátku v podstatě vůbec nezaujal, ale nějak jak přišel i dabing, tak i zájem, který kupodivu dodal seriálu určitou snesitelnost. Asi chápu, že se to moc lidem nezamlouvá v jistém ohledu, ale já jsem i dost věcí relativně pochopil. Nejsem génius v příběhu tohoto seriálu, ale viděl jsem i horší věci, které byli podány jako nějaký opus magnum a přitom to bylo jako na drogách. Tohle byl ještě ten kousek, který se kupodivu dal. Až podezřele dost. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ma sklamala. Pre fanúšikov sveta Stephena Kinga v nej bolo viacero žmurknutí (Shawshank, šerif Pangborn) a fórikov (hrali tu herci známi zo starších sfilmovaných kingoviek, ale paradoxne úplne iné postavy), výprava ponurého Castle Rocku v zovretí prastarých legiend a pochmúrnych jesenných lesov bola výborná a atmosféra počas prvých tajuplných dielov skvelá. Bohužiaľ, akonáhle sa s pribúdajúcimi dielmi mrazivé tajomstvo začalo postupne rozuzľovať, ukázalo sa, že v skutočnosti zas až tak veľmi mrazivé nebolo a ku koncu som už len nechápavo krútil hlavou nad bizarnými „časovými“ (a inými) zvratmi. Takže 2*. Do druhej série sa mi vôbec nechcelo ísť, ale nakoniec som sa nechal zlákať jednak tým, že relatívne nenadväzovala na prvú (až na pár momentov na konci, ale nič dôležité) a jednak tým, že sa príbehovo inšpirovala v Prekliatí Salemu a Misery. Vďakabohu sa druhá sezóna vydarila oveľa viac. Scenáre boli v dobrom priamočiarejšie a jednoduchšie, postáv bolo menej a boli sympatickejšie a akési ľudskejšie a to vrátane negatívnych, za čo môžeme ďakovať ako kvalitnému scenáristickému a režijnému vedeniu, tak pochopiteľne hercom v čele s Lizzy Caplan a Timom Robbinsom. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dávám 5* s velkým sebezapřením, protože ten konec... Na jednu stranu je filozofická myšlenka protkaná celou řádu zcela geniální a perfektně skrytá. Publikum je tady postaveno do funkce poroty. S jak velkými pochybami jste schopni žít? Na druhou stranu mám mírně pocit promrhaného času. Navíc je důležité vědět, že seriál bude antalogie. Vědět to dřív asi finále přijmu jinak. Nicméně poslední díl stranou, tak se jedná o vynikající a jeden z nejoriginálnějších počinů roku. Epizoda 7 zaměřená na Ruth je zcela devastující a po vypravěčské stránce postavená jako puzzle. Nesmírně jsem si užila mystérium celého Castle Rocku (srovnání s The Leftovers je přesné). Jakmile je odhaleno, kdo je vlastně tajemný The Kid, spadla mi čelist. Možná nejsilnější stránkou seriálu jsou ale postavy a herci. Henry, The Kid, Molly, Ruth, šerif... neskutečně mi všichni přirostli k srdci. Hercké výkony jsou kapitolou sama pro sebe. Bill Skarsgard je až neskutečný. To množství emocí, které dokáže v průběhu 10 dílů ve vás evokovat, je skoro nekonečné. Sissy Spacek poprvé v Kingovském hororu od dob Carrie je srdcem příběhu. Castle Rock mě bavil a fascinoval jako málo co letos, a tak i ten konec stojí za odpuštění. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Když dozorce přivádí novou ředitelku věznice (Ann Cusack) do kanceláře, říká, že sebevraždu spáchali již 4 její předchůdci. Dále ukazuje díru po kulce, která tam je po řediteli Nortonovi. Toto je odkaz na legendární film Vykoupení z věznice Shawshank (1994), kdy se na konci filmu zastřelí ředitel Samuel Norton (Bob Gunton). (gavosh)
  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama