Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Asi nepřekvapím prohlášením, že jsem od Castle Cork čekal mnohem víc. Ti co vydrželi až do konce, se mnou asi budou souhlasit, že finále mělo být mnohem silnější, než předložený rozplizlý závěr. Měl jsem to možná předpokládat, protože kvalita kulminovala někdy kolem šestého dílu a pak přišel postupný pád, který nedospěl až do regulérní bídy, jen díky malému počtu dílů. Do té doby jsem byl vrcholně spokojený. Herci byli slušní až skvělí, atmosféra hororově temná a režie doslova luxusní. Už je prý ohlášená druhá sezóna, za níž jsme asi zaplatili oním zmíněným rozpačitým koncem. Takže zbývá jen doufat, že scenáristé zjistí kde udělali chybu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„V TOMHLE MĚSTĚ NEZŮSTANE NIC MRTVÉ“… /// Ty pičo, solidně mě zmrazilo… hodně dobrej úvod, ve kterým se toho za čtvrt hoďky odehraje víc, než v kdejakým filmu. Zajímavej, lehce tajemnej příběh a jak už je u J.J. Abramse (v roli producenta) zvykem, v každým dalším díle je odhalováno nějaký děsivý tajemství, který ovšem známe jen my. Navíc se nejedná o babský drby, nýbrž skutky, který děsí. Lidi v Castle Rock nemaj ponětí, co se kolem nich děje a my můžeme jen tušit, kdo za všechno může. Často mě běhá mráz po těle, páč jde do tuhýho a oni to tak šikovně zdržujou, že jsem nervózní jako prase. Naprosto famózní směsice strachu a schizofrenie. Tajemno, mysteriózno, násilí, šílenství… ale napínavý je to hlavně proto, že normální lidi v noci chrápou, kdežto tady choděj na místa, který smrděj hřbitovem. „VĚŘÍŠ MI, ŽE ANO? … kurva… jsem zmatenej jak Goro v Tokiu! Nádherně rozehraný finále… který ovšem svojí nejasností bylo zklamáním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se seznámit s městem Stephena Kinga. 2.) Chcu poznat místo, ke kterýmu se Bůh obrátil zády. 3.) Thx za titule „BottleOfWater, Provaz, KevSpa, twister78 a need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme další Kingovku a musím říct, že náběh má skvělý ba přímo úžasný a já si řikám, že konečně další dobrá adaptace od jindy uplných sraček či průměrných zoufalých pokusů o filmového či seriálového Kinga. Ale ne, po dvou dílech to ztrácí pomalu, ale skutečně jistě, drive, tempo a cokoliv, coby mělo udržet mou pozornost a zájem. Posledních pár dílů už přináší vyloženě zmatek, nudu a šeď. Ovšem vypíchnul bych snad jen Billa Skarsgarda, potkat ho někde v noci, okamžitě bych se posral. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Od začiatku ma to bavilo, fascinovalo( pretože Bill Skarsgard bol proste úžasne démonický) postupom času, od epizódy po epizódu sme skládali puzzle príbehu, ktoré keď sa zdalo byť už zčasti zložené sa zasa s pridaním ďalšieho dielu rozpadlo do základu. Je pravda, že záver som si predstavoval epickejší a taký, ktorý ma rozloží, avšak King nikdy neprestane provokovať a prekvapovať. Castle Rock je proste to najlepšie, čo sme mohli poslednú dekádu na TV obrazovkách v rámci tohto podobnému subžánru vidieť. Žánru Trier a Lynch na druhú. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuhle seriálu poněkud rozporuplný vztah. Jako s Kingem-nějak mě jako velikán literatury nebere, ale baví mě jeho knížky? -většinou ano (Misery a Geraldovu hru žeru!). Vadí mi, že si tímhle serošem (jako koproducent) tak trochu staví pomníček?-ne. Ruší mě ani ne tak pomrkávání na jeho knihy a povídky, jako spíše úmyslná konstrukce nějak propojit ten jeho rozkošný temný svět?-ne. Nudil jsem se u tohodle -sem tam?-ano. Byl to občas mazec a napínaní pana Kagemushe?-ano. Otravovala mě tam (u Kinga samozřejmě už jaksi daná) linka maloměsta a rodinných dramat?-ano. Mám to komu doporučit?-ne. Bavilo mě to?-ano. Málem jsem se uňuňal při posledních vteřinách druhé řady? Ano!!! ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • V úvodu můžeme slyšet větu: „Byl to ten podzim, kdy našli venku u kolejí tělo toho chlapce.“ Jde o referenci na povídku „Tělo“ od Stephena Kinga. Ta se dočkala filmového zpracování pod názvem Stůj při mně (1986). (Rammos)
  • Příběh se odehrává na malé ploše pár čtverečních kilometrů v lesnatém kraji amerického státu Maine. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama