Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Psychologicky laděný hororový seriál kombinuje mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z těch nejoblíbenějších děl od Stephena Kinga. Proplétají se zde postavy a motivy z fiktivního města Castle Rock ve státě Maine. Ve druhé řadě to mezi oběma válčícími klany začne pořádně vřít poté, co se psychopatka Annie Wilkesová – Kingova ďábelská nemocniční sestra – v Castle Rock utrhne ze řetězu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (33)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Len slabý odvar oproti prvej dobrej serií. Tak hlavne nové postavy a príbeh bol dosť slabou stránkou. Viac sa mi páčila jednoznačne prvá séria. Tu boli aj časti ktoré sa miestami podobali na priemerného outsidera. Nuž asi sa ani tretej nedočkáme. Ale ako celok castle rock je určite vydarenejším seriálom Kingovej predlohy. 3* ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii přímočařejší, akčnější, s větším spádem. Jenže na úkor překvapení, tajemna i složitější zápletky. Pokud se série drží příběhu Annie a Joy, je to parádní psychotická jízda, a návrat do minulosti Annie (E05) je jedním z vrcholů série, bohužel předčasným. Démoni, historické souvislosti i plány temných sil však působí trapně a katapultují sérii do kategorie béčkových hororů. A když už máte chuť to vypnout, přichází povedený poslední díl, a tak je to jako na houpačce. Stejně jako Annie má i tato série dvojí tvář. Výběr herců byl ale tentokrát excelentní a kdyby se přidalo trochu scenáristické práce, mohlo to aspirovat na víc než ***. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mi perfektne sadla, čo neznamená, že na nej nevidím nejaké tie aj nemalé chyby na kráse. Ale je nakrútená oveľa živšie ako prvá, tvorcovia pochopili, že na nejaké artové meditácie nie sú fanúšikovia Kinga, ale ani dlhých seriálov, príliš zvedaví. Každopádne aj keď sa zdá, že ide o úplne nový príbeh, tak sa obe série pomerne elegantne pretnú a mne toto husto postmoderné miešanie univerz Stephena Kinga sadlo. Ale zase rozumiem tomu, že mnohým čitateľom, prípadne divákom, ale tam asi menej, mohlo zrútiť atmosféru desiatky rokov milovaných príbehov. Áno, línia Annie je zaujímavejšia, psychologicky prepracovaná, ale ono aj to fantazijné béčko ku Kingovi patrí a spôsob rozprávania 400 rokov starej legendy s prepojením na súčasnosť ma nesklamalo, bral som to ako súčasť hry. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neslané, nemastné. Castle Rock v sobě určitě zadržuje jistý potenciál, ale připadá mi, že tvůrci už se druhou sérií (a to bohužel ze dvou) z nějakého důvodu snaží držet zpátky. Na postavách mohla být odvedena lepší práce, protože King s nimi umí pracovat asi tak milionkrát líp. Tím neříkám, že jsou vyloženě hrozné, ale u klaďasů je těžké najít někoho sympatického a u záporáků pro změnu někoho, z koho by doopravdy šel strach. Navíc už se začínám obávat, že Castle Rock jako seriál dojede na onu slavnou Abramsovu "Mystery Box", tedy že tvůrci vymyslí tajemství, jen aby tam bylo, ale už nevymyslí jeho původ, rozuzlení, nic. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem Castle Rock zkusit a omylem jsem začal druhou sérií, ve které jsem narazil na povědomé jméno Annie Wilkes, kterou naprosto geniálně ztvárnila Lizzy Caplan. To je fakt oskarový výkon. Tak jsem zaguglil a zjistil jsem, že to je ta šílená baba z Misery (Annie, ne Lizzy). Celá tato řada je vlastně prequel k Misery! A nutno říct, že famózní a fungující sám o sobě i pro někoho, kdo Misery vůbec nezná. Po tomto si ji ale bude chtít dát. Jde o velmi komplexní ságu historie této postavy od dětství až po dospělost. Série dokázala v deseti dílech nejen neuvěřitelně plasticky vykreslit tuto postavu, ale rozehrát také paralelní děj okolo mysteriózního osudu města Castle Rock, který má minimálně stejnou váhu a komplexitu. Scénáristická lahůdka. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama