Reklama

Reklama

Putování Davida Vávry ve vlastních stopách

(TV film)

Obsahy(1)

Architekt, herec, průvodce „šumnými městy" a glosátor světa kolem nás slaví neokázale, ale originálně své životní jubileum. Mozaika míst a staveb z posledních architektonických počinů Davida Vávry je obohacena archivními materiály televizních aktivit téhož. Země, kterými v posledních letech originální architekt prochází, jsou hlubokou studnicí poznání. Návštěvy míst, která dostala Davidův otisk, jsou směsicí labyrintu světa v duchu Komenského chápání světa, v duchu cest za poznáním, okruhů směřujícím do cíle jeho středu... Labyrint není bludiště. Labyrintem se poznává, léčí, labyrint je ozdravná terapie. Architekt je chvilkový sluha. Polemika s věčností, toť podstata architekta. Největší otázka, největší přání... David Vávra by nám mohl říci, co by si ještě přál stihnout... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Prijemny hravy styl komentovani. Trochu mi sokovalo jak architekt a herec od slavneho pruvodcovani "sumnymi mesty" sesel, takze se dotkla smrt i me. Ale zase je moudřejší. Dost filmového času se mi zdálo takové bezobsazne povídání. ()

subic 

všechny recenze uživatele

David Vávra má zítra 60 let a rekapituluje, co za svůj život jako architekt, malíř a herec tvořil a tvoří. Je to vlastně takový jeho šumný přehled vlastní tvorby a třeba ten jeho most v Chebu mě mile překvapil. Akorát je to celé takové strohé, chybí tomu šumná jiskra a vtip. ()

Reklama

Reklama