Reklama

Reklama

Luc Besson - nepochopený

(TV film)
  • Francie Luc Besson : A Portrait

Obsahy(1)

Portrét kultovního filmového režiséra. Kdo dobře zná filmografii legendárního francouzského režiséra a scenáristy Luca Bessona, ví, že je pro něj důležité téma vody. Narodil se do potápěčské rodiny, a tak není divu, že snímkem, na němž mu v kariéře záleželo nejvíce, je milovaná i nenáviděná Magická hlubina. Film z roku 1988 natočil z hloubi srdce i duše, vložil do něj všechen talent a technické dovednosti. Vizionářsky pojatý příběh však kritici nepřijali. Našel si ovšem cestu k mladému publiku, pro nějž se stal Besson hrdinou. Na svém kontě má tento světoznámý francouzský tvůrce takové tituly jako Brutální Nikita, Podzemka, Leon, Pátý element. Velké zklamání mu přinesl propad dalšího filmu, kterému bezmezně věřil (a který částečně vznikl v Čechách) – Johanky z Arku. Dnes se věnuje převážně producentské a scenáristické práci a jeho největší láskou a pýchou je obří filmové studio na výrobu akčních filmů Europa Corp., které vybudoval poblíž Paříže. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

mira007 

všechny recenze uživatele

Mírně nepřehledný dokument o komerčně nejúspěšnějším francouzském režisérovi hitů Nikita, Leon. Pátý element atd. Nejvíc mne překvapilo, že jako režisér mi byl známý, ale tady je i ukázaný jako podnikatel, který od roku 2010 buduje největší filmová studia ve Francii, která dokáží konkurovat těm americkým. A to nemluvím o jeho panství... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Náhodou pustil Čt Art a akorát běželo tohle.No viděl jsem o mnoho lepších dokumentů.Tady je snad nejzajímavější Bessonovo filmové studio,jinak to občas skáče jak blechy od někud nikam,kde jeho filmy jsou některé jen nazvány,ale naprosto nic o nich zajímavého a jako o člověku se člověk dozví jen od Jean Rena jaký je to leda despota,což víceméně od všech co zde vystupují. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokument o Bessonovi vhodný asi fakt len pre jeho hardcore fanúšikov ako som aj ja. V žiadnom ohľade nejde do hĺbky a vlastne sa tu absolútne nič nové nedozvieme. Tých pár zaujímavejších viet o ňom povie jedine Jean Reno. Hlavná línia dokumentu je to, že sa Lucovi podarí osamostatniť od všetkých a založiť vlastné štúdio EuropaCorp, ktorému sa nejaký čas darilo, ale keby bol dokument aktuálny, tak by to už na taký happyend ako v roku 2014 nevyzeralo. Celkovo priemerný neobjavný skoro až promo dokument, ale mne k šťastiu stačili detaily typu, že som videl, kde natočili úvodný záber z Leona atď. 5/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sebeoslavné selfpromo chlápka, který je malý, tlustý, bohatý, a přitom se stále snaží hrát mladého, hbitého, nezávislého a chudého. Pár zajímavostí se sem tam o natáčení některých filmů dozvíme, ale jinak je to celé nuda - Luc poskakuje, Luc dělá dveřníka Tommy Lee Jonesovi, Luc nás provází svými úchvatnými ateliéry, Luca se zastává přední filmový kritik, Luc je skvělý filmař, nu, nudí to hodně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavostí se o zákulisí několika projektů dozvíme, ale jinak je to podivně pojaté a takové uskákané. Luca Bessona mnozí zbožňují pro několik jeho (formálně) originálních kousků, jiní nenávidí, že jeho evropská továrna produkuje kdeco. Hrdě se hlásí ke svým bezmyšlenkovitým, ovšem zručně natočeným béčkům, která jsou dobře uplatnitelná na obou stranách Atlantiku. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama