Reklama

Reklama

Rio Conchos

TV spot

Obsahy(1)

Snímek Rio Conchos (1964) byl natočen podle románu plodného autora westernové literatury Claira Huffakera, podle jehož předloh či scénářů vznikly mj. westerny Zářivá hvězda s Elvisem Presleym, 100 pušek s Burtem Reynoldsem a Poslední bojovník s Anthonym Quinnem. Rio Conchos se odehrává těsně po skončení občanské války, kdy se příslušníci americké kavalerie snaží vypátrat původce krádeže velké zásilky opakovacích pušek. Stopy vedou do Mexika, k fanatickému jižanskému plukovníkovi, který hodlá ve válce proti Severu pokračovat dávno po jejím skončení… Vedle osvědčených veteránů žánru Richarda Boonea (James Lassiter), Stuarta Whitmana (kapitán Haven), Tonyho Franciosy (Mexičan Rodriguez) a Edmonda O’Briena (plukovník Pardee) ve filmu debutovala úlohou seržanta Franklyna hvězda amerického fotbalu Jim Brown, který překvapil přirozeným hereckým projevem, jenž mu v kombinaci s obdivuhodnými fyzickými přednostmi zajistil poměrně úspěšnou hollywoodskou kariéru. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (34)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slabší western s putujúcou skupinou rôznorodých indivíduí, jednou indiánkou a chvíľami aj s bábätkom. To tam dali ako symboliku pre apačobijca, ktorý prišiel o dieťa a tiež na vytiahnutie zopár sĺz od divákov. Na záver príde hlavná prestrelka s výbuchmi, ktorá ale nie je ničím originálna. Film som videl len preto, že tu v programe bola chybná linka na film s rovnakým sk názvom Nezmieriteľní, ktorý som očakával. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Klasická pištoľovačka. Gringos, Hispánci a Indiáni. A zvíťazil v dejinách len jeden a nich a dnes začína kľačať, ale nie pred Mexikom či Indiánmi, ale pred štvrtým deportovaným z Afriky. Proste americké dejiny. V porovnaní s inými westernami trochu nuda, potvrdzujem, čo hovorí Trevor. Také Vtedy na západe sa na toto pozerá z výšky. Priam z vesmírneho satelitu. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrný western z doby po občanské válce, ve kterém jde o to, jak zabránit Apačům, aby se dostali k ukradené zásilce 2000 nových opakovacích pušek, které by mohly zdecimovat mnohé vojáky vítězné Unie. V dost nelogicky znásilňovaném scénáři plném omletých motivů a klišé sledujeme pátrací výpravu dvou vojáků a dvou podmínečně propuštěných vězňů s vozem plným střelného prachu za puškami a jejich novými majiteli v čele s bývalým plukovníkem Konfederace. Vlastní film je vcelku napínavý a má i docela slušnou atmosféru, ale ke konci sklouzne dost hluboko s úrovní, aby mohlo dojít k holywoodskému happy-endu. Trailer (viz): http://www.youtube.com/watch?v=q5UlVVT6tBQ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobře napsaný a natočený western, kde se pořád něco děje a kde je vývoj příběhu velmi razantní. Ten sleduje bývalého konfederačního důstojníka majora Lassitera plného nenávisti k Apačům neboť mu povraždili rodinu. A není to jen tak ledabylý příběh o touze pomsty. Režisér Gordon Douglas vytvořil westernový snímek jak z Rodokapsu a díky dobré kameře Josepha MacDonalda i vkusnou vizuální podívanou. Děj sice může být pro někoho rutinní, ale když je předností nebezpečí, nedůvěra a nepřátelství, tedy to co western dělá westernem, nemůže být o vkusném příběhu pochyb. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dobře padnoucí westernová hudba, poutavý příběh, zajímavé postavy -méně známé obsazení, o něco málo slabší zpracování/// Tak tenhle western mě chytl. Opět se příběh odehrává v souvislostech s válkou severu proti jihu a kde náš hlavní hrdina je jižan (dosti netypický hrdina se svými zájmy) . Indiáni mu umučili a zabili rodinu a on se teď mstí za pomocí opakovačky (kterou možná o něco později používal Old Shaterhand). To si všimou seveřani a chtě nechtě ho přimějí ke spolupráci. Následně se na cestu vydává pochybná skupinka ve které si každý musí hlídat svoje záda. Postavy jsou zajímavé a mohou si vás získat. Rád se tedy přikloním ke 4*./// Celkem 71%/// ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhal v americkém státě Utah a v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama