Reklama

Reklama

Rio Conchos

TV spot

Obsahy(1)

Snímek Rio Conchos (1964) byl natočen podle románu plodného autora westernové literatury Claira Huffakera, podle jehož předloh či scénářů vznikly mj. westerny Zářivá hvězda s Elvisem Presleym, 100 pušek s Burtem Reynoldsem a Poslední bojovník s Anthonym Quinnem. Rio Conchos se odehrává těsně po skončení občanské války, kdy se příslušníci americké kavalerie snaží vypátrat původce krádeže velké zásilky opakovacích pušek. Stopy vedou do Mexika, k fanatickému jižanskému plukovníkovi, který hodlá ve válce proti Severu pokračovat dávno po jejím skončení… Vedle osvědčených veteránů žánru Richarda Boonea (James Lassiter), Stuarta Whitmana (kapitán Haven), Tonyho Franciosy (Mexičan Rodriguez) a Edmonda O’Briena (plukovník Pardee) ve filmu debutovala úlohou seržanta Franklyna hvězda amerického fotbalu Jim Brown, který překvapil přirozeným hereckým projevem, jenž mu v kombinaci s obdivuhodnými fyzickými přednostmi zajistil poměrně úspěšnou hollywoodskou kariéru. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

RHK 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrný western z doby po občanské válce, ve kterém jde o to, jak zabránit Apačům, aby se dostali k ukradené zásilce 2000 nových opakovacích pušek, které by mohly zdecimovat mnohé vojáky vítězné Unie. V dost nelogicky znásilňovaném scénáři plném omletých motivů a klišé sledujeme pátrací výpravu dvou vojáků a dvou podmínečně propuštěných vězňů s vozem plným střelného prachu za puškami a jejich novými majiteli v čele s bývalým plukovníkem Konfederace. Vlastní film je vcelku napínavý a má i docela slušnou atmosféru, ale ke konci sklouzne dost hluboko s úrovní, aby mohlo dojít k holywoodskému happy-endu. Trailer (viz): http://www.youtube.com/watch?v=q5UlVVT6tBQ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tomuto westernu, ktorý má dobrý príbeh aj peknú hudbu chýba hlavne sympatický hlavný hrdina. Aj keď všetko funguje tak ako má, predsa len taký modrooký James Stewart v hlavnej úlohe by určite tento film vytiahol z priemeru. Film 60%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jim Brown pomáhá bílým osadníkům při souboji s mocným indiánským náčelníkem, který terorizuje celé horské údolí.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dobře padnoucí westernová hudba, poutavý příběh, zajímavé postavy -méně známé obsazení, o něco málo slabší zpracování/// Tak tenhle western mě chytl. Opět se příběh odehrává v souvislostech s válkou severu proti jihu a kde náš hlavní hrdina je jižan (dosti netypický hrdina se svými zájmy) . Indiáni mu umučili a zabili rodinu a on se teď mstí za pomocí opakovačky (kterou možná o něco později používal Old Shaterhand). To si všimou seveřani a chtě nechtě ho přimějí ke spolupráci. Následně se na cestu vydává pochybná skupinka ve které si každý musí hlídat svoje záda. Postavy jsou zajímavé a mohou si vás získat. Rád se tedy přikloním ke 4*./// Celkem 71%/// ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Klasická pištoľovačka. Gringos, Hispánci a Indiáni. A zvíťazil v dejinách len jeden a nich a dnes začína kľačať, ale nie pred Mexikom či Indiánmi, ale pred štvrtým deportovaným z Afriky. Proste americké dejiny. V porovnaní s inými westernami trochu nuda, potvrdzujem, čo hovorí Trevor. Také Vtedy na západe sa na toto pozerá z výšky. Priam z vesmírneho satelitu. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Priemerík, dobré dobové zázemie, celkom v poho hudba, musím pochváliť aj kvalitný slovenský dabing, ale na dlhé trate značne nezapamätateľné. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Priemerný western, ktorý sklame aj skalných fanúšikov tohto žánru. Bohužiaľ, s legendárnym Unforgiven (1992) má spoločný iba názov používaný v našich končinách. Nudné patránie po ukradnutých zbraniach, nudné spracovanie vzťahov medzi jednotlivými postavami dokonané nudným koncom. Bolo natočených tak veľa výborných westernov ( okrem spomínaného Unforgiven napríklad Vtedy na Západe, Krajina strelcov, Tombstone, Wyatt Earp, Vlak do Yumy atď.) že si určite vyberiete lepší ako je tento bez akejkoľvek námahy. Veľké sklamanie. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Upozornění pro někoho zodpovědného: oficiální text distributora o Jimovi, který si musí vybojovat jakási práva, je naprostý nesmysl. Jde o akční western, v němž kapitán armády (S.Whitman) uzavře spojenectví se zatvrzelým apačobijcem (R.Boone) a Mexičanem odsouzeným k smrti, aby vypátrali ukradenou zásilku opakovacích pušek. Dobře napsané postavy a zajímavé dějové zvraty. Někteří "komentátoři" tady však plácají tak, že je zjevné, že film (uvedený 2.8. na Primě) neviděli. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny western 60. rokov o Apacoch a istej zasielke zbrani. Herci hraju vyslovene priemerne, dejova linia akasi aj je, ale nudi, divaka dostatocne nestrhne. Prestrelky obcas az samoucelne, dialogy slabe a trebalo by ich prepracovat. Udaje o trzbach nemam, takze neviem, ci film prepadol/bol uspesny, ale takychto westernov sa v 60. rokoch tocili tony, takze je pravom zabudnuty. 36 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slabší western s putujúcou skupinou rôznorodých indivíduí, jednou indiánkou a chvíľami aj s bábätkom. To tam dali ako symboliku pre apačobijca, ktorý prišiel o dieťa a tiež na vytiahnutie zopár sĺz od divákov. Na záver príde hlavná prestrelka s výbuchmi, ktorá ale nie je ničím originálna. Film som videl len preto, že tu v programe bola chybná linka na film s rovnakým sk názvom Nezmieriteľní, ktorý som očakával. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Dobrý no málo známy a vcelku zábavný western, doslova s prvkami jemného čierneho humoru, irónie či sarkazmu. Nemám výhradu (ako niektorí) dokonca ani k výberu obsadenia hlavných postáv. Jeden z mála westernov, ktorého jednou z hlavných postáv je južan, bývalý vojak Konfederácie. Z ďalších "južanských" westernov môžem odporučiť napr. Alvarez Kelly (1966)-páčil sa mi viac. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Podle hodnocení, nulového obsazení a neznámého režiséra jsem čekal průser a z Rio Conchos se vyklubal skvělý western. Špinavý, krvavý, akční, zaprášený. Skupina ztroskotanců se vydává do Mexika s vozem plným střelného prachu najít 2 tisíce opakovaček, které mají být prodány Apačům a sloužit k masakru osadníků. Mezi nimi mexičan, černoch, kapitán se zničenou kariérou a bývalý konfederační major, kterému Apači zabili rodinu a který zná jen nenávist. Super přestřelky, indiánské mučení, perfektní finále i postavy. Co mě mrzelo je, že Apači jsou tu opět jen divoká nenávistná zvířata a konec kdy SPOILER prakticky všichni hlavní hrdinové zařvou. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

skvelá klasika so skvelými hercami točená v typickej westernovej kulise.... len škoda, že verzia na tV Prima bola opäť vysielaná v zostrihanej verzii 4:3, takže 75 % z plochy plátna volo vystrihnutých.... dokedy budú TV takto zhovˇädovať filmy ???? ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Sympatický western, připadal mi jako od "Itala" a s radostí jsem sledoval konfrontací 4 odlišných mužů, která nutně musela vyústit ve velkolepé finále, které nestálo za nic. Možná by tomu pomohla přítomnost nějaké té hvězdy, ale i tak je to zábava a místy i napínavější. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Pro některé průměrný western, dokonce ho někteří nazývají béčkový. No každý má právo vyjádřit svůj názor a můj tedy je takový, že Rio Conchos je povedený méně známý western s celkem zajímavým obsazením, Richard Boone, ač jsem ho neznal a viděl jsem ho snad hrát, kromě tohoto snímku, ve filmu Alamo, tak hraje bývalého vojáka konfederace Lassitera velice přesvědčivě. K němu byli ještě obsazení méně známí Stuart Whitman jako kapitán Haven a Anthony Franciosa do role Rodrigueze. Navíc ve své vůbec v první filmové roli Franklina se představí Jim Brown , který sice je nemluvka, ale hraje velice přesvědčivě. A do toho je zde ještě, dovolím si tvrdit velice překrásná Wende Wagnerová jako Apačka, která je na začátku proti všem zmíněným a nakonec jim pomůže. Film má skvělý příběh a divák se u něj nebude nudit. 75% ()

Reklama

Reklama