Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Upřímné a nevinné milostné vzplanutí hornického učně se střetne s necitlivým neporozuměním dospělých... Debut režiséra Kachlíka se setkal při svém uvedení s rozpačitým nezájmem - ani uplynulá léta na tom nic nezměnila. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

GIK 

všechny recenze uživatele

Krásná romance, napínavá. Ještě, že jsem nečetl žádné recenze! Někteří zdejší recenzenti naznačují, jak to dopadne!! A to by pak byl poloviční zážitek!!! „Kdo si neumí vážit toho, že je v úderce, ten tam nemá co dělat. A dokud tohle nepochopíte, nebudu s váma jednat jako se svazákama.“ – pomóc, co to je???  Zednářská symbolika: 39:52 – symbolika jednoho oka; píseň o „hvězdném prachu“ ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Převést děj tohoto filmu do dnešní doby - asi by se jednalo o naprostou katastrofu, avšak z této doby na mě tento film působí příjemně a naprosto upřímně - popisuje tehdejší, tak trochu černobílé nahlížení na určité situace v životě a jejich řešení. A to se mi na tomto filmu právě líbilo - je to film o mladých, resp. teenagerech, je tak jiný, ale přitom tak stejný. Můžu vám naprosto upřímně říct, že jsem rád za tuto dobu, aspoň co se týče daného tématu filmu. Ale přesto skončí jak má a vy nemáte výhrady říct: "To byl dobrý film" ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, byla ještě naivní doba, anebo se soudruzi tak moc snažili, aby byla? V prvním případě je to na tři, ve druhém na odřenou jednu. Každopádně tenhle film bude zábavnější, když ho nebudete sledovat úplně střízliví. To se pak skromnému mládenci z kladenského učiliště, který po škole mezi směnou na dolu a intrem běhá v pohádkově nezničeném lese, a je pro něj ctí pod zemí pracovat "na předku", čili u ražby, i zasmějete. Kromě Langmilera jsem tam žádného dalšího herce neviděl. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Příběh mladé lásky hornického učně Pavla Čejky a venkovské dívky Šárky, která málem doplatí na socialistickou pseudomorálku a vesnické drbny. Když už se nad mladými stahují mračna a vše vypadá beznadějně, dočkáme se přeci jen šťastného konce. Příjemný milostný snímek je prvotinou režiséra Antonína Kachlíka. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem se dozvěděl jaká je čest rubat ve předu a vůbec být horníkem. To bych mu vcelku omluvil, ale pochybuji, že se generace mých rodičů zamilovávala takhle pitomým způsobem a že sledovat to, je taková nuda. Chvílemi mě ti přiblblí učni připadali jak desetiletí kluci, psal to asi nějakej vůl. 2* za tu závěrečnou romantiku. ()

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kladne. (dyfur)

Reklama

Reklama