Reklama

Reklama

Recenze (18)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hawku, umírám...." Pakliže znáte vnější okolnosti, tak tato scéna na vás bude mít pochopitelně mnohem větší emoční dosah, zvláště, když "Maragaret Lantermanová... zemřela" A v tomto případě se nejedná o seriálovou scénu, ale i o skutečnost. Opět výborné propojení vizuálu s hudbou, po emoční stránce zdrcující... Abychom se jen neutápěli v depresích, tak Dougie zřejmě konečně objevil způsob, jak si vpálit do mozku nějaké ty elektronky navíc, takže Coopere, konečně připraven???? Pro příznivce původních dílů tu máme dořešení další vztahové linky, stará láska prostě nerezaví, a máme tu velký happy ending jedné love story. Návodem pro ostatní tvůrce může být to, jak se vypořádat s tím, když původní herec (Bowie) zemře, a je třeba ho nahradit... Prostě z jeho role udělejte čajovou konvici... Prostě Lynch, co víc chcete, není to třeba chápat. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem, nevěřil jsem tomu, že by to moje nádherná Norma udělala, a také jsem se nespletl - tím se nám naplnil vztah mezi ní a Edem, jako se naplnily, respektive uzavřely, některé další dějové linky - dáma s polenem (a dočetl jsem se až z komentářů tady, jak to je, ostatně ani jiným hercům už toho moc nezbývalo, viz např. právě Peggy Lipton, představitelka Normy), či zdrogovaný Stevens. Jestli se naplnil i úděl zelené rukavice, těžko říct, stejně jako zůstává otazníkem, kam se nyní posunul Cooper. Trochu pomalejší díl, takový klid před bouří... A nejkrásnější větu řekla Nadine: opravdová láska je o tom, udělat šťastným toho druhého. Takový Stevens lásku bere trochu jinak... ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda je až na úvodné scény v bistre ladená temne, smutne a ukazuje situácie, ktoré prehlbujú problémy a dej ešte viac zamotávajú. Hŕstka podivností, ktorá tentokrát nevytvorila mocný kultový dojem, žiadna situácia totiž neeskalovala spôsobom, ako keď šiel v minulej epizóde Cooper za Rayom. Ale stále sa na to dobre pozerá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klobouk dolů před Catherine E. Coulson (Log Lady) - ta pro Twin Peaks obětovala fakt mnoho. A hlavně když si uvědomíte, že zde hraje i přes to, že musela vědět, že jí už moc času nezbývá, i tak svoji roli dohrála do konce, byť v sedě. Ale i přesto, klobouk dolů, málokdo by měl tu sílu a chuť hrát svoji postavu v nové řadě seriálu, když ví, že umírá. A ona zemřela 4 dny potom, co se natočily záběry s ní... Taky je tu dost dojemná scéna. R.I.P. Log Lady :-( Každopádně k epizodě - opět skvělá, opět s hutnou mysteriózní atmosférou, opět se to nějak posunulo, i když ne tolik jako minule, ale i tak, tuhle epizodu jsem si zase užil a znovu dávám plný počet, jelikož si ho to prostě zaslouží. 5* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrák od kosti Ed dal konečně na plno propuknout svým citům k nyní již nehezké staré ojetině. Moc jsem nečekal podobně pozvolnou atmosféru, když máme poslední krůček do finále. Každopádně, bylo mi nesmírně sympatické sledovat, jakou úctu David Lynch chová ke své staré gardě a evidentně i stará garda k němu. Jinak bychom asi neviděli velkou srdcařku Catherine E. Coulson, která hrála až do posledních sil svého života a větu "Myslím, že umírám." ji nelze nevěřit. Twin Peaks se těší tak nádherné snové a mysteriózní atmosféře rozhodně i proto, že všichni účastníci působí jako jedna velká rodina a moc si tuhle podivnou show užívají, což se skvěle daří přenášet na nás mlsné diváky. Přes pozvolnější tempo došlo na rozvinutí linky se zlým Cooperem (alias Bobem) i na objevení postavy pana rukavice, u kterého lze předpokládat, že sehraje v seriálu jistě dosti podstatnou úlohu, neboť ho na jeho Twin Peaks misi vyslal nejpovolanější z nejpovolanějších. [80 %] ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama