Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý mariňák (David Bradley) zjišťuje, že jeho starý kamarád z armády je velitelem soukromé jednotky žoldáků. Odmítá nabídku připojit se ke starým přátelům a navíc se ukáže, že přítel ho kdysi zradil. Přichází čas na vyřizování účtů... (MI-380)

Recenze (12)

choze 

všechny recenze uživatele

Tajně jsem doufal, že to bude stejně dobré jako CYBORG COP, kterého Firstenberg a Bradley vyprodukovali v témže roce, ale bohužel. Za prvé se to narozdíl od CC bere smrtelně vážně, což mi u béček principielně nevadí, naopak, tedy pokud se jim i tak daří skýtat nějakou zábavu, což ale není případ BOJOVNÍKů. Takže zatímco v CC byl Bradley za frajera, co vtipně fuckuje padouchy a poštuchuje se se sexy buchtou, tady je za traumatizovaného texaského burana v idiotském kovbojském klobouku, který zná jen dva výrazy - ultradrsný a "každou chvíli se rozbrečím" a přitom se tu pokouší s jakousi mdlou blondýnou o mdlou romantiku. A mít v akčním filmu problém s akčním hrdinou je jako mít v matematice problém s násobilkou. Příběh je klasika o kamarádech z války, z nichž jeden přijíždí za druhým do nějaké exotické díry a ukazuje se, že ten druhý mezitím přestoupil na temnou stranu Síly. V pohodě, pokud bude nakopáno dost prdelí, což vcelku je, i když na první akční scénu si nepříjemně dlouho počkáme. Proč to ale musí být tak odporně rutinní bez jediné zapamatovatelné scény, akce či hlášky? A Frank Zagarino jako hlavní záporák? Zbytečný film bez nápadu, na jaké jsem alergický. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sam Firstenberg pár let předkládal ročníkům 1980 a mladším solidní béčkovou rozkoš, herci nabízeli prkenný výraz, režisér přinesl pár zmatených nebo úplně naivních momentů, scénárista si šel pro jistotu zaplavat, ale prostě to tak nějak fungovalo. Tenhle kousek se bere zbytečně moc vážně, každopádně Bradley se otáčet uměl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No Firstenberg uz zvladl akcnejsi kousky tady se fakt pulhodiny keca nez se zacne neco dit zaplatpambu film zachrani nastup meho milacka Zagarina na scenu kterej Bradleyho naprosto vymaze s filmu mozna neni tak narachlej ale vypada tisickrat lip a jeho postava je mnohem presvedcivejsi tim ze je prirozeny proste dobre vypada a nemusi nic hrat Bradley se o to snazi ale vyzniva to dost chabe misto fightu coz je asi to jediny co umi si tu hraje na hroznyho burana z Texasu nosi kovbojskej klobouk hraje na kytaru a zpiva a pripravuje vajicka na vezensky zpusob to hodnoceni je vylozene jenom za Franka on ten film celkove za moc nestal ale ten Frank se mi zase moc libil ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Otázka, je Bradley nějaký kvalitní herec? Což o to,výkop nemá nejhorší a mít během filmu skoro jede a ten samej výraz nasranosti měnící se občas v tvrďáka není špatný. Není to až tak akční jako jiné filmy Firstenberga a Bradleyova. Akce je méně než u Sama a Davida ARÉNA SAMURAJŮ. K první opravdu akční scéně dojde tak po půl hodině,myslím,že to je asi první film u,kterého si pamatuju,že hlavní hrdnina během celé automobilové hončky byl na střeše auta,které se řítilo po ulici. Zápletka je jednoduchá tak o co jde a nebo jak to skončí vás napadne během filmu. Je to béčko tak je jasné,že nějakou dobrou mlátičkou ke konci tu najdeme. Konec je podobný KOMANDU akorát s tím rozdílem,že více než o 80% méně střílení a akce. Bojovné scény jsou pod úrovní,ale zase jsem si u filmu oddychl a zabavil. Moje konečné hodnocení je u 3 hvězdiček. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

David Bradley naprostej příklad béčkovýho hrdiny. Převrátí se s autem a naprosto v pohodě a klobouk mu taky zůstane na hlavě, přepere každýho a je nezranitelný. Zagarino zase zaporýno jak jinak. Něco bylo dobrý. Třeba ty utlumený prestřelky a závěrečnej mastnej fight taky docela fajn. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tohle byla slabota. Podprůměrné béčko s mnohdy chabou bojovou choreografií, debilním scénářem a ještě horšími dialogy. Vždycky jsem „obdivoval“ v béčkových filmech borce – kterým někdo zlámal kosti / ruky – prostřelil koleno…a oni na druhý den, nebo za pár minut běhali jak olympijští sprinteři, či se jim zranění záhadně zahojilo – to jen já když si skopnu palec, tak skuhrám ještě týden…Asi nejvíc mě na celém filmu iritovala ta uječená a nadržená bloncka – byla sice pěkná, ale jinak úplná kráva…David Bradley i Frank Zagarino nějak závratně nezazářili a tudíž se přikláním ke slabšímu průměru. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suboj dvoch ceckovych megaborcov dopadol presne tak ako sa dalo cakat. Otrasne. Aj ked akcne sceny mi pripadali o tenulinky chlp lepsie ako je u Firstenberga zvykom. Na druhej strane ich bolo zase menej ako v jeho ostatnych filmoch, takze vo vysledku je to rovnako nudne ako jeho cela filmografia. 2/10. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Elitní ex-námořník West Healy je zatažen do životu nebezpečného konfliktu se soukromou armádou placených žoldnéřů, které vede Keith Stone. Poté, co se Healy odmítne připojit ke Stoneově osobní legii, střetnou se dva bývalí přátele v souboji, ze kterého může vyjít pouze jeden z nich jako vítěz. Klasické béčko 80 let. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Ne tolik akce jako u jiných Bradleyho filmů, ale závěrečná akce a bitka byla fajn. Celkově filmu trvalo skoro půl hoďky než se rozjel a z dialogů vyšla akce. Ale příběh nebyl zas tak blbej a dalo se na to dívat jelikož záporák mne fakt bavil. Celkově je to celkem ale průměrný akčňák který ničím nevyčnívá, ale dá se na něj v klidu podívat. ()

Reklama

Reklama