Reklama

Reklama

Ninjova nadvláda

  • USA Ninja III: The Domination (více)
Trailer

Obsahy(1)

K jeskyni ukryté v horách přijíždí v noci auto, z něhož vystupuje muž. Vstoupí do jeskyně, kde pod velkým balvanem odpočívá starodávný japonský meč a tradiční oděv ninjů. Muž si ho oblékne a odchází. Na golfovém hřišti právě hraje mladý bohatý muž se svou přítelkyní a skupinou bodyguardů. Nedaleko v hustém křoví se skrývá ninja. Právě když muž poodejde, aby vyhledal špatně odpálený míček, ninja zaútočí. Postupně se mu podaří zabít nejen mladíka, ale i mnoho z těch, kteří ho doprovázejí. To už ale přijíždí policie a začne ninju honit. Tomu se nejprve daří unikat, nakonec ho ale přesila policistů obklíčí a několik z nich do něho téměř současně vypálí množství ran. Ninja klesá k zemi a mizí ve sloupu ohně a kouře. Zmatení policisté na zemi najdou jen jeho šaty (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jestliže jiné nindžovské bijáky od Cannon Films působí jako báchorky sepsané desetiletými kluky, ale omezované k tuctovosti mantinely tradičních schémat akčního filmu, pak "Ninjova nadvláda" tentýž koncept dovádí k horečnatému vrcholu díky spojení s dalšími dobovými vlivy, konkrétně aerobikovými filmy a vymýtačskými horory. Výsledkem je skvostný camp, kde doslova každá scéna skýtá velkolepou, byť ne zcela zamýšlenou zábavu. Ta z velké části vychází z absurdních důsledků spojení prvků amerických nindžáren s věcmi okoukanými z "Flashdance" a "Vymýtače ďábla". Tak se můžeme rozplývat nejen nad samotným konceptem, kde holčinu praktikující dance aerobik posedne duch nadlidského nindži, ale i nad jednotlivými nesoudnými sekvencemi jako je pokus hrdinky vzdorovat zlému duchovi tancem. Úchvatnou nadstavbu pak představuje domýšlení důvodů konkrétního "tvůrčího" řešení scén s nulovým rozpočtem či evidentní stopy nulového vkusu a citu pro míru na straně producentů. Proto třeba hrdinka, ač evidentně inspirovaná "Flashdancem", nepracuje ve slévárně, ale opravuje telefonní vedení, neboť to se dá natočit zadara v poušti. Nicméně i „přímý obsah“ scén stojí za to - počínaje úvodní bláznivou pasáží, kde nadlidskými schopnostmi nadaný nindža zlikviduje půlku policejního sboru i vrtulník, zatímco se mu protivníci spawnují jak ve videohře, aby ani jedno napřáhnutí nepřišlo vniveč. Nebo směšná sekvence vymýtání zlého ducha, která svým unikátním sjednocením výpravy za pár šupů, nulového rozpočtu na efekty, pseudo asijskou mystikou a herecky omezenými projevy protagonistky vyvolává křeče bránice. A to nemluvě o všemožných drobných detailech jako je třeba přírodní angorák hlavního borečka. I v kolekci absurdně nesoudných fláků Cannon Films je toto naprostým trashovým drahokamem. Ostatně kde jinde uslyšíte ultimativní lékařskou diagnózu „není s vámi nic v nepořádku; tedy kromě nadměrné citlivosti vašich smyslů a vašeho zájmu o japonskou kulturu“? ()

movie 

všechny recenze uživatele

NINJA 3 začíná scénou, ve které berserkující ninja povraždí sto policajtů a celou posádku golfového hřiště, aby byl po trýznivé přestřelce "zlikvidován" a následně jeho zlý duch vstoupí do těla techničky telefoních sítí Lucindy Dickey. A v tenhle moment producentská špička Golan / Globus luxusně zatne tři mouchy jednou ranou a to tak, že v jednom počinu namíchá krásný trashový koktej jak ze svých trademarkových ninja filmů, tak i z EXORCIST a FLASHDANCE (místo tance se tu ale jede aerobik). V momentě kdy už diváka začnou nudit špatně provedené bojové scény nezkušené ninja ženy, příjde na scénu Šó Kosugi a pořádně to rozpáře. Scéna, kdy se nezničitelný ninja zavrtá do země patří mezi top! Proč tenhle film svého času viděl v amerických kinech 7 000 000 dollarů je mi záhadou, ale dobře tomu tak! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná úvodní scéna, která by sice dnes byla ohodnocena výbuchem smíchu, avšak když jsem tohle v nějakých dvanácti třinácti letech viděl, absolutně jsem zíral na tu ninjovu nepřemožitelnost. A toto je přesně moment, který dodává ninjům tu jejich magickou auru, jako je lstivost, fyzická zdatnost, maskovací dovednosti, atd. Takže paráda. Kosugi mohl být více využit, scénář je v rámci série standartní, závěrečný souboj, kdy se ninja otáčením kolem osy zavrtá do země, už působí fakt vtipně:) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Firstenbergův mega úlet, který se blíží svou absurdností spíš k Smrtelný kořisti, než ke kultovní sérii s Míšou Dudikoffem. Hned úvodní akce vám ukáže, zač je toho karate loket. Ninja během deseti minut pozabíjí asi stovku policajtů na motorkách, v autech a v helikoptéře, aby se následně v mžiku zavrtal do země a pronásledovatelům unikl. Proč? Asi aby Rambo záviděl. Následující dění pak kombinuje Americkýho ninju s "possession" horrorem, aby se duch zlýho bojovníka pomstil všem vrahům skrz tělo hlavní hrdinky. A jelikož mrtvol přibývá a policajti jsou totálně vypatlaný, musí přijít na scénu pan Kosugi a shodit našeho padoucha ze třímetrový skály. Kámo, to nevymyslíš! Takže docela sranda, ale bohužel jen místy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Maximální ninjovský bizár, který baví svou nejapností a over the top přístupem k úplně všemu. Cannon at its best. ()

choze 

všechny recenze uživatele

NINJOVA POMSTA potkává FLASHDANCE a EXORCISTU a výsledek je přesně tak absurdní, jak to zní. Trojka má bez debaty nejlepší úvodní akční scénu ze všech tří dílů, kdy zlý zelený ninja nejdřív rozpoutá masakr na golfovém hřišti a v následné honičce s policií zabije hromadu policistů a zničí policejní helikoptéru než ho konečně rozstřílejí na sračky. Zároveň má zajímavou vychytávku, kterou ale představí až na konci filmu - vystřeluje jakési blesky, které dělají z ostatních lidí poslušné loutky. Vzdor celé té absurditě a legračnímu zpracování mě to ale už dost nudilo. Jinak Lucinda Dickey v titulní roli je sympatická holka a do té dominy na obalu má hodně daleko a Sho Kosugi tu taky mohl dostat víc místa. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná záver nindžovskej trilógie od Cannonu, tentokrát s fantasy námetom a s tanečnými kreáciami, keďže ústredná herečka bola tanečníčka. Opäť je tu množstvo akcie, nindžovských kúskov, masiek, krvi a k tomu synťákový soundtrack. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jestli znáš Vymítače dábla, tak tohle je prosím film o tom jak holku posedne NINJA! Ano, nedělám si prdel ninja! Doprdele. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov SHO KOSUGIho (apropo prečo nie je v tejto databáze ?!!!). Jeho jednoooký ninja je super. A hoci dnes už to môže pre nezasvätených predstavovať iba ak zábavu pre deti, pre nás bývalých videomaniakov to je klasika. (3.6.2004) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ninjova nadvláda je kontroverzným filmom, prešpikovaným bizarnosťami, nelogickosťami a ťažko pochopiteľným počínaním ústredných postáv. Úvodná scéna s nezničiteľným ninjom, likvidujúcim desiatky policajtov a ochrankárov na golfovom ihrisku je božia, potom však na rad prichádza sled desných momentov, počas ktorých dostanú divákov dobrý vkus a triezvy úsudok poriadnu nakladačku, nezvládnuté bojové scény v podaní amatérov či nezmyselná mysteriózna zápletka a prvotný dobrý dojem je razom preč. Potrebné oživenie síce prináša mrštný Shô Kosugi, ten sa však bohužiaľ dostal na pľac prineskoro. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film meho detstvi...tehda ho tata dotahl z vyletu do Prahy, psal se rok 1988, (me bylo pet roku), melo to priserny jednohlasny dabing, ale skakajici ninjove, hvezdice, samurajske mece atd. me naprosto ukouzlily. Kazeta se pri stehovani v devadesatem ztratila a ja na film zapomnel. Posledni dobou ale tak nejak, asi z nostalgie, shanim filmy, ktere me v mladi ucarovaly...a po dvou dnech hledani jsem konecne zjistil, jak se jmenoval ten o holce - ninje..a asi po pul roce se mi ho podarilo sehnat, jupiiiii, juchuuuu....zase mohu vzpominat :) ()

Cimr odpad!

všechny recenze uživatele

,,Doktor říká, že jste úplně v pořádku. Máte akorát zbystřené smysly a zvýšený zájem o japonskou kulturu..." Od první chvíle, kdy se v křoví na golfovém hřišti objeví ninja a začne svým japonským uměním nemilosrdně kosit nekonečné zástupy policistů a helikoptér - zcela bezdůvodně samozřejmě - je jasné, že tento film si s nějakou logikou nebo motivací postav hlavu neláme. Daleko spíš působí jako mokrý sen dospívajícího kluka, co miluje ninja filmy a holky v upnutých elasťácích... Pár scén je sice z rodu legendárních (třeba snaha vyhnat ze sebe zlého ducha pomocí aerobiku), ale bohužel takových 80% tvoří úmorný soubojový ninja-odpad, při němž se divák modlí, aby už toho nesmrtelného záporáka KONEČNĚ někdo oddělal. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

V 80. letech vznikla spousta ninja filmů (jen Godfrey Ho jich během té doby zplodil kolem stovky) a většina z nich je naprosto zaměnitelná. Ninjova nadvláda se ale nepodobá čemukoliv jinému. Zatímco v ostatních filmech tohoto subžánru jsou ninjové většinou jen stádo chlápků v kostýmech, jdoucích si pro výprask od hlavního hrdiny, tak titulní ninja v Ninjově nadvládě má extrémně tuhý kořínek. To dokazuje hned úvodní akce, která vyeskaluje ze souboje jednoho ninji s několika golfisty do souboje jednoho ninji s rostoucí armádou policistů, přijíždějících na motorkách, v autech a helikoptéře. Tahle akce je tak vystupňovaná do extrému, že už se jí ostatní scény ve filmu nevyrovnají. Zábava tím ale nekončí. Tvůrci, naspeedovaní nespoutaným klukovským elánem, si řekli, že další ninja film od Cannonu se vydá úplně jinou cestou než ty předchozí a jakákoliv smysluplnost či logika jim přitom nebude stát v cestě. Film tak vyniká ztrátou jakýchkoliv tvůrčích zábran. Absolutně šílené spontánní nápady se tak nezastavitelně hromadí na sebe a neznají hranice. Co kdyby byla vedle golfového hřiště jeskyně s magickými ninja zbraněmi? Co kdyby levitující ninja meč dokázal přenést duši mrtvého ninji do těla instruktorky aerobiku? A co kdyby ji předtím zhypnotizovaly laserové efekty z videoherního automatu? Výsledkem je rozkošně nesourodé křížení ninja filmů s tehdejší MTV a fitness kulturou, tanečními filmy a dokonce i vymítačskými horory. To vše v tom nejhrubším osmdesátkovém provedení (neonově křiklavé barvy, kouřové efekty, cvičební elasťáky, větráky na vlasy a syntetizátorová taneční hudba). Film neměl takový úspěch jako předešlé ninja filmy od Cannonu. Možná proto, že tu v zásadě není žádný hrdina, kterého by teenageři obdivovali a jehož plakáty by si polepovali své pokojíčky. Hlavní hrdinka (Lucinda Dickey, breakdanceová hvězdička z cannoňáckých tanečních hitovek Breakin' 1 a 2) se sice umí prát, ale jen když je v moci ducha zlého ninji, její přítel je naprostý moula a Sho Kosugi se tu jako kladný ninja objeví pouze krátce. Možná proto to pak Cannon zkusil s Michaelem Dudikoffem a v dalších ninja filmech se držel i více při zemi. Škoda. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho nic ,ale je to slušná vyvraždovačka, kdy ninja či jeho nástupkyně vraždí jednoho za druhým jak na běžícím pásu. Celé se to skoro odehrává ve dne, tak že si můžeme pořádně užít bojový umění. Děj taky ujde ninja se vtělí do dívky a ta je jím ovladaná a musí vraždit. Solidní podívaná. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Už jen pro úvodní scénu by stálo za to, se na film Ninja III podívat: během několika desítek sekund stihne zlý ninja vyvraždit nejen všechny hráče na golfovém hřišti, ale i téměř celou policejní jednotku i s posádkou vrtulníku. Následující děj je o zabíjení těch asi pěti dalších, přeživších, policistů po ninjově smrti, kdy v těle extrémně pohledné černovlásky vraždí policisty díky kouzlu proneseném těsně před svojí smrtí. Po až groteskně vypadajícím začátku se odvíjí poměrně seriózně vyprávěný thriller s nadpřirozenými prvky, který občas sklouzne k absurdně působícímu ději, naštěstí ale jen ve scénách, kde nadsázka neohrožuje dějovou strukturu. V době svého vzniku musel film způsobovat nejednu ninja mánii (např. díky tomuto filmu Cannon rozjel sérii Americký ninja) a nejedno dítko muselo odpřísáhnout svoji věrnost japonským válečníkům. I z dnešního hlediska je Ninja III velmi zábavná, a po všech stránkách povedená, podívaná. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU FOOL! YOU CAN NOT STOP ME! I AM THE NINJA! NO ONE, NOTHING CAN STOP ME! Jako umím si představit, že když jste v osmdesátých letech přišli do Blockbusteru a řekli, že máte rádi ninjutsu a vymítání, tak jste určitě odcházeli s tímto filmem. Dost snění. K filmu. Christie a Billymu to jako páru sluší a i když Christie ze začátku dělala strašný drahoty, tak Billymu potom dala jako by nic. Billy měl jen pech, že jeho přítelkyně je vraždící ninja a genociduje všechny jeho kolegy, ale každej má hold nějaký ty chybičky a ve vztahu je to o toleranci. Japonský ninja s jedním okem byl cool a nepřipadal jsem si, že bych se u filmu nudil, takže za mě dobrý. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Vymítání ďábelského ducha zemřelého Ninji z atraktivní holky. To je na mě příliš velká divočina. A bojové scény jsou spíše podprůměrné. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na ohodnocení tohoto veledíla, jsem ještě nedozrál, nebo neberu ty správné látky, protože pouze alkohol je na tento počin krátký. A přitom to začíná tak slibně. Nejlepší úvodní (a přímo infernálně nevěrohodná akce) mě neskutečně namlsaly, ale pak to byla strašná slabota - málo bitek, plané plky a ještě scény jak z nějakého exorcisty. Sho Kosugi měl navíc dost málo místa a místo toho tam běhala jakási zmatená údržbářka.... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Závěr ninja trilogie je opravdu děsivá sračka. Takový mix akčního filmu, hororu a synťákové romance. Kosugi se objeví až skoro na konci, hororové scény jsou příšerné a marně se snaží odkazovat na Polltergeist a Exorcistu a celý ten příběh je debilní až to bolí. Hvězdičku za pár povedených akcí a pěknou holku. ()

Související novinky

Ninja se vrací

Ninja se vrací

21.11.2005

Přišel, pomstil se, dominoval a teď se má po letech strávených v zapomnění vrátit. O kom je řeč? Přece o Ninjovi, tajemném bojovníku s tváří někdejší asijské hvězdy bojových umění Sho Kosugiho. Tuto… (více)

Reklama

Reklama