Reklama

Reklama

Ninjova pomsta

  • USA Revenge of the Ninja (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po vyvraždění své rodiny ninji odjíždí Cho (Sho Kosugi) se svým synkem a matkou za bezpečím do Spojených států, kde spolu se starým přítelem úspěšně rozjedou síť galerií s japonským uměním. Cho ale netuší, že galerie jsou pouze zástěrkou pro obchod s narkotiky a že se brzy i se svou rodinou ocitne uprostřed tvrdé drogové války. Volné pokračování úspěšného ninja snímku Menahema Golana NINJA PŘICHÁZÍ (1981), tentokrát v režii na poli akčního filmu debutujícího režiséra Sama Firstenberga. Ten stál za kamerou i u třetího dílu NINJOVA NADVLÁDA (1984), po kterém pro velký úspěch rozjel druhou kultovní ninjovskou sérii CANNONU, AMERICKÉHO NINJU (1985). (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Quint 

všechny recenze uživatele

Zatímco Americký ninja je jen rutinní osmdesátkové béčko, které pobaví akorát tak špatnými hereckými výkony, tak Firstenbergova akční prvotina Ninjova pomsta je famózní plejáda úchvatných WTF nápadů a těch nejšílenějších ninja zbraní či pastí, které kdy ve filmu uvidíte. Tvůrci se rozhodně nehodlali držet při zemi a naplno popustili uzdu svých klukovských fantazií. Ninjové tu dělají snad úplně všechno, co si dokážete představit, že by ninjové mohli dělat. Díky tomu je to mnohem stylovější a zábavnější podívaná než nenápaditý cannoňácký ninja debut Ninja přichází s Francem Nerem. V něm Nera hravě zastínil jeho protivník v podání Sho Kosugiho, který tentokrát dostal za odměnu hlavní roli. Přenesení ninja rvaček do běžných amerických lokací (ulice, kancelářské budovy, tenisové kurty nebo hřiště) film navíc příjemně vizuálně ozvláštňuje. Finální souboj, odehrávající se na střeše věžáku před působivým panoramatem Salt Lake City, je vyloženě pastvou pro oči. Jasně, je to celé neuvěřitelně praštěné a za vlasy přitažené, ale pokud chcete vidět ninju lezoucího na mrakodrap, ninju ve vířivce, souboj ninja dítěte s prsatou blondýnou nebo souboj ninja babičky s ninjou se svítícíma očima, pak se rozhodně nudit nebudete. Z Firstenbergovy filmografie tohle překoná akorát pozdější Ninjova nadvláda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé akční sekvence vůbec nemají mdlou choreografii a na videu to tehdy přinášelo nemalou rozkoš. Tyhle kousky jakkoliv vyznávající bojová umění se zapsala do paměti ročníkům 1980 a mladším natolik, že přehlížely všechnu tu klišovitost a primitivismus. Sam Firstenberg prostě válel. Tady ho navíc hodně podržela poctivá akce. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ninjova pomsta je jeden z těch filmů, kterému z jistého úhlu pohledu můžete napařit celou škálu hodnocení. Já volím vysoko, protože Sama Firstenberga a jeho ninja kousky prostě můžu. Je to takový hřích z mládí, který přetrval dodnes. Sho Kosugi sice ještě není tak ostře řezaný jako později,ale zvládá to. Poprvé se představuje jeho jedenáctiletý syn Kane (Yorimun ze Šoguna Mayedy), který je v bojových scénách vyloženě funny, především jak v růžovém svetříku Lacoste zneškodní asi 6 o hlavu větších spolužáků. Professor Tanaka (Subzero z Běžícího muže) jako vilný sumo je třešnička a samozřejmě tuna akčních klávesových partů s japonskými motivy. Je vidět, že se Firstenberg teprve zahřívá na svůj opus magnum, ale přesto velice cool věc. ()

choze 

všechny recenze uživatele

O něco lepší pokračování filmu NINJA PŘICHÁZÍ. Opět poctivá cannonovská akce, vedle úvodního masakru a závěrečného megasouboje tu najdete ještě dvě velké akční scény, honičku v dodávce a bitku na dětském hřišti, a nespočet menších soubojů. Je tu o něco víc "ninja stuffu" než v jedničce, více heroizace ninjů a také další fantomasovsky se pochechtávající ninja, tentokrát se stylovou stříbrnou maskou a plamenometem skrytým v rukávu. Plus pár béčkových nápadů jako ninja-dítě či ninja-babka a také je tu ze všech tří dílů nejvíce erotiky, kterou obstarává vnadná a vilná blondýna v červeném, kterou se pokouší znásilnit jakýsi dementní sumo. Pokračování - NINJOVA NADVLÁDA (1984). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ninjovskú tématiku vôbec nemusím, ale trochu ma nalákal komentár od JFL a jeho prirovnanie niektorých scén k Jackieho eskapádam. Lenže Firstenberg neprekvapil a natočil ďalší nepodarok. Dej a herecké výkony je zbytočné riešiť. A akcia? Väčšinou tiež celkom trapas pretože bitky sú strašne pomalé a vyznením nechcene srandovné. Ja tie ninjovské serepetičky fakt nemusím. Za niečo trochu stoja len bitky s Keith Vitalim. Či už jeho tréning s Kosugim, alebo keď spolu na nejakom ihrisku namlátia obdobe Village People. Tie bitky majú konečne trochu dynamiky. Scéna s autom do ktorého Kosugi skočí cez predné sklo ale ukazuje, že nápady síce mali, ale Firstenberg to nevedel natočiť, aby to bolo fakt pôsobivé. Takže ako celok to je ďalší jeho podpriemerný film. 2/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Salt Lake City a Utahu v USA. Natáčelo se 48 dní. (Epistemolog)

Reklama

Reklama