Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký horror o mladých manželech, šíleném vědci a lodi plné obrovských pavouků. Manželé Alexandra a Jason zahlédnou z paluby své jachty ohořelý vrak lodi a na její palubě pak objeví ohořelou mrtvolu. Než se stačí rozhodnout co podniknout, přižene se bouře, která je smete do vln a potopí jejich jachtu. O několik hodin později unavenou dvojici zachrání oceánu posádka velké nákladní lodě. Všichni jsou ochotní, chovají se k nim slušně a doktor Grbac ošetří Jasonovi jeho zranění. Brzy si však dvojice uvědomí, že na lodi přece jen není něco v pořádku. Kapitán Bigelow tvrdí, že rádio se při bouři poškodilo, doktor má na lodi až podezřele rozhodující slovo, nikde není ani stopa po nějakém nákladu, loď zdá se pluje stále dokola a Jasonův zdravotní stav se po doktorových injekcích neustále zhoršuje až se nakonec objeví halucinace. Podezřívavý Jason se pokouší odhalit, co se na lodi děje a když najde mrazák plný lidských mrtvol, je jasné, že je zle. Vzápětí však zmizí a kapitán si začne otevřeně dělat nároky na Alexandru. Ke svému překvapení však tvrdě narazí, protože ta je pěkně od rány. A také zjistí jak to vlastně je se situací na lodi. Ta totiž slouží doktoru Grbacovi jako laboratoř pro jeho experimenty s velkými pavouky, jejichž cílem je kombinací lidské a pavoučí DNA posílit lidskou imunitu. K tomu účelu má také k dispozici řadu velkých pavouků včetně jednoho, obrovského, který klade vajíčka do živých lidí a připravuje tak materiál k výzkumu. Jason se samozřejmě stane jedním z inkubátorů, ale Alexandra je odhodlaná udělat vše, aby ho zachránila. Vypne na celé lodi proud a tím otevře všechny uzamčené dveře. Ovšem nejen ty, za kterými je Jason, ale také, které vězní pavouky. Ti se rozběhnou po palubě i podpalubí a zaměstnají posádku natolik, že se Alexandra může pokusit o manželovo osvobození. Jenže dostat se pak z lodi plné obrovských krvelačných pavouků, běsnících námořníků a vzteklého doktora, nebude vůbec snadné. Zejména, když musí ještě předtím najít sérum, které Jason potřebuje, aby přežil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo něco "úžasnýho"! Nejenom že to byla kravina na entou, ale i efekty byly hrozné, stejně tak jako herci, navíc to ani nebylo dostatečně zábavný, jestli tvůrci měli v úmyslu s tímhle námětem natočit vážnej horor... no nic. Ale jsem rád, že jsem nepodlehl nutkání usnout, protože konec, ten byl geniální :D ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ten pocit když, skončí horor o obrovských pavoucích, člověk jde po dvou litrech čaje na záchod a v chodbě potká pavouka, co sice nemá 10 metrů, ale zase není digitální, zaručeně je pravej a jeho cca 7 cm tak vypadá mnohem zlověstněji než ty obří hovada ve filmu. Jenže, v tom filmu byla hlavní drsňačka manželka a já se rozhodla, že budu drsná jako ona. Budu taky likvidovat pavouky a nebát se. Viděla jsem, jak to v tom filmu kosila a dokážu to samé. A tenhle pavouk v chodbě je můj první test. Takže vím dokonale přesně co mám dělat, stačí sebrat kousek toaleťáku, ohnout se k pavoukovi a smáznout ho. Nebo je tu ještě lepší plán - Alíííííkůůů pomooooc pavoouuuuuk !!!!!!!!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ve srovnani s prvnim dilem je to psiserna nuda jedna hvezda za ten konec kdy se objevi opravdu hnusny cerny pavouci a znici lod skoda kdyby to v tomhle duchu jelo od zacatku mohlo to bejt ok ps je az neuveritelny sledovat do jakych sracek se propadl Sam Firstenberg ale kdyz se najdou producenti co takovy filmy zaplati tak proc ne ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k vyčerpávajícímu obsahu distributora vyzrazujícího děj téměř celého filmu nemá asi cenu se jím nějak zabývat. Každopádně první hodina je thriller bez pavouků, kde se místy dost žvaní, Alexandra je blbá blondýna na kvadrát a Jason se ji snaží marně přesvědčit o hrozícím nebezpečí. Alexandra ovšem ovládá bojové sporty, což divák zjistí až v poslední třetině. Richard Moll v roli doktora je tak ďábelský, že bych si od něj nenechal ani změřit teplotu. Triky jsou samozřejmě laciné počítačové, avšak - pavouci jsou kupodivu udělaní velice slušně. A inspirace Vetřelcem - jednak zrození nových jedinců a pak cesta do laboratoře si ode mne zaslouží jednu velkou samostatnou hvězdu. V rámci levné pavoučí produkce to není špatné a já byl spokojen. Snad jen úplně poslední záběr jsem, coby milovník Vetřelce, čekal něco poněkud jiného... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl jedničku, která je sice hrozná, ale přece mi utkvěla v palici jako poměrně zábavný brak s pár ucházejícími hororovými momenty. Dvojku jsem si pouštěl po přečtení obsahu s tím, že se hodně zasměju. Bohužel, dopadlo to přesně tak, jak nemělo - první hodina totiž není filmařsky zase tak příšerná, ale drží se při zemi a nemá ani náznak odlehčené guilty pleasure, zatímco závěr, který je celý na guilty pleasure postaven, je absolutně bez nápadu a směšný nechtěným způsobem. Sice jsem se nenudil a je to trochu lepší než třeba tragický Arachnid, ale pořád je to ze strany tvůrců hrubé fakování každého trochu inteligentního diváka. Jinak herci jsou strašidelní a efekty .... no řekněme, že programátor neměl náladu makat a přenechal práci cvičenému mývalovi. 25% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +je to stravitelný -herci z třetí cennové, triky amatérské (i slepej pozná co je model a co je dělaný počítačem), chování postav i pavouků je "ehm" ...naskryptované/// Upřímně: není to tak strašné. Nebo možná je, ale nepřemýšlím nad tím. Sám se divím. Hlavní je, že jsem se u toho nenudil a že to mělo tu správnou zhovadilou a béčkoidní atmosféru. A to, že tam jsou nějací pavouci, to poznáte až po nějaké půlhodině. Pak to jde z kopce a kdyby byly menší, tak by to vypadalo hrůzostrašněji. Větší neznamená vždy lepší. Nutno dodat, že jsem viděl horší srajdy./// Celkem 31%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Oproti mému oblíbenému béčku Pavouci 1 je to hodně slabší. Za 1) pavouci se ukazvaly v prvním dílu daleko víc , za 2) v jedničce se dělo celkem dost věcí takže člověk byl v pohodě a suprově to uběhlo a za 3) jednička měla dokonce lepší efekty(samozřejmě s porovnáním s tímhle). Jednička mi přijde celkem podhodnocená, u dvojky je hodnocení v jistých směrech uspokojivé. 30%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Spiders (2000) má opět na svědomí společnost Nu Image ani tentokrát se tvůrci nedočkali příliš velkého diváckého ohlasu. Přitom to první hodinu vůbec nevypadalo špatně. Spíše než scifi horor to připomínalo klasický thriller, pavouci se tu „téměř“ neobjevili a i díky tomu měla zápletka alespoň z části zajímavou akční atmosféru. Takže nemohu souhlasit s „odpadním“ hodnocením na netu. Dokonce se tentokrát docela vydařil i samotný výběr herců, kteří dle mého zas až tak špatně nehráli. Bohužel ke konci se přece jenom dostalo i na samotné „digi pavouky“ a tady se lámal chleba. Kvalita filmu šla okamžitě dolů díky hodně špatným efektům. Tím pádem je jasné, že i v samotné atmosféře nastal zádrhel, který zkazil celkový dojem z předešlých minut. Přitom to do té doby nebylo zas až tak špatné. Divákům je naservírován zajímavý únos (okořeněný srandovní bitkou na jachtě) a následné poodkrývání tajemství nákladní lodi, taky nebylo špatné. Takový mrazák na mrtvoly či inkubátory unesených lidí, rozhodně musí potěšit. Je sice jasné, že žádných dech beroucích zvratů se tu nedočkáme, protože vše je předem dané, ale přesto z toho byli cítit náznaky vytvořeného napětí. Bohužel Nu Image má vždy schované pro své věrné obecenstvo nějaké to „eso“ v rukávu a tak šlo vše dobré ke konci do hajzlu. Je škoda že Stephanie Niznik tentokrát potěšila jen svým pozadím, protože tahle holčina má určitě co nabídnout ze svých ženských předností (což ukázala již ve filmu Exit to Eden), ale tak za holou prdel si asi neúčtovala tolik, jako za „zbytek“. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sam Firstenberg kedysi kočíroval Dudikoffa a iné béčkové akčné hviezdy, tak prečo by to neskúsil aj s pár nadmernými pavúkmi. Je to hlúposť, medzi ´´akčnými´´ scénami tu chýbali už len nejaké tie pornografické, aby to bolo dokonalé. Tak je to len snímok, ktorý sa dá pozrieť iba v totálnej nude. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka nestala za veľa, ale aspoň mala priestor, ktorý táto časť nemala. Je super, keď preživší nemajú kde utiecť, ale zas je len niekoľko možnosti a to až tak super nie je. Toto robia hlavne tvorcovia, čo nemajú za sebou silnú produkčnú spoločnosť  a keď už išlo minimálne trištvrte filmu a nič sa nedialo, bolo jasne, že všetko zhltne záver. A že bol trápny, ako aj ta blondínka, ktorá sa celú dobu bila do prs, ako strašne zbožňuje svojho chlapa a aj tak bola to ona, ktorá mu neverila a radšej verila.... Slabý scenar a žiadna hodnota a to je fakt, čo je ešte fakt, že pavúčie monštra sa ukázali skoro až na konci a aj to cele sprevádzalo to, že filmy o Alienoch boli tým ukazovateľom smeru a tak tento režisér toho moc nestvoril. Slabé 2*. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

28tý nejhorší film? Ale kdeže, celkem zábavné céčko to je. I když je pravda, že první scéna na lodi, kdy borec rozmázne botou na zdi pavouka velikosti obří tarantule, zatímco metr od něj hrajou kámoši (tuším dvě holky a jeden kluk) karty je hodně úsměvná. Zvláště poté, co jedna z holek se znuděně zeptá, proč to udělal. Už vidím jak holčiny budou hrát v klídku karty cca metr od 30cm velkýho pavouka :-D pokračování scény je ještě horší, ale pak už je vše v pohodě a od chvíle, kdy se manželský pár dostane na nákladní loď mě film bavil. Hrůzu od tohoto hororu nečekejte, digi pavouci jsou strašidelní asi jako plyšovej medvěd, ale stejně se na to celkem dobře koukalo. Klasické céčko na jedno mrknutí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Firstenberg /Vrazedne Pobrezi, Cyborg Cop a American Ninja s Dudikoffom/ natocil priserne nudny a blby horor. Bat sa niet coho, pavuky su az prilis digitalne a herci mizerni. 10 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

zase tak hrozný to nebylo. První polovinu se skoro nic nedělo ,pak se to solidně rozjede. Je to béčko jak vyšitý ,ale chce li se někdo pobavit proč né. ()

Reklama

Reklama