Reklama

Reklama

Monstrum z jeskyně stínů

  • USA Beast from Haunted Cave
Trailer

Alex Ward se svými kumpány vymyslel dokonalý plán na vyloupení banky. Odpálili nálož v opuštěném lomu a tím odvedli pozornost obyvatel města. Lidé šli zjišťovat škody a kriminálníci vyloupili banku. Jenomže nastalo špatné počasí a zlodějové zůstali uvězněni v opuštěné chatě v horách Jižní Dakoty. Svým konáním upoutali pozornost velkého pavouka, který se po letech vydává na lov… (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hloupé, opravdu hloupé. především proto, že jako příběh to je slaboduchá vyprávěnka, kde kromě jednoho záběru uprostřed filmu po 70 z 75 minut o příšeru vůbec nejde. A když už o ni jde, je to zase docela trapas - tento pavouk (bohužel lépe řečeno pavoučí muž, ale Spidermana nečekejte) je prostě chlápek zabalenej v zácloně a omotanej silonovými vlákny (jakože pavučina, že jo). Už když jsem četl obsah, trošku mě vyděsilo, že by to mohlo být něco ve stylu Astounding She-Monster. Chata na horách, zločinci, kolem obchází bestie. A taky jo. A naneštěstí stejně bez děje a obdobně blbé. Snad jenom smrt některých postav za zmínku stojí, protože jinak "vřískání mladých dívek vtažených do labyrintu hrůzy krvežíznivého ghúla z pekla", co slibuje plakát, opravdu mnoho nebylo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že začátek filmu mě skoro odradil a měla jsem se nechat odradit, udělala bych jedině dobře. Ten plán, který vymysleli, byl velmi prostý a jednoduchý. Nevím, jak tenhle film přijali diváci v době jeho uvedení, ale mě z pohledu dnešního diváka přišel směšný a nudný. Nejvíce mě rozesmálo právě samotné monstrum, které mělo podobu obřího pavouka nebo co to bylo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o prvotinu režiséra Hellmana, která nastartovala jeho docela zajímavou kariéru. Dohromady natočil asi dvacet filmů, z nichž většina byly westerny a horory. V první polovině filmů vidíme pouze přípravy na loupež, flirtování Gypsy a Jacksona, hádky uvnitř bandy a kupy sněhu. Celé se to opravdu odehrávalo ve stylu nějaké gangsterky, kterých jsem mělo možnost vidět spousty. Když se konečně dostavilo na scénu monstrum, tak jsme z něj moc neviděli, tedy až na nějaké to chapadlo omotané pavučinou či pohybující se stín. Potom se postavy neskutečně dlouho bavily o počasí nebo poslouchaly nudné zprávy. Pořád žádná krev ani pořádná akce. Jediné co se nám dostalo, byla jedna pěstní bitka. Teprve ke konci se začalo monstrum objevovat častěji, ale opět jsme z něj moc neviděli. Všechno bylo završené poslední zhruba desetiminutovkou, kdy jsme si mohli konečně prohlédnout tvora, o kterém měl být tento film a bohužel zřejmě i kvůli rozpočtu se dostavilo docela zklamání. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také hrozné, ako sa tu píše. Problémom je, že toto nie je vôbec čistokrvný horor. A už vôbec nie sci-fi. Skôr film o vzťahoch v bande lupičov. Rozpory sú medzi jej členmi i s okolitým svetom. Toho by sa najradšej zbavili. Partnerka bossa gangu má už po krk života stráveného prípravou a realizáciou lúpeží. Životnú depku zapíja alkoholom. Chce sa nadýchnuť sviežejšieho vzduchu. Nakuká si preto fešáckeho vyšportovaného horala, ktorý má bande tvoriť bežkársky sprievod do jeho horskej chaty. Tam má banda prečkať najhoršie časy po lúpeži a neskôr ich má vyzdvihnúť lietadlo do Kanady. Všetky problémy však vyrieši gigantický pavúk. Jeho telo s dlhým bodavým klepetom je obalené v handrách a čomsi, čo pripomína chumáče sklenenej vaty. Obete si obaľuje do pavučinových zábalov a postupne im cicia krv. Tak tento málo strašidelný pavúk sa postará o rozriešenie všetkého, čo hrdinov trápi. Teda rozuzlenie sa neudeje na základe dynamiky vývoja konfliktu postáv, ale konflikt postáv je ukončený zásahom zvonka. Teda vlastne z vnútra jaskyne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Užvaněný snímek o pavoučí nestvůře má jen pár příjemných a napínavých okamžiků. Nejlepší jsou scény v lese, kde je cítit nebezpečí - solidní kombinace hudby a černobílé kamery. Z prapodivného obřího pavouka je vidět většinou jen jedna noha, maximálně dvě. Finále v jeskyni nabízelo nervy drásající souboj, jenže v momentě, kdy monstrum přišlo na scénu, vše se tak nějak překlopilo do nechtěné komedie. Přitom oběti připoutané pavučinami ke stěně vypadaly slušně. Mizerné, hodnocení z minula ponechávám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Deadwood v americkém státě Jižní Dakota. (Terva)

Reklama

Reklama