Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton je pistolník, který za peníze zabíjí lidi. Právě dostal novou zakázku: železnici překáží jistý farmář. Přes jeho pozemek se má brzy stavět trať a on jej pořád nechce prodat. Po příjezdu na farmu Clayton zjišťuje, že farmář má docela pěknou ženu, také se mu nějak nechce udělat to, proč přijel. A farmář ví, proč přijel, protože před časem dělal pro železnici tu samou práci, jako teď Clayton, do kterého se navíc zakoukala farmářka... (Historik)

(více)

Recenze (14)

sud 

všechny recenze uživatele

Uspokojivý western. No, western, spíše drsnější romantické drama z Divokého Západu. Rozehrává milostný trojúhelník mezi tajemným pistolníkem, krásnou ženou a jejím manželem. V hlavních rolích se představili Peckinpahův oblíbenec, skvělý Warren Oates v roli drsného Matěje Sebanka, v roli rychlého a atraktivního pistolníka Claye příjemně hrající Fabio Testi a Jenny Agetterová jako krásná Cathy. V malé roli spisovatele Olsena se mihl Sam Peckinpah. Kdyby film režíroval on, bylo by to jistě o třídu lepší. Ale i tak si myslím, že Monte Hellman odvedl dobrou práci. 65%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice interesantní snímeček, není zač se stydět autore... Mnoho mrtvých, střílení, ječení, krytí se před kulkami, vše důležité pro tento žánr. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Western s takovým množstvím milostných scén a zdůrazňuji velice hezky natočených, se jen tak nevidí. Navíc Fabio Testi je fešák k pohledání a s Jenny Agutter tvoří moc hezký pár. Tohle byl velice příjemný zážitek a škoda jen, že takovýchto romanticky laděných westernů není víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fabio Testi je velmi dobry herec /I Guappi, Speed cross, Cesta Rajske smrti/ , no ale tu sliapol vedla. zeby to bol western, co ja viem, tie uz v 70. rokoch komplet vymizli, a Monte Hellman nie je az taky talent aby mrtvy znaer vzkriesil jednym filmom. Coz sa mu ani nepodarilo, a to je dobre. Pravom zapadol tento film do siveho, sediveho priemeru : par mertvych, par prestreliek este western ôneudela", ze jo. Hlavne ked ta maketa westernoveho mestecka je priserne podpriemerna, aj kulisy su podpriemerne . 30 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prekrasna Jenny Agutter (muj hlavni duvod zajmu o tento film) zije se starsim manzelem (Peckinpah) na farme. Objevi se mlady cizinec - zabijak (Testi). Co z toho asi muze byt, ze... :) Italsky western s romantickou linkou, ale stale western. A neni vubec spatny. 4- ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedna zamilovaná žena a dva muži. Nejpoužívanější milostná zápletka tentokrát ve westernových kulisách. Romantický western není zrovna ve světové kinematografii moc obvyklý. Tento snímek tak boří hranice. Obsahuje vše z obou žánrů. Citové rozpoložení hlavních postav i to, co správný příběh z divokého západu má mít. A tak se vedle koltů proklatě nízko nachází i velká láska. A nakonec, proč ne? Děj není uspěchaný a vyvíjí se srozumitelně. A vzhledem k faktu, že je tento žánr určen především pro mužské diváky, dá se říci, že tento počin může být bez problému směrován i ženskému diváctvu. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Velice "obscure bizarre" film, ale raději tohle, než stovky nepovedených špageťáků. Neobvyklé, atmosférické, newesternové, ale rozhodně zajímavé. Něco ze stejného soudku: I quattro dell'apocalisse (1975), opět s Fabiom Testim. V rámci žánru za 3. ()

rochelka 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem,zda mám tomuto milostnému dramatu obaleném ve westernovém žánru dát dvě nebo tři hvězdičky.Dialogy až na pár vyjímek nic moc,o herectví se tu taky nedá moc mluvit-hlavní hrdinka jen povětšinou bezradně poulí oči a občas vyřkne i nějákou tu větu.Akce je tam poskrovnu-když nepočítám ty milostné scény,které taky nebyly bůhvíjak úchvatné. Už jsem se bála,že to bude ztráta času.Nebýt toho konce,asi bych tomu šoupla dvě hvězdičky s nálepkou ,,milostné drama plné klišé s kýčovitým koncem hrající si na western". Našince potěší i minirole Sama Peckinpaha jako Wilbura Olsena.Takže za něj a za závěr za tři! ()

marti 

všechny recenze uživatele

Kovbojky nemusím. Nezačína to zle, ale od stretnutia Claytona s Cathy sa film zmení na poloromantickú zlátaninu s nevierohodnými scénami (napr. súboj Cathy s manželom). ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

"Jen si posluž, děvky jsou tu od toho.." - tři už jsou moc a ženská umí být pěkná svině. A člověk, aby ji ještě s tím "nechtěla jsem ti ublížit" odpustil.. Jenže i když mi takovéto téma většinou vadí, tady to vyznělo opravdově, zajímavě a skončilo tak, jak jsem chtěl. Pistolník nebyl jen frajírek, co někomu opíchal starou, ale všichni tři věděli (a ženská v jistých chvílích alespoň vzdáleně tušila), co je to čest a respekt. Na western budu vzpomínat rád a někdy si jej zase pustím - nevidím žádný důvod, proč bych neměl. Příběh vždy nemusí být hluboký jak Tenkrát na západě - někdy stačí jednoduchý manželský trojúhelník a vznikne něco pěkného - možná ne legendárního, ale pěkného. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Těmi třemi hvězdičkami si vůbec nejsem jistý. Už v původním názvu (česky "Láska, olovo a zuřivost") ohlášené prolnutí zavedených westernových motivů s motivem romantické lásky na první pohled by asi lépe zvládl tvůrce docela jiného ražení než Hellman. Nepochopitelně rozbujelé erotické scény (Jenny A. v řece a v posteli s krásným Fabiem) režisér pojednal takovým způsobem, až jsem si říkal, jestli si on a autor doprovodné hudby, zdatný Pino Donaggio, z diváků neutahují. Na druhou stranu mi někdo připomněl, že k pamětihodnému smilnění došlo poté, co si Fabio přihnul truňku říznutého kokainem. Radši se uchýlím k technickým poznámkám: Úvodní záběr odkazuje na "Divokou bandu" slavného Sama, obsazeného do malé, ale výrazné role. Jde pokud vím o třetí western, ve kterém vidíme v akci bizonobijku Sharps (tím prvním je "Valdez přichází", druhým "Billy Dva klobouky"). ()

Reklama

Reklama